Merhaba arkadaşlar, kesin olarak bildiğim şey; yurtdışındayken görevlendirildiğiniz için maaşınız kesilmiyor.
Ben ABD'den bir üniversiteden (yönetmelkte belirtildiği gibi yüksek öğretim kurumundan) antetli kağıdında kabul aldım.
Benim asıl kafama takılan soru: yurt dışında dil eğitimi ücretleri çok farklı. Örneği 6 aylık dil eğitimi için 30.000 dolar isteyen de var 7.000 dolar isteteyen de. Bu durumda yök'ün bir üst sınırı var mı? Sonuçta eğitim giderlerimizi yök karşılayacak ve bir üst sınırı vardır sanırım.
hocam sponsorship letter nedir acaba tam olarak ?
Evet smyrna bizim gözümüzden kaçmış o kısım, bir sorun azaldı bile Dediğim gibi bu işin üstüne düşecek arkadaşlar birlikte hareket edersek en kısa sürede çözüme ulaşabileceğimize inanıyorum.
Arkadaşlar ne zamandır dil kursuyla ilgili net bir şeyler bulmak için bakınıyorum ama bir şey elde edemedim.
Şimdi bu başlıktaki değerlendirmelerden de net bir şey anlayamadığım için bilen arkadaşlar var ise anlamayan ve bilmeyenleri aydınlatabilirse sevinirim.
Bursun kazanılması için;
Önce eğitim alacağımınız okulu bulup kabul belgesini mi almamız gerekiyor? Ya da YÖK'ün ÖYP kapsamında bizi yurtdışına dil eğitimi imkanı sağlayacağı kararının kesinleşmesi mi gerekli? YÖK belge olmadan kabul vermiyor ise biz neye güvenerek o okullara başvuru yapacağız?
Bursu Onaylayacak Üniversite ve YL ve Doktora Süreci;
Bir de kafama takılan başka bir konu 35. madde ile görevlendirilmiş isek onayı görevlendirildiğimiz üniversite mi verecek? Eğer dil kursuna gidersek yüksek lisans ve doktora eğitimlerimiz devam edecek mi dondurulacak mı?
zamdan umudu kestim bari bu hakkımızı elimizden almasınlar. bununla ilgili herhangi bir gelişme var mı?
Hocam aynen ilk sorunuza cevap bulmalıyız sanırım önce. YÖK bize okul ücretini karşılayacağına dair bir yazı verecek mi öncelikle. O yazıyla okullara başvurduğumuzda kabul alma konusunda sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum pek. Bir de YÖK'ün okul ücreti için bir üst limiti var mı acaba, bu da çok önemli bizim araştırmalarımız için.
35.madde konusuyla ilgili hiçbir fikrim yok. Atandığım üni.de YL eğitimimi sürdürdüğüm için, prosedürlerini hiç bilmiyorum. Süre olarak da net bir şey yok şu anda. Şu ÖYP işlemleri bittikten sonra arkadaşların, bu konunun bir an önce üzerine düşersek iyi olur gibi geliyor bana. Ne kadar erken davranırsak, bu yaza gitme olasılığımız o kadar artar.