ÖYP Yurtdışı Dil Eğitimi Talep Toplama

geddappa

Öğrenci
yök e ulaşmak pek mümkün değil doktora başvuruları nasıl olacak beni en çok düşündüren bu konu...haziran-eylül döneminde gitmek için talep bildiren çok kişi var. zaman daralıyor.
 

spork

Öğrenci
merhaba,

yök ana sayfada duyurular kısmında bu yıl haziran ayında yurt dışına gitmeyi talep eden araştırma görevlilerinin listesini yayınlamış. ben temmuz ağustos eylül dönemi gitmeyi talep etmiştim. bizler için herhangi bir bilgi verilmemiş. bu yıl sadece haziran ayında gitmeyi talep edenler mi gönderilecek yani? bir bilgisi olan var mı?
 

monopol

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,gidecek olan arkadaşlara hayırlı olsun.
Bende haziran ayı için başvuruda bulunmuştum. ilk üçe giremediğim için sanırım bu sene bu haktan yararlanamayacağım. Seneye bu haktan yararlanabilir miyim? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
 

Quanterrito

Öğrenci
Böyle bir saçmalık yok! Biz Temmuz 1 yazdık ama herhangi bir açıklama yok. Haziran ayında gönderilecekler için neden ilk 3 belirliyorsunuz ? YÖK her şey gibi dil kursunu da çorba edip bırakmıştır. ÖYP ÖYP dedikleri bu muydu ? Tam 6 boyunca yüksek lisans için beklettiler, 9 ay dil kursu için beklettiler, ayarladıkları yere bak MALTA! Helal olsun YÖK, Helal olsun YÖK! Dil puanı olarak ilk 3'e giremeyen araştırma görevlileri ne yapacak? Seneye mi gönderilecek? Bu sene 3500 kişi alınacakmış, hangi birini aradan çıkartacaklar? Bir işi de doğru yap be YÖK!
 

arcarc

Öğrenci
aynı fikirdeyim.132 kişiyi göndermeye yeten bütçe için daha hala 3500 kişi almayı planlıyor ya pes doğrusu!!! 2010 da alınan öyplilerden 2000 kişiden geriye kalan 1868 kişi de artık rüyasında görür yurtdışı dil eğitimini!!!
 

atabar01

Öğrenci
Bu kadar rezillik artık fazla,1 temmuz yazdık ortada kaldık, bide eylül için talep istemişler,eylülde kim gider? birçok araştırma görevlisinin ders dönemi, kim yönetiyor bu süreci, çıldıracam artık,
 

atabar01

Öğrenci
Valla arkadaşım üniversitelere yazı gittiği gibi bir duyum aldım, bunada şaşırmam doğru çıkarsa, öyle şeyler yaşadıkki bugüne kadar, yasal hakkımızı istediğimiz zaman kullanamıyoruz, ben bu öyp den bişey anlamadım biri bana anlatsın!!!
 

redroseys

Öğrenci
Arkadaşlar talep toplamada bu yazı yazmıştım ben ve listede de adım çıkmış fakat ben gitmek istemiyorum bu yaz, bazı durumlar çıktı. Bu hakkımı sonra kullanamaz mıyım? Bir de şu uyum toplantısana gitmeyenler yurtdışına gidemez diyor o da bu sne için mi yoksa tamamen hakkından vazgeçmiş olur hiç gidemez anlamında mı? O saatte gözetmenliğim var çünkü.
 

bergerac

Araştırma Görevlisi
onu bilemiyor ki kimse yök'e telefonla da ulaşmak pek mümkün değil bu soruların cevabını anca perşembe günü öğrenebileceğiz..
 

fatih.okr

Öğrenci
Saçmalık abidesi

Ömrü billah göremeyeceğimiz bir saçmalığı YÖK sayesinde görmüş bulunmaktayız. İngilizce puanına göre sıralama yapılmış. Tamam eyvallah. Ama sen dil öğrenmeye gönderiyorsun kardeşim. İngilizce bölümünden mezun olmuş adamın zaten dili iyi. Sıralamaya da giriyor. Bir sıralama yapman gerekiyorsa en alt puandan yani 65'ten yukarı doğru sırala. Birde bu sıralamaya 6 aylık dil eğitimi alıp girenlerde var. Ohhh bilgiler taze sınava girmiş baya da yüksek almış. Ben 3 sene önce girdim bir daha girmedim yettiği için. Ben bu adamı alımlar sırasında zaten geçmişim adamı dil eğitimine gönderdin benim puanımı geçti bana haksızlık değil mi? 2000 adam aldın bu sene de 2500 alıcaksın. Sanırım 20 yıl içinde herkes dil eğitimine gitmiş olacak. Hadi herkese hayırlı olsun!!!
 

meskisu

Öğrenci
arkadaşlar üniversiteye yök den gelen bir faksta birinci grubun haziran-temmuz-ağustos döneminde 2. grubun ise temmuz-ağustos-eylül döneminde gönderileceği ve maltada günlük yevmiyenin 35 Euro bilet parasının 1000 Euro ve sağlık sigortasının aylık olarak 70 Euro olarak ödeneceği belirtilmiş. Ancak ikinci grubu nasıl düzenleyecekleri belirtilmemiş, yine ilk üçü mü gönderecekler eğer öyleyse geri kalanlar ne olacak?
 

halbert

Öğrenci
Merhabalar.. konu ile tam alakalı mı bilmiyorum ama öyp yurtdışı eğitim olanakları ile ilgili olarak bazı konularda bilginize danışmak istemiştim.

bizim yüksek lisans sırasında Meb bursu ile yani YLSY ile yurtdışına gitme imkanımız bulunuyor mu ?
bunun haricinde yükseklisansımızı yapmakta iken, bulunduğumuz universitenin yükseklisans erasmus imkanlarını kullanarak 1 yada 2 dönemliğine yurtdışına gitme imkanımız bulunuyor mu ?
doktora kısmında yök ün doktora bursu ile yurtdışına gitme imkanımız bulunuyor mu ?

yoksa bunların hiçbirinden yararlanamıyoruz da sadece yök ün bize sunduğu yüksek için 3 ay, doktora için 1 yıl araştırma burslarından mı yararlanabiliyoruz ?

yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 

sivasspor

Öğrenci
yurt dışı dil eğitimine gitmek istersek yurtiçi dil eğitimi biter bitmez mi gidiyoruz
yoksa asistanlık sürecinde herhangi bir dönem bu hakkımızı kullanabilir miyiz
 
A

Akademik Forum

Guest
26.12.2014'te yayınlanan Öyp usul ve esaslarında;

Yurtdışında yabancı dil eğitimi
MADDE 8-(1) ÖYP araştırma görevlilerinden aşağıdaki şartları taşıyanlar, istekleri halinde yabancı dil eğitimi için en fazla altı ay süreyle 2547 sayılı Kanunun 39 uncu maddesinin birinci fıkrası kapsamında yurtdışına gönderilebilir.(2) Araştırma görevlilerinin yurt dışında yabancı dil eğitimi alabilmeleri için;a) Başvurutarihinden önceki beş yıl içinde alınmış olmak kaydıyla, eğitim almak istedikleri yabancı dile ilişkin yabancı dil sınavından en az 65 puan almışolmak ya da eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından eşdeğer puan almış olmak,b) Yurtdışındakibir yükseköğretim kurumundan yabancı dil eğitimi için antetli ve imzalı kabul belgesi almak,gereklidir.(3) Yabancı Dil Eğitimi için yurtdışına gönderilecek araştırma görevlilerinden belirlenenşartları sağlayanlar, bağlı bulunduğu fakülte veya enstitüye başvurularını yaparlar. Enstitü/Fakülte yönetim kurulunda değerlendirilerek yurtdışınagönderilmesi uygun bulunan başvurular ilgili rektörlük aracılığıyla YÖK'e teklif edilir. Rektörlüklerce YÖK'e gönderilen teklifler Yürütme Kurulundagörüşülerek karara bağlanır.(4) Yabancı DilEğitimi almak için yurtdışına gönderilecek araştırma görevlilerine yol masrafı,yevmiye ve zorunlu sağlık sigortası, yabancı dil eğitim giderleri olarakyapılacak ödemeler ülke ve ödeme unsurları itibarıyla Yürütme Kurulu tarafındanbir liste halinde belirlenir ve ilgililere duyurulur. YÖK Strateji GeliştirmeDairesi Başkanlığı tarafından araştırma görevlisi için kadrolarının bulunduğuyükseköğretim kurumuna aktarılacak kaynağın tutarı, kaynak aktarımı tarihindekiTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuru esas alınarak hesaplananTürk Lirası tutarını geçemez. Kaynak aktarılma tarihinden sonra meydana gelecekkur farkları hiçbir şekilde dikkate alınmaz. Bu ödemeler dışında ilgililereherhangi bir ad altında ödeme yapılamaz.


şeklinde yayınlanmıştır. Peki bu durumda yurt dışı dil eğitimlerine nasıl gideceğiz ???
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
26.12.2014'te yayınlanan Öyp usul ve esaslarında;

Yurtdışında yabancı dil eğitimi

şeklinde yayınlanmıştır. Peki bu durumda yurt dışı dil eğitimlerine nasıl gideceğiz ???


Bu dediklerinizi yapıp YÖK'e başvuranların hiç birine şu ana kadar olumlu cevap gelmemiştir. Hatat dilekçelere bile cevap gelmemiştir daha da bu şekilde giden de yoktur :)
 
Üst