Rumeli üniversitesi
Merhaba, İstanbul Rumeli Üniversitesine banka sektöründen çıkış yaparak iş görüşmesine gittim. Sem için eğitim satışı yapabileceğim bilgisi verildi, beni tekrar çağırdılar, fakat randevu verdikleri saatte toplantı varmış(!) beni beklettiler ve 2.30 da ki randevuda görüşeceğim kişi ile değil yardımcısı ile saat 4 te görüştüm fakat sem için değil yazı işleri için ve kadının benimle ne görüşüldüğünden haberi yok , sonra beni bir kez daha beklettiler. Arada görevliler tarafından kontrol edildim gitmemem için,hatta o kontrol eden bir adam yan odaya girip kahkaha attı. Önemli biriyle tanıştıracakmışım.Mülakatıma o gelecekmiş. 5 yıllık banka tecrübem var , bu kadar ısrar ile beklemem gerekiyorsa istediğim teklif yapılacak diye düşündüm . Artık gidiyordum beni oturttular, sonra yine kalkmaya yeltendim saat akşam 19:00 da içeri geldiler mülakat için. Onca saat bekledim, hayatımda girdiğim en kötü mülakattı, resmen sömürü, beni denediklerini düşündüm , tek amaçları benim müşteri portföyümden yararlanmak , eylül ayına kadar sem için çalış sonra uzman olursun, şimdi asistan olursun ancak, prim desen komik bir rakam yok diyebilirim,hatta mecburiyetten maaş vereceklermiş , ben sektör farklı ve piyasa kötü diye eski maaşımdan 1000 tl düşük bir rakam belirtip bunun altında asla çalışmam dememe rağmen beni arayıp çağırıp bekletip asgari ücret dediler, hayatımın şokunu yaşadım. Kurumsallıktan uzak, iletişim kopukluğu ve ast üst ilişkisinde despot bir yönetim şekli var. Mendil gibi kullan at stratejisiyle iş yapmaya çalışan bir kurum. Herkes işinde tedirgin, korkak. Bir mülakatın planlamasını dahi yapamıyorlar , herkes başka bilgi aktarıyor , güvenilir değil bir de sömürmek bu resmen benden faydalanılıp boş yere çalışmamı istediler böyle bir rezillik görmedim.