Özel Üniversitelerdeki Araştırma Görevlisi Maaşları

O

Okutmaniy

Guest
TED ar.gör.

TED üniversitesinde araştırma görevlisi maaşını öğrenebildiniz mi acaba? Ben de arıyorum ama bulamadım.

İ

İkra a

Guest
Vakıf üniversitelerinde araştırma görevliliğini kazandıktan sonra sözleşme imzalanması anına dek ne kadar süre geçmektedir?

Y

Yeni Üyeyim Ben

Guest
Bir Vakıf Üniversitesini Daha Şartlarını Bilin

Arkadaşlar selam, yaklaşık üç yıldır İstanbul Arel Üniversitesi'nde arş. gör. olarak çalışıyorum. Şuan totalde 3700 TL aylık kazancım var. Servis ve öğle yemeği ücretsiz. Sigortalar maksimumdan yatar vs. Ders dönemindeyseniz haftanın 1 günü izin. Şartlar fena sayılmaz. Eğer doktora yapan bir arş. gör. iseniz maaşınız kıdemde dikkate alınarak 4000 TL'yi geçiyor. Yaşatmıyor ama öldürmüyor da. Tabi biz gerek ÖSYM gerekse açık öğretim sınavlarının yegane takipçisiyiz. Ben seviyorum üniversitemi, nispeten oturmuş bir düzeni var ve angarya işler çok fazla değil, içinizden geliyorsa acayip üretken biri olabilirsiniz.

Bir de bazı arkadaşlar kapının önüne koyma muhabbeti yapmışlar. Arkadaşlar maaşınız ne olursa olsun artık siz bir akademik personelsiniz. Kimse sizi kafasına göre kapının önüne koyamaz. Sigortalı olarak çalışsanız da unutmayalım ki biz özlük hakları bakımından YÖK'e bağlıyız. İşten atılma durumunda sen hakkını aramazsan (dava açmazsan) ya da yanlış mahkemeye gidersen sonuç alma süren uzar. Bunun emsalleri çok fazla arkadaşlar. Bu tip durumlar yaşanabiliyor (haklı ya da haksız olsanız bile). Genellikle çalışmadığın günlerin tazminatını, yıpranma payını ve haksız yere atılmışsan göreve iadeni alırsın. Maalesef bizlerin bu konuda bilinçli hareket etmesi gerekiyor. Dik duruş sergilemek şart. Ama yüz kızartıcı suçun ya da terörle ilişkin vs. varsa devlette bile atıyorlar adamı ki atsınlar da. İşin içine girince anlayacaksınız her şeyi. Akademi düşünen arkadaşlara başarılar, meslektaşlara selamlar.

EYMENS

Öğrenci
Beykent'i bugün aradım sordum telefondaki arkadaş sağolsun yardımcı oldu, net şekilde soramadım ama heralde anlarsnız az çok düşük olduğunu İstanbul gibi bi yer için 3000'den aşağı mı yukarı mı dedim tabiiki aşağısında dedi heralde bayağı aşağıda 2500 falan anca galiba İstanbul gibi yer için bence çok az ama adamlar açıkca söyledi yani. Başvurcak başvursun ne deyim . .

A

Akademik Forumm

Guest
Araş Gör

İstanbulda Endüstri Mühendisliği Araştırma Görevlisi kadrosu için Nişantaşı ve Bahçeşehir den kabul aldım.

Nişantaşı Üniversitesi Asgari ücret ve 1 gün agi teklif etti (Okulda 4 saat ayakta bekledim). Asgari ücret 2050 TL olmadan önce 2000 TL veriyorlardı sanırım, artık asgari veriyorlar. Kabul edecek köle arkadaşlara başarılar.

Bahçeşehir üniversitesi için görüşmelerim sürüyor, onu da açıklarım.

V

veritas13

Guest
gedik üniversitesinin güncel maaşları hakkında bilgisi olan var mı? YL-Dr öğrencisi olmak maaşlarda fark ediyor mu?

academicusss

Öğrenci
nişantaşı'nın ne sınavına girin ne de görüşmeye gidin. Bana asgari cüret teklif ettiler. 2020 lira. şaka gibi. Ayrıca maslak-okul arası 10 dakkalık araca da günlük 3 lira da dahil yol yemek vs her şey de bana ait. 500 yol yemek düş, 1500 ile kökelik teklifini elbette reddettim ama hakikaten suyunu çıkarmışlar. ayıptır ayıp!

sgk152535

Öğrenci
nişantaşı'nın ne sınavına girin ne de görüşmeye gidin. Bana asgari cüret teklif ettiler. 2020 lira. şaka gibi. Ayrıca maslak-okul arası 10 dakkalık araca da günlük 3 lira da dahil yol yemek vs her şey de bana ait. 500 yol yemek düş, 1500 ile kökelik teklifini elbette reddettim ama hakikaten suyunu çıkarmışlar. ayıptır ayıp!
Hangi fakülte hocam

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

M

MisafirR

Guest
zaten nişantaşı'nda sınava başvuran ve giren sayısının azlığından ne kadar kötü bir yer olduğu belli. sürekli giren-çıkan sirkülasyonu var. öğrencilere verdikleri burs çalışanına verdiği maaştan fazla.

K

Klm4

Guest
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

2019 yılı için geçerli maaş, yüksek lisans yapan için 3000 TL net. Eğer dil puanınınız 80'nin üzerindeyse +100 TL. Doktora yapıyorsanız +100 TL.

Ders döneminde haftada 1 gün akademik izin. Tez döneminde 2 haftasa 1 gün akademik izin.

Giriş çıkışlar kartla yapıyor ve geç giriş, erken çıkış durumunda maaşta kesinti yapılabiliyor.

B

Bankasürans

Guest
Rumeli üniversitesi

Merhaba, İstanbul Rumeli Üniversitesine banka sektöründen çıkış yaparak iş görüşmesine gittim. Sem için eğitim satışı yapabileceğim bilgisi verildi, beni tekrar çağırdılar, fakat randevu verdikleri saatte toplantı varmış(!) beni beklettiler ve 2.30 da ki randevuda görüşeceğim kişi ile değil yardımcısı ile saat 4 te görüştüm fakat sem için değil yazı işleri için ve kadının benimle ne görüşüldüğünden haberi yok , sonra beni bir kez daha beklettiler. Arada görevliler tarafından kontrol edildim gitmemem için,hatta o kontrol eden bir adam yan odaya girip kahkaha attı. Önemli biriyle tanıştıracakmışım.Mülakatıma o gelecekmiş. 5 yıllık banka tecrübem var , bu kadar ısrar ile beklemem gerekiyorsa istediğim teklif yapılacak diye düşündüm . Artık gidiyordum beni oturttular, sonra yine kalkmaya yeltendim saat akşam 19:00 da içeri geldiler mülakat için. Onca saat bekledim, hayatımda girdiğim en kötü mülakattı, resmen sömürü, beni denediklerini düşündüm , tek amaçları benim müşteri portföyümden yararlanmak , eylül ayına kadar sem için çalış sonra uzman olursun, şimdi asistan olursun ancak, prim desen komik bir rakam yok diyebilirim,hatta mecburiyetten maaş vereceklermiş , ben sektör farklı ve piyasa kötü diye eski maaşımdan 1000 tl düşük bir rakam belirtip bunun altında asla çalışmam dememe rağmen beni arayıp çağırıp bekletip asgari ücret dediler, hayatımın şokunu yaşadım. Kurumsallıktan uzak, iletişim kopukluğu ve ast üst ilişkisinde despot bir yönetim şekli var. Mendil gibi kullan at stratejisiyle iş yapmaya çalışan bir kurum. Herkes işinde tedirgin, korkak. Bir mülakatın planlamasını dahi yapamıyorlar , herkes başka bilgi aktarıyor , güvenilir değil bir de sömürmek bu resmen benden faydalanılıp boş yere çalışmamı istediler böyle bir rezillik görmedim.