Özel Üniversitelerdeki Araştırma Görevlisi Maaşları

Ö

özelakademisyen

Guest
Tecrübeli bir akademisyen olarak yinelemek isterim ki "devlet olmuş 5 bin'e yakın, özel üni hala 2 ye 2.5'a adam mı çalıştırır, kim çalıştırabilir?" sorusunu soran kardeşimiz anlaşılan bu sorusunu geri çekmiş gözüküyor. yalnızca pazarlık konusunun unutulduğu ifade edilmiş. Hep tekrar etmiş olacağım gerçi ancak on yıldan fazla süredir özel üniversitelerde çalışan bir akademisyen olarak pazarlıkla teklifin bin tl üzerine çıkmış bir arkadaşım hiç olmadı. Bu yönden sizinle tanışmayı gerçekten çok isterdim. Pazarlık yeteneklerinizden bir feyz almam gerekiyor anlaşılan.
Son olarak da şunu söylemek zorunda hissediyorum son yazılanlardan dolayı, ülkemizde hemen hemen hiçbir eğitim kurumunda sizin mezuniyetinizin nereden olduğunu sormazlar. (Çok elit birkaç üniversiteyi hesaba katmıyorum). Diplomanız olduğu müddetçe en dip puan ile alan üniversite mi yoksa en üst puan ile öğrenci kabul eden üniversiteden mi mezunsunuz bu hiç önemli değil özel üniversitelerin çoğu için. Onların tek dikkat ettiği konu maliyet meselesi. Maliyet konusunda da kolay kolay taviz vermiyorlar. Özellikle ülkemizde her ilana onlarca kalifiye eleman baş vurduğu göz önüne alındığı zaman pazarlık gücünüzün ne kadar olduğu sanıyorum anlaşılıyor.

cinarr

Öğrenci
İstanbul Gelişim Üniversitesi hakkında bilgisi olaan ?

- - - Güncellendi - - -

Merhaba arkadaşlar, aranızda İstinye Üniversitesi araştırma görevlisi çalışma koşulları ile ilgili bilgisi olan var mı? Ya da maaş politikası hakkında?

Merhaba,
Ben araş. gör. için sınavına girdiğimde sormuştum 2500-3000 civarı denilmişti.
Sonuç: kazanamadım.

- - - Güncellendi - - -

Ben de aynı konuyu araştırıyordum hocam. Siz ögrenebildiniz mi acaba? Buradan yanit alamayacagiz sanırım.

- - - Güncellendi - - -

MilesAway Üyenin Avatarı
MilesAway dedi:
22-03-2018 18:03
Ben de aynı konuyu araştırıyordum hocam. Siz ögrenebildiniz mi acaba? Buradan yanit alamayacagiz sanırım.

Merhaba,
Sonuç: kazanamadım ama mülakatta böyle bir konuşma olmuştu.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba, ben de sınavına gireceğim.

Şehirdışından geleceğim, istanbulda geçim için ücreti merak ediyordum. Sizce aile yanında olmadan geçinilir mi :(

- - - Güncellendi - - -

İstinye Üniversitesi Ar. Gör. maaşları ve çalışma şartları nelerdir?

Merhaba,
Sonuç: kazanamadım ama böyle konuşulmuştu.

- - - Güncellendi - - -

İstinye Üniversitesi ne kadar maaş veriyor, çalışma şartları nelerdir arkadaşlar bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Merhaba,
Sonuç: kazanamadım.

- - - Güncellendi - - -

Lokman Hekim Üniversitesi..... ankarada yeni açıldı.
Mülakatına gittim 3000-3500 civarı maaş söylediler.
Gayet iyi ücret bence.:abnormal:

W

wayhal

Guest
Gelişim üniversitesinde 80 üzeri yabancı dile 5000 TL ve yayın başına teşvik veriyoruz diyorlar. Fakat 2018 Ocak itibari ile yeni düzenleme yapacağız diyerek bu paraları ödemiyorlar. Düzenlemede yapmıyor oyalıyorlar.
Sosyal ve iktisadi bilimlerde çalışan dr. öğretim üyeleri 3500-4000TL, mühendislik 4000-4500 TL arası maaş alıyor. Öğretim üyelerine mecburi 24 saat ücretsiz ders veriyorlar.
yol yok,
yemek yok,
kurumsallık yok,

sözlerine sadık değiller.

E

ekmek

Guest
Merhaba. Bilgiler için çok sağolun.
Ben de eğer münkünse istifa halinde ne kadar bir tutar ödeniyor onu merak ediyorum? Devlette ya da başka bir üniversitede açılan kadroya başvurduğumda ödeyeceğim tutar caydırıcı olacak mıdır? Bir de sizin çalışma koşullarınız nasıl, memnun musunuz ya da 'uzak durmalısın ve başka bir kadro beklemelisin' mi dersiniz?
Teşekkürler yeniden.

*farklı bir üniversitede yüksek lisans yaparken kolaylık sağlarlar mı?

Merhaba,
Ben sınava girip kabul aldım ama şartları konuşurken bu bahsettiğim bilgileri öğrenince daha sözleşmeyi görmeden hakkımdan vazgeçtim. İnsan kaynaklarındaki çalışanlar istifa halinde bu caydırıcı tutardan bahsetti. Ayrıntılı bilmiyorum ama bunun iş kanununa ters olduğuna dair bir takım görüşler de söz konusu. Karşılıklı fesih durumunun da olabileceğini belirttiler ama pek güven vermediler bana. Çalışma koşulları hakkında bir bilgim yok ne yazık ki. O yüzden fikir veremeyeceğim. Evet.

cinarr

Öğrenci
Arkadaşlar ufak bir sorum olacak bu özel üniversitelerdeki araştırma görevlisi ilanlarında başvurulacak bölüm ingilizce bir programsa ar.gör açısından ne değişiyor yani ingilizce ders falan verme ihtimali var mı başvuran kişinin olayı nedir, ne olacaktır, aydınlatırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Hocam girdikleri bilim sınavının ingilizce yapıldığını biliyorum bir tek

- - - Güncellendi - - -

Merhaba,
Ben sınava girip kabul aldım ama şartları konuşurken bu bahsettiğim bilgileri öğrenince daha sözleşmeyi görmeden hakkımdan vazgeçtim. İnsan kaynaklarındaki çalışanlar istifa halinde bu caydırıcı tutardan bahsetti. Ayrıntılı bilmiyorum ama bunun iş kanununa ters olduğuna dair bir takım görüşler de söz konusu. Karşılıklı fesih durumunun da olabileceğini belirttiler ama pek güven vermediler bana. Çalışma koşulları hakkında bir bilgim yok ne yazık ki. O yüzden fikir veremeyeceğim. Evet.

Hocam bölümünüz neydi?
Araştırma Görevlisi mi?
Öğretim Görevlisi mi?

Ne kadar ücret teklif ettiler ?

Ve sözleşmeyi kaç yıllık yapıyorlar bilginiz var mı?

E

ekmek

Guest
Hocam girdikleri bilim sınavının ingilizce yapıldığını biliyorum bir tek

- - - Güncellendi - - -

Hocam bölümünüz neydi?
Araştırma Görevlisi mi?
Öğretim Görevlisi mi?

Ne kadar ücret teklif ettiler ?

Ve sözleşmeyi kaç yıllık yapıyorlar bilginiz var mı?

1. Mühendislik
2. Araştırma Görevlisi
3. 2436 tl
4. sözleşme 1 senelik

A

Answer

Guest
Merhabalar. Ben İngiliz dili ve edebiyatı alanında İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Araştırma Görevliliği kadrosuna başvurmuştum. Maaşla ilgili çok yüksek bir beklentiniz olmasın; ortalama/ ortalamanın biraz altında diyebiliriz maaş için şeklinde konuşulmuştu. Buna ek olarak danışmak istediğim bir kaç soru var, umarım cevap verebilecek olanlar vardır:
Okutmanlık ve Araştırma görevliliği için maaşlar genellikle benzer mi oluyor?
Genellikle Araştırma görevlisi kadrosu ilanlarında parantez içinde yazılan "Tam burslu" ne anlama geliyor?
Okutmanlık ilanlarındaki "3/5/10 yıl deneyimli olmak" şartında sadece Üniversitede deneyimli olmak mı kastediliyor, yoksa ilkokul, lisede öğretmen olarak çalışmış olmak da deneyim olarak kabul ediliyor mu?
Teşekkürler.

A

akademikuss

Guest
İstanbul Aydın Üni-Arş gör koşulları

İstanbul Aydın Üniversitesi şimdiki Arş. Gör. maaşları, 2600(yl)-2800(dr) arasında değişmektedir. Hukuk ve tıp farklı olabilir. Yabancı diliniz 80 üstü ise +100 tl tazminatınız olur.
Lisansüstü eğitiminiz için akademik izin verilmez, giderseniz paranız kesilir.
8:00-17:30 mesai saatidir. Eğer geç gelir ya da erken çıkarsanız maaşınız kesilir.
Yemek yoktur.
Servis imkanları çok sınırlıdır.
Sürekli idari iş yaparsınız, akademik çok ortamı bulmak çok zordur.
İsteğiniz dışında bir idari birime görevlendirilebilirsiniz ve istemiyrum deseniz de nafile.
Yıllık izin hakkı 14 gündür. Yıllık izinleri hesaplarken cumartesileri de yıllık izin hakkından düşerler.
Konferansa gitmek isterseniz, maaşınız kesilir ve herhangi bir destek alamazsınız.
Eğer hasta olur da rapor alırsanız, 2 ya da 3 gün mesela, maaşınız kesilir.
Kurumsa hoca sirkülasyonu inanılmaz çoktur. Bu imkanlar altında kimse memnun değildir.
Çalışma ortamı olarak çok gürültülü olan binalar vardır (çünkü dört bir yanda inşaat yapıyorlar.) Binaların bazıları ısıtma ve soğutma açısından biraz sıkıntılıdır. Çünkü kaloriferleri yakmıyorlar ya da klimaları merkezi olarak kapatıyorlar. Montla oturduğumuz günlerin sayısı oldukça fazladır. Şikayet etseniz bu konuda bir muhattap bulamazsınız.
Bu arada olumlu yanları olarak çok iyi hocalarla karşılabilirsiniz, genelde hocaları tuhaf bir şekilde iyidir. Belki kend imkanlarınızı yaratmaya çalışırsanız akadmeik çalışmalar yapabilirsiniz.
Deneyim elde etmek için iyi olabilir; ancak kalıcı düşünmemekte fayda olduğunu düşünüyorum.
Herkese başarılar

ottoman44

Öğrenci
Avrasya Ünivesirtesi

Merhaba Arkadaşlar sondan yaklaşık 10 sayfa okudum yalnız aradığım sorunun cevabını bulamadım birde güncel bilgiler edinmek istiyorum bu yüzden soruyorum sizlere Avrasya üniversitesi mühendislik fakültesi araştırma görevlisi maaşı çalışma şartları ve sözleşme içeriği hakkında bilgi alabilir miyim çok şey istedim biliyorum şimdiden teşekkürler.

ceratium

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar sondan yaklaşık 10 sayfa okudum yalnız aradığım sorunun cevabını bulamadım birde güncel bilgiler edinmek istiyorum bu yüzden soruyorum sizlere Avrasya üniversitesi mühendislik fakültesi araştırma görevlisi maaşı çalışma şartları ve sözleşme içeriği hakkında bilgi alabilir miyim çok şey istedim biliyorum şimdiden teşekkürler.
benim arakadaşım avrasya ünisinde araştırm görevliliğini kazandı sınavıda geçti son aşama olarak maaş kısmında anlaşamadılar.. üniversitenin en fazla verdiği maaş 2500 tl idi. o da kabul etmedi. şimdi istanbulda bi özel okulda 3700 alıyor.. ben ise hala başvuru yapıyorum...

abaci91

Öğrenci
arkadaşlar Tüm sayfayı hemen hemen okudum. Yazıldıysa da gözümden kaçmış olabilir. Bilgi üniversitesinin durumları hakkında bilgi sahibi olan var mı?

A

ARSGOR94

Guest
arkadaşlar merhaba,

Üsküdar üniversitesinin şartları hakkında bilgisi olan var mı? maaş durumu, iş yükü vs.

A

AkademikBiri

Guest
Merhabalar. Ben İngiliz dili ve edebiyatı alanında İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Araştırma Görevliliği kadrosuna başvurmuştum. Maaşla ilgili çok yüksek bir beklentiniz olmasın; ortalama/ ortalamanın biraz altında diyebiliriz maaş için şeklinde konuşulmuştu. Buna ek olarak danışmak istediğim bir kaç soru var, umarım cevap verebilecek olanlar vardır:
Okutmanlık ve Araştırma görevliliği için maaşlar genellikle benzer mi oluyor?
Genellikle Araştırma görevlisi kadrosu ilanlarında parantez içinde yazılan "Tam burslu" ne anlama geliyor?
Okutmanlık ilanlarındaki "3/5/10 yıl deneyimli olmak" şartında sadece Üniversitede deneyimli olmak mı kastediliyor, yoksa ilkokul, lisede öğretmen olarak çalışmış olmak da deneyim olarak kabul ediliyor mu?
Teşekkürler.

merhabalar. sözleşme şartları nasıl oluyor acaba? feshetme durumunda herhangi bir caydırıcılık söz konusu oluyor mu? ve sözleşme yapıldığında süresi ne kadar oluyor? şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. :)

A

AkademikBiri

Guest
merhabalar
üsküdar üniversitesinin argör maaşları ve çalışma şartları, iş yükü hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
aynı zamanda lisans mezunu olarak ve yüksek lisans yapıyor olarak girmek maaşta herhangi bir farklılık oluşturuyor mu? cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

A

AKADEMİİİ

Guest
Maltepe

maltepe üniversitesi araştırma görevlisi maaşları hakkında bilgisi olan var mı?

G

gtrjjrtj

Guest
üsküdar üniversitesi; 3000+agi. iş yükü bölümden bölüme göre değişir muhtemelen

S

Sefer A.

Guest
Araştırma görevlisi maaşı

Altınbaş üniversitesi araştırma görevlisi maaşı hakkında bilgisi olan yazabilir mi ?

A

Akademikamale

Guest
İstanbul Aydın uni, Öğr.grv.

İstanbul aydın universitesi, öğretim gorevlisi maaşları ve çalışma koşulları hakkinda bilgisi olan arkadaşlar var m?