Geçmişte bir mesaj yazmıştım ama daha açıklayıcı olmaası ve ilşeride okuyacaklara fikir vermesi açısından daha açık bir mesaj yazma gereği duyuyorum.
Açıkçası üniversitelerin "taşra" gibi ucu açık ve birazda nahoş bir şekilde sınıflandırlmasına karşıyım.
Şimdiye kadar 4 üniversite değiştim ve ilk üniversitem ülkemizin en popüler üniversitelerinden biri idi. Ancak akademisyen olmak gibi bir hayalim vardı ve orada zordu. Çünkü çalışmak istediğini konuyu hoca dikte ediyor, çoğu zaman kendi fikriniz yok sadece hocanın gösteridği yöntemler ve sınırların dışına çıkamıyorsun. Eeee bir fark ortaya koyamadıktan sonra hani nerde akademisyenlik?
Taşra!!! üniversitelerinin avantajına gelince yeteneğiniz, fikiriniz, mücadele kabiliyetiniz, beceriniz varsa büyük üniversitelerde hocalar arasında ezilip gitmektense kendinize büyük bir fırsat yaratabilirsiniz, adınızı üniversitenizin önüne geçirebilecek işler çıkarabilirsiniz. Okuduğum büyük üniversitede ders kitabımın yazarı taşra!!! üniversitesinden bir hocaydı ve hiç yüksek liisansı nerede yaptığına bakma ihtiyacı duymadım, sonuçta hoca alanın en seçkin bilim adamlarından biri idi.
Yüksek liisansta bir üniversitenin isminden çok bazı faktörler gelir bunlardan bazıları:
- İsteğin alanda ve konuda çalışma özgürlüğü. Şahsımın ikinci büyük üniversitemi terk etme sebebidir
- Alana özel ihtiyaçların yeterliliği (Labaratuvar, ekipmanlar vesaire)
- Hocalar
vesaire liste uzar...