Tezli Yüksek Lisans Kayıt Dondurma

mount

Öğrenci
arkadaşlar ben hacettepe üni tezli yuksek lisansa kabul edıldım.ancak bu yıl ailevi nedenlerden dolayı ankaraya gıtmem zor gorunuyor.yuksek lısans hakkımı da kaybetmek ıstemıyorum.kayıt dondurmak ıcın saglık raporu falan gerekıyormus.ben kayıt yaptırıp harc yatrsam ama derslere devam etmesem daha sonra 1 ya da 2 yıl sonra gıdıp baslasam olur mu?devam etmedıgım her donem harc yatrmam gerekıyor mu?boyle yaparsam yuksek lısans ogrencısı haklarımı kaybeder mıyım?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Gerek yok dondurmaya, atılma kalktı harç da kalktı. 25 yıl sonra da başlayabilirsiniz. Kaydınızı yaptırın ders seçmeyin pasif konumda kalsın. 3 yıl sonra öğrencilik hakkından yararlanamazsınız ama öğrenciliğiniz ve yüksek lisansınız devam eder sadece paso vb. alamazsınız.

mount

Öğrenci
Gerek yok dondurmaya, atılma kalktı harç da kalktı. 25 yıl sonra da başlayabilirsiniz. Kaydınızı yaptırın ders seçmeyin pasif konumda kalsın. 3 yıl sonra öğrencilik hakkından yararlanamazsınız ama öğrenciliğiniz ve yüksek lisansınız devam eder sadece paso vb. alamazsınız.

çok tesekkurler nazmi hocam.ders kaydı yapsam gıtmesem de surec aynı mı ısler bır degıslıklık olmaz degıl mı?

nathalie

Öğrenci
nazmi hocam bu konuyla ilgili benim de bir sorum olacak.

benim de tezli yüksek lisansta 3. yılım başlayacak önümüzdeki dönem. tezime başlamıştım ama bölümle sorunlar oldu bitiremedim, tez hocam 6 aylık uzatma istedim demişti. ben bu dönem kayıt yaptıracağım fakat teze devam etmeyeceğim. peki ben kaydımı yenilerken tezi seçmeli miyim ? tez seçmezsem harç yatırmak zorunda mıyım ? uzattığımızda harç yatırılıyor diye biliyorum.

merhaba nazmi hocam ben bu dönem gaziantep üniversitesi yüksek lisansı kazandım ama bu donem gıtmeyı düşünmüyorum.kayıt dondurmaya gerek varmı yoksa kayıt yapıp ders kaydı yapmasam yeterlı olurmu

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
aynı sorunun cevabını bende merak ediyorum hangisi bizim için en iyisi olur ders kaydı yapıp gitmezşek bir zararı olur mu

Merve

Baş Editör
merhaba nazmi hocam ben bu dönem gaziantep üniversitesi yüksek lisansı kazandım ama bu donem gıtmeyı düşünmüyorum.kayıt dondurmaya gerek varmı yoksa kayıt yapıp ders kaydı yapmasam yeterlı olurmu

aynı sorunun cevabını bende merak ediyorum hangisi bizim için en iyisi olur ders kaydı yapıp gitmezşek bir zararı olur mu
Dondurmak için sağlık sorunu gibi bir nedeniniz olmalı ki kabul edilsin. Ders kaydı yapıp gitmezseniz bir dönem kaybınız olur. Sonraki dönem de başlayabilirsiniz.

M

Misafir12

Guest
Hangi enstitüye hocam, kazandığım yeni üniversite mi yoksa eski üniversitem mi?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar, bugün İstanbul Üniversitesi'nden katkı payı ile ilgili yazı (mail üzerinden) geldi. Bu yazının 8. maddesinde "Lisansüstü 1.öğretim öğrencileri Lisansüstü Yönetmeliğinde belirtilen süreler (Y.Lisans 3 yıl, Doktora 6 Yıl) sonunda mezun olamadıklarında ilgili dönemin katkı payını (Devlet yükseköğretim
kurumlarında görevli olup, birinci öğretim lisansüstünde öğrenim gören araştırma görevlileri hariç)
öder. Süresini aşmayan öğrencilerin katkı payları devlet tarafından karşılanır." denmiş. Bu maddeyi göz önüne bulundurarak YL. ve doktora için bu dönem atılma olmadığını katkı payı ücreti arttığını söyleyebiliriz.
http://ogrenci.istanbul.edu.tr/wp-content/uploads/2015/01/Katkı-payı-öğremin-ücretlerinin-hesaplanma-şekli-29-Ocak-2015-tarihli-Yönetim-Kurulundan-geçmiştir..docx.pdf

A

Akademik Forum

Guest
Atılma geldi yani öyle mi.. Ben uni ye yüksek lisans kaydı için gittiğimde henüz öyle birşey olmadigini söylediler ama hocam.

E

esra_67

Guest
Atılma geldi yani öyle mi.. Ben uni ye yüksek lisans kaydı için gittiğimde henüz öyle birşey olmadigini söylediler ama hocam.

- - - Güncellendi - - -

Atılma diye bişey yok arkadaşlar.. editörler yanlış bilgi vermeyin

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba hocam fırat üniversitesinde Tezli yüksek lisansa kabul edildim ama ben mayısta askere gitmek istiyorum kayıt yapıp dondurabilir miyim

secondchance

Öğrenci
arkadaşlar ben hacettepe üni tezli yuksek lisansa kabul edıldım.ancak bu yıl ailevi nedenlerden dolayı ankaraya gıtmem zor gorunuyor.yuksek lısans hakkımı da kaybetmek ıstemıyorum.kayıt dondurmak ıcın saglık raporu falan gerekıyormus.ben kayıt yaptırıp harc yatrsam ama derslere devam etmesem daha sonra 1 ya da 2 yıl sonra gıdıp baslasam olur mu?devam etmedıgım her donem harc yatrmam gerekıyor mu?boyle yaparsam yuksek lısans ogrencısı haklarımı kaybeder mıyım?

Nazmi hocam bu şartlar aynı şekilde devam ediyor mu ? Ben şimdi ders kayıtı yapmazsam tecil işlemim için bir sıkıntı yaratır mı ? TEzsiz y.lisans için fark var mı yani.

A

Akademik Forum

Guest
Okulla baglantım nedır

ben yüksek lisansa kaydol dum ilk dönem gitmedim derslerden devamsız olarak kaldım bu dönem de ders seçimi yapmadım universite ile ilşkim kesilmişmi oluyor yoksa seneye devam edebilirmiyim