Tezli Yüksek Lisans Kayıt Dondurma

secondchance

Öğrenci
Arkadaşlar bana acil cevap verebilir misiniz tezsiz yüksek lisans için ders seçimi yapmam gerekiyor. Ancak benim amacım şimdilik askerliği tecil ettirmek sistemde 2 zorunlu ve 5 adet seçmeli ders gözüküyor. Zorunlu dersi seçtiğim de kayıt olunan ders ücreti gözükmezsen seçmeli de ders başına 300 tl olarak hesaplanıyor.
Peki benim ne yapmam daha mantıklı hiç ders seçmesem mi yoksa tek ders seçip danışmanın onaylamasını mı beklemeliyim ? İllaki kendisiyle iletişime geçmem gerekir mi onaylamazsa ne olur yardımcı olabilir misiniz ?

- - - Güncellendi - - -

Gerek yok dondurmaya, atılma kalktı harç da kalktı. 25 yıl sonra da başlayabilirsiniz. Kaydınızı yaptırın ders seçmeyin pasif konumda kalsın. 3 yıl sonra öğrencilik hakkından yararlanamazsınız ama öğrenciliğiniz ve yüksek lisansınız devam eder sadece paso vb. alamazsınız.

Nazmi hocam bu şartlar aynı şekilde devam ediyor mu ? Ben şimdi ders kayıtı yapmazsam tecil işlemim için bir sıkıntı yaratır mı ? TEzsiz y.lisans için fark var mı yani.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Hocam ben Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde 2 farklı bölüme yüksek lisans kaydı yaptırdım. Bir bölümü dondurmak istiyorum ancak yök ün yaptığı cari atamalarda dondurursam başvuru yapabilir miyim? bir de dondurma işlemi için sağlık vb gibi bir engel olması mı gerekiyor? Bölümü dondurmayıp ders almadan tek bölüme yoğunlaşırsam diğer bölümde ortalamam düşer mi?

Cancer

Öğrenci
Merhaba Hocam ben Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde 2 farklı bölüme yüksek lisans kaydı yaptırdım. Bir bölümü dondurmak istiyorum ancak yök ün yaptığı cari atamalarda dondurursam başvuru yapabilir miyim? bir de dondurma işlemi için sağlık vb gibi bir engel olması mı gerekiyor? Bölümü dondurmayıp ders almadan tek bölüme yoğunlaşırsam diğer bölümde ortalamam düşer mi?

Bir sorun olmaz. Ders almadığınız veya dondurduğunuz için ortalamanız da etkilenmez. Dondurma için gerekçe olarak en başta sağlık etkili bir sebep, fakat maddi sıkıntı vs de gerekçe gösterilebiliyor. Ayrıca dondurduğunuz veya ders almayıp bir kenarda beklettiğiniz bölümden kadroya başvuru yapabilirsiniz. Çünkü halihazırda öğrencisiniz; ders alsanız da almasanız da dondursanız da dondurmasanız da öğrenciliğiniz etkilenmeyeceği için sorun yok.

A

Akademik Forum

Guest
Bir sebep belirtin dondururlar hocam hiçbir sıkıntı olmaz. Dondurduğunuz bölümden açılan kadroya da başvurabilirsiniz.

A

azozbk

Guest
y.l.

merhabalar...
ben tezli yüksek lisans 2. senemdeyim. hiç dersim kalmadı tez aşamasındayım. okula gitmeden hiç dondurma vs. işlemi de yaptırmasam kayıtta yaptırmasam öğrenciliğim devam edermi y.l. hakkım yanar mı ?

akademusti

Öğrenci
Kolay gelsin. Hocam benim de bir sorum olacaktı. Ben doktora ders dönemi için yeni kayıt yaptırdım. Ders kaydı da yaptık. Fakat Doktorayı dondurmak istiyorum, bu mümkün mü acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba hocam fırat üniversitesinde Tezli yüksek lisansa kabul edildim ama ben mayısta askere gitmek istiyorum kayıt yapıp dondurabilir miyim

Hocamın bu sorusuna direk olarak cevap verebilecek var mı acaba ? Şubatta bende bir yerde yüksek lisansı başlatıp askere gitmek istiyorum. Hehangi bir sıkıntısı var mı ? Yada hocalarla herhangi bir problem olur mu ? Sonuçta kayıt yaptırır yaptırmaz askere gideceksin.

Merve

Baş Editör
Hocamın bu sorusuna direk olarak cevap verebilecek var mı acaba ? Şubatta bende bir yerde yüksek lisansı başlatıp askere gitmek istiyorum. Hehangi bir sıkıntısı var mı ? Yada hocalarla herhangi bir problem olur mu ? Sonuçta kayıt yaptırır yaptırmaz askere gideceksin.
Dondurmayı deneyebilirsiniz. Ben de bir dönem dondurmustum. Gerekçe olunca kabul edilebilir. Sıkıntı olmaz.

A

Akademik Forum

Guest
2. yüksek lisans * önemli*

2. yüksek lisans için bakanlar kurulu kararı ile getirilen harç parası araştırma görevlilerini de kapsıyor mu? Resmi Gazetede yayınlanan karar metninde araştırma görevlilerini hariç tutuyor ama Gazi üniversitesi herkesin harç ödemesi gerektiğini söyledi. bu konuda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda bilgisi olan arkadaş var mı acaba?

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
merhaba nazmi hocam ben bu dönem gaziantep üniversitesi yüksek lisansı kazandım ama bu donem gıtmeyı düşünmüyorum.kayıt dondurmaya gerek varmı yoksa kayıt yapıp ders kaydı yapmasam yeterlı olurmu

merhaba kayıt dondurmak için illa sağlık problemi çıkarmanıza gerek yok. Ekonomik probleminiz olsun olmasın ekonomik probleminizi beyan ederek kayıt dondurabilmektesiniz.

- - - Güncellendi - - -

Dondurmak için sağlık sorunu gibi bir nedeniniz olmalı ki kabul edilsin. Ders kaydı yapıp gitmezseniz bir dönem kaybınız olur. Sonraki dönem de başlayabilirsiniz.

hocam sağlık problemine gerek yok dilekçedeki dondurma nedeni kısmına yalnız ve yalnızca "ekonomil sıkıntılar" diye beyan edince işlem halloluyor. bu sebepten dondurulabiliyor.

akademisyen__

Öğrenci
Hocam merhaba. Ben özel üniversitede yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Kayıt yaptırıp dondursam yüksek lisans ücretini öder miyim yoksa aktif olarak yüksek lisansa başladığımda mı özel üniversite ücretini ödemeye başlarım? Teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba hocam ben tezli yuksek lisansa kayit yaptirdim ve 3 tane ders sectim fakat hic birine giremdim.Işimden dolayi yukseklisans derslerine katilamadim. İşim ankarada ve ben ankarada bir uniye gecis yapmak istiyorum. Yatay gecis mumkunmu nasil yapilir.ankarada direk yukseklisans a basvurup da yukseklisansimi yapabilirmiyim yoksa kaydimi suanki univertemden sildirip sonra mi baska uniye gecerim biraz bilgi verebilirmisiniz bu konuda.

burakaltunsoy

Öğrenci
Merhaba hocam ben tezli yuksek lisansa kayit yaptirdim ve 3 tane ders sectim fakat hic birine giremdim.Işimden dolayi yukseklisans derslerine katilamadim. İşim ankarada ve ben ankarada bir uniye gecis yapmak istiyorum. Yatay gecis mumkunmu nasil yapilir.ankarada direk yukseklisans a basvurup da yukseklisansimi yapabilirmiyim yoksa kaydimi suanki univertemden sildirip sonra mi baska uniye gecerim biraz bilgi verebilirmisiniz bu konuda.

Kaydınızı sildirirseniz yatay geçiş yapamazsınız çünkü yatay geçişin mantığı kayıtlı olduğun bir üniversiteden başka bir üniversiteye geçiş yapmaktır. Nasıl yapabileceğinizle alakalı da, gitmek istediğiniz üniversitenin ilgili enstitüsündeki duyuruları takip edip şartları sağlıyor olmanız gerekmektedir. Ama birçok üniversite -en azından benim gördüklerim- en azından bir dönem dersleri başarıyla geçtikten sonra yatay geçiş başvurusu yapabileceğinizi söylüyor.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba... ben yuksek lisans için kaydımı yaptırdım fakat bu dönem gidemicem. ders seçmezsem bir sıkıntı olur mu ?

Y

Yoğun Çalışan

Guest
Merhaba,

Yüksek lisans ders kaydı yapmadığımız durumda askerlik tecili iptal olur mu? Bilgi verebilirseniz sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Acil !!

Ben şuan Gazi üniversitesinde yüksek lisansa 2016 bahar döneminde başladım fakat seçtiğim derslere gidemediğim için devamsızlıktan kaldım. Atılma geri geldiği için bana aynı derslerden bi daha kalırsan atılırsın Dedi enstüti bu yüzden kaydımı dondurmak istiyorum. Fakat geçerli bi gerekçe sunmam gerekiyomuş ne yapabilirim bide kaydımı dondurduğumda tez danışmanımı seçmiştim o siliniyo mı yoksa kalıyor mu

öypoğuz

Araştırma Görevlisi
merhaba kayıt dondurmak için illa sağlık problemi çıkarmanıza gerek yok. Ekonomik probleminiz olsun olmasın ekonomik probleminizi beyan ederek kayıt dondurabilmektesiniz.

- - - Güncellendi - - -

hocam sağlık problemine gerek yok dilekçedeki dondurma nedeni kısmına yalnız ve yalnızca "ekonomil sıkıntılar" diye beyan edince işlem halloluyor. bu sebepten dondurulabiliyor.

hocam bi sorum olcak. 2011 güz dönemini başarıyla bitirdikten sonra öypden istifa edip şehir değiştirdim,yüksek lisans içinde dondurma formu felan doldurmadım. Enstitüye sorduğumda havuza alındığımı söylüyorlar...Ben yüksek lisansa bıraktığım yerden devam edebilir miyim? Yoksa verdiğim dersler sayılmaz mı?Sıfırdan mı başlayacağım?Teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Sözleşmeli ögretmenlikte yüksek lisans dondurmak

Merhaba hocam ben bu yil tezli yuksek lisansi kazandim ancak sozlesmeli ogretmenlik mulakat sonuclarimida bekliyorum eger atanirsam dondurmak gibi bir sansim var mi cunku sozlesmeli ogretmenlige gore 6 yil atandigin ilde kalmak zorundasin. Bilgilendirme yaparsaniz cok sevinirim, iyi günler

Y

Yunusemre21

Guest
istediğim hocalarda kontejan yok

Ben bu sene tezli yüksek lisansa kayıt oldum ama istediğim hocalarda kontenjan yok, mecburen farklı hocaları seçmek zorunda kalıyorum
Bende o yüzden bu sene kayıtımı dondurup askere gidip gelmek istiyorum, seneye istediğim hocalarda kontenjan açılınca başlamak istiyorum yapabilir miyim?