benimki sanırım ön inceleme kısmında şekilsel olarak reddedildi ama bunu bildirmek için de bugünü beklediler. bugünden kastım da sonuçların her an açıklanabilecek olması. yazan şu başvurusu reddedildi.
Arkadaşlar reddedilenlerin alanı neydi acaba artık daha mı zor burs almak sizce
Uzun dönem projeleri kısaltma hakkına sahip değil mi jüri? 1 yılı fazla buyup 9 ya da 6 aya indirilsin diye belirtebilir mi? Benim alanım edebiyattı bu arada.Uzun dönem mi kısa dönem mi başvurmuştunuz? TÜBİTAK uzun dönemleri genelde reddediyor diye duydum
2214 başvuruları 4 başlıkta değerlendiriliyor:
1-başvuranın yeterliliği: yayınlarınız ve becerileriniz önerdiğiniz konuyu yapmanızı destekliyor mu?
2-konunun özgünlüğü: önerdiğiniz konu desteklenmeye değer mi? Uygulanabilirliği, yayına dönüşme imkanı vs.
3-davet eden kurum ve danışman: çalışmayı yaptırmaya uygun mu? Yeterli mi ya da size vakit ayırabilecek biri mi?
4-kariyer geliştirme etkisi: bu araştırmaya sizi göndermek size ve ülkeye ne katacak?
Bir önceki dönem başvurum reddedilmişti, 400 yayını olan hocanın vakit ayıramayacağı, yüksek lisans tezinde kullandığım yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibi olduğumun şüpheli göründüğü gibi eleştiriler vardı.
Bu dönem eksik noktaları tamamlamaya odaklanarak tekrar başvuru yaptım, olumlu oldu. Gelecek dönemlerde başvuracak arkadaşlara izlediğim yolun yardımcı olmasını umuyorum.
araştırmanızdaki değişikleri mi yaptınız yoksa yurtdışı danışmanınıza değiştirdiniz mi acaba?
Merhaba, 2018 2. dönem 2214a burs başvurum kabul edildi ve uzun dönem. Abbas yolcu'ya katılıyorum çalışmanın yaygın değeri çok önemli. Projeyi yazarken, teorik bilgi kısmında ve yapmayı planladığınız yöntem kısmında yaygın değerin ne olduğunu altı çizili bir şekilde belirtin... Yurt dışında yanına gideceğiniz hocanın bu alandaki çalışmalarına, yayınlarına yer verin.. Bu hocadan neler öğreneceksiniz ve bunun size katkısı ne olacak belirtin..
- - - Güncellendi - - -
Merhaba, ben araştırma görevlisiyim (50/d). Bursu kazandım fakat kurumdan izin almakta sıkıntı yaşıyorum. İzinlerle ilgilenen personel 1 sene görevlendirmemde sıkıntı olacağını söylüyor. Ücretsiz izin verebileceklerini söyledirler fakat tezimi yapmak amacıyla gideceğim için görevlendirme ile gitmem gerekmez mi?
Bu şekilde görevlendirme ile giden arkadaşlar, örnek teşkil etmesi açısından yazabilirlerse sevinirim..