Hocalarım merhabalar,
Ben de normalde 21 Haziran'da gidecektim, DS2019 formu da elime ulaştı fakat Amerika'daki hocamla görüşüp tarihi 1 Eylül olarak güncelleyip yeni DS2019 formunu göndermesini rica ettim. Sağolsun kendisi de okulun international ofisi ile iletişime geçerek bana acil vize randevusu konusunda önerilerde bulundu. Bu bağlamda benim için yeniden kapsamlı bir davet mektubu hazırladı antetli kağıtta ve mail olarak ulaştırdı bana. Buna ilave olarak Amerikan Konsolosluğu adına bir acil vize randevusu talebine ilişkin bir dilekçe gönderdi yine antetli kağıtta kendi imzası ile. Belge içeriğinde çalışma konumun kritik olduğu, ülkesi adına olumlu etkileri olacağını gibi çeşitli kendince bir şeyler ekledi sağolsun. Pazartesi ya da salı günü biometrik fotoğraf çektirdikten sonra DS160 formunu doldurup acil vize randevusunda bulunacağım kısmetse. Bu aşamada international ofis ve Amerika'daki hocam da kendilerine başvurudan sonra haber vermemi ve okul adına konsolosluğa mail atacaklarını belirttiler. Bakalım halledebilecek miyiz randevu alma işini göreceğim önümüzdeki hafta.
Gelişmelerden haberdar edeceğim forumu. Umarım hepimiz istediğimiz tarihlerde planlarımız doğrultusunda gidebiliriz Amerika'ya.
- - - Güncellendi - - -
Merhabalar tekrardan,
Vize randevusuna giderken okuldan verilen görevlendirme belgesini götürmemiz gerekiyor mu acaba bilgisi olan var mı? Kendi ülkemizdeki bürokrasiyi bir türlü aşamıyoruz, bir belge için haftalardır bekliyorum maalesef. İnşallah gerekmiyordur.
Teşekkür ederim.