Hocam anladığım kadarıyla niyetiniz pek iyi değil. Siz yeşil kartla gidip geri dönmeyeceksiniz ve hazır gidiyorken biraz hazır para bulayım ve borcumu kefillere ödeteyim diyorsunuz. Yanlış anladıysam kusura bakmayın ama mesajınızı yabancı biri okuyunca öyle anlaşılıyor.
Öncelikle bursu başlatırken vizeyle ilgili bir evrak istemiyorlar. Sadece kefalet senedi ve başlatma dilekçesi istiyorlar. Ancak paranın tamamını da vermiyorlar. Aylık olarak yatırıyorlar. İlk ayı gitmeden alabilirsiniz ama 2. ayı almak için oradaki danışmanınızın başlama dilekçesi gerekiyor sanırım.
Şöyle bir nokta da var, gideceğiniz üniversite mutlaka J1 vizesi isteyecektir. Yoksa orda herhangi bir üniversitede burslu olarak çalışma imkanınız yok. Ayrıca siz bursa başvurup çıkana kadar sizin yeşil kart süreciniz muhtemelen tamamlanmış olur ve size göçmen olmayan bir vize vermezler.
Yani o mesajı okuyup nasıl öyle birşey anlıyorsunuz pek anlam veremedim. Biraz zorlama birşey olmuş yorumunuz. Ben sadece eğer greencard sorun oluyorsa hiç evrak hazırlama doldurma başvurma işleri ile uğraşmayayım yurt dışından burs bulmaya çalışayım diye sormak istemiştim. Tubitakatan da net bilgi alamadım. Ayrıca vizelerde de sorun çıkıyor 1 yıl sonraya gün vermişler arkadaslarıma daha kolay bir şekilde araştırmalarımı yapmak için gidebilirim diye düşünmüştüm. Zaten o kadar borcu aileden biri dışında kimse kefil olmaz herhalde öz anne babama da kazık atacak değilim. İnsanın fikri neyse zikri de o oluyor galiba.