Tübitak 2214-A 2019/1. Dönem Doktora Sırası Araştırma Bursu

orta123

Öğrenci
Merhaba herkese. sonuçlarla ilgili bir duyuru var mı acaba? İkinci sorum da başvuruda "özgeçmişte" bilimsel yayın geçmişi (makale sayısı, bildiri sayısı ve türü,yer alınan projeler vb.) değerlendirmeyi etkileyen bir faktör mü? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

karmate

Öğrenci
heyecadan geberiyorum resmen, bütün kariyer hedeflerini buna bağladık. inşallah para yok diye destek sayısını azaltmazlar. Tübitak 1001 projelerini başlatamıyor şu sıralar, ciddi para sıkıntısı çektiğini duyuyoruz.

SsS_Akademi

Öğrenci
Benim başvurum e-bideb sisteminde "Başvurusu reddedildi" şeklinde değişmiş. Herhangi bir e-mail gelmedi ancak sanırım sonuçlar sisteme girilmeye başladı. Bu dönem kabul almadım ben ne yazık ki... Sizlere şans diliyorum.

laggard

Öğrenci
Benim başvurum e-bideb sisteminde "Başvurusu reddedildi" şeklinde değişmiş. Herhangi bir e-mail gelmedi ancak sanırım sonuçlar sisteme girilmeye başladı. Bu dönem kabul almadım ben ne yazık ki... Sizlere şans diliyorum.

pys.tubitak.gov.tr adresine değerlendirme raporu ve üst yazı eklenmiş olabilir. buraya bir bakın isterseniz

orta123

Öğrenci

Hocam öncelikle umarım bir sonraki dönemde istediğiniz şekilde sonuçlanır. Hangi alandan başvurmuştunuz acaba?
Sonuçlar açıklandığında sonraki dönemde başvurmayı düşünenlere yardımcı olması için tez önerisi, başvuru ve süreçte dikkat edilmesi gereken noktaları bizlerle paylaşabilir misiniz acaba? Teşekkür ederim şimdiden.

sabi

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba burada daha önce bu burs sonrası mecburi hizmet olmadığını okumama rağmen, geçen haftalarda yaşadığım şehre bir panel için gelen BİDEP başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk URSAVAŞ'a bu soruyu bizzat sordum. Aldığınız burs süresi kadar mecburi hizmet olduğunu söyledi. Beni yanlış anlamış olma ihtimali olabilir mi? Bu konuda kesin bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi?Çünkü bu bursa herhangi bir kurumda çalışmayan akademisyenler de başvurabiliyor, onlar nerede çalışacaklar?

Masiva

Öğrenci
geçmiş olsun hocam, sonraki dönemde daha iyi bir sonuç almanızı dilerim.
Bu arada başka açıklanan var mı? Benim sayfamda başvurusu inceleniyor yazıyor hala. (Eğitim alanı)

SsS_Akademi

Öğrenci
Hocam öncelikle umarım bir sonraki dönemde istediğiniz şekilde sonuçlanır. Hangi alandan başvurmuştunuz acaba?
Sonuçlar açıklandığında sonraki dönemde başvurmayı düşünenlere yardımcı olması için tez önerisi, başvuru ve süreçte dikkat edilmesi gereken noktaları bizlerle paylaşabilir misiniz acaba? Teşekkür ederim şimdiden.

Hocam, öyle sanıyorum ki başvurusu reddedilmiş bir aday adayı olarak gelecek dönemlerde başvuru yapacak arkadaşlara yardımcı olacak en son kişilerden biri ben olabilirim :) Şaka bir yana, tez önerisinde çalışmanın yaygın etkisinin oldukça dikkate alındığını düşünüyorum. Alanım filoloji olduğundan dolayı o kadar büyük bir yaygın etkisinin olmadığını düşünmüş olsa gerek panelistler. Tez önerim ve belgelerim gayet dikkatle hazırlanmıştı. Onlarda pek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Belgelerinizi hazırlarken başvuru formunuzu/tez önerinizi eleştiri ve kritik yönlerini güçlü bulduğunuz biri alanınızdan diğeri alan dışından en az iki kişiye okutup geri-dönüt alın. Böylece hem yanlış anlamaları hem alandaki eksik yönleri tesbit edebilirsiniz. Söyleyebileceklerim bunlar :)

Sizlere bol şans ve başarı diliyorum.

kamura

Öğrenci
Arkadaşlar yurt içi danışman hocasının bu bursu engelleme hakkı var mı? Başvuru aşamasında böyle bir engel yoktu ama benim danışmanım önce izin verdi sonra vazgeçti.