M
Merve
Guest
Bu sorunun yanıtını ben de merak ediyorum.peki bu puanı ne kadar sürede aldınız.ayrıca ing bilginiz hangi seviyedeydi hazırlanırken
Bu sorunun yanıtını ben de merak ediyorum.peki bu puanı ne kadar sürede aldınız.ayrıca ing bilginiz hangi seviyedeydi hazırlanırken
r.2011 kpds den sallayarak 22 aldım sımdı 45 gunluk bir kursa yazıldım. Kursun programı söyle haftada 6 gun, gunde 5 saat gibi yogun bir program. sizce üds den yogun çalısarak 55 alma durumum var mı?????( Daha önce elementry seviyesinde ingce eğitimi almıstım)
68 alacak kadar alt yapıya sahipmişsiniz. Sizin yerinizde olsam üds-kpds'de çıkan kelimelere bakarım. Bol bol okuma yaparım ve çıkmış soruları deneme şeklinde çözüp analizini yaparım.ingilizcedersanesi.com diye bir site var, oldukça güzel, oraya da bakabilirsiniz.. ben bu son kpds den 68 aldım ama hiç çalışmadım tamamen lise bilgilerimle girdim sınava. Yüksek bir not alabilmek için, ne tavsiye edersiniz? kurs mu? bireysel çalışmak mı?
Bu sorunun yanıtını ben de merak ediyorum.
Merhabalar hocalarım,
benim önemle sormak ve öğrenmek istediğim bir konu var. Son 2012 ekim üds ve kasım kpds'de eskiye nazaran görüldü ki, artık öğrendiğimiz kısa yollar, taktikler pek işe yaramıyor. Nitekim, örnek verecek olursam, daha önceki sınavlarda, farz edelim tense sorusu; hangi yapıda olduğunu bulunca kafadan üç seçeneği eleyip, doğruya ulaşma şansımızı %50 yapıyorduk. Ancak şimdi neredeyse tüm şıklar aynı yapıda oluyor ve bizim bu şekilde eleme şansımız azaldı, neredeyse! Yahut bağlaçlarda cümlede zıtlık fark edince, şıklardaki tek zıtlık bağlacını nispeten kolayca seçerken, şimdi en az üçü zıtlık bağlacı oluyor gibi. Bağlaçların anlamı devreye girse de, bu sürenin hızla erimesine neden oluyor...
Bu durumda bazı arkadaşlarımdan eski taktik kitaplarını kaldır çöpe at öğütleri duyuyorum. Anlaşılan o ki, eskiye nazaran sınavın yöntemi değişmiş durumda. Artık öyle "şunu gördün, bunu gördün, direk şu şıkka git" devri kapanmış durumda. Birçokları soruları hazırlayan kurulun bunun farkına vardığını söylüyor. Bu durumda nasıl bir çalışma izlemek gerekir? Ben o kadar yıl "bu taktik sınavı, kuralları bil geç" diyenlerin ne demek istediğini ancak anlayıp, o tarzda bir çalışma oturtmuştum ki, denildiği gibi yöntemlerle doğru sayım ve soru okuma oranım arttı diye epey ümitlenmiştim. Şimdi çok az soruda işe yarıyor. Ama ihtiyacım olan klasik, yabancı film izlenin dışında. Evet okumak çok çok işe yarıyor. Bunu yapıyorum çok yavaş da olsa. Fakat bir plan yapılması gerekirse nasıl olmalı? Artık hangi kitaplar ya da nasıl çalışma yöntemi uygulamalı? Eski sınav kısayolları, taktikleri vs. kitapları gerçekten artık işlevsiz mi? Nedir?
Arkadaşlar ingilizce test kitabı önerisi bekliyorum. 60 civarı notum var. Bunu 80'e taşımak istiyorum. Bunun için test çözmek istiyorum. Çıkmış soruları daha önceki sınavlarda çözmüştüm. Yine sınava yakın çözerim. Ama adam gibi bir test kitabı alıp çözmem gerekiyor. Öneri bekliyorum...