Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

aDNA

Profesör
şimdi ielts puanları olanlar sisteme yeni haliylemi girecek tekrar?

İşte asıl sorunumuz bu. Eşdeğerlilikleri alanlar için uygulama nasıl olacak? Eşdeğerlilik alıp puanlarını girmeyenler için uygulama nasıl olacak? Bu 2 soru tam başvuru arefesinde net cevaplanması gereken soru. YÖK Çağrı Merkezine nasıl bir bilgi verildi onu öğrendikten sonra Personel Daire ile görüşmek gerekiyor.

aDNA

Profesör
Az önce sistemden kontrol eden arkadaşlarımızla görüştük. Sistemde IELTS 6.0 eski eş değerliliği olan 78 puan görünüyormuş. Herhalde kazanılmış hak olacak sisteme notlarını girenler ve bu güncelleme onlar için geçerli olmayacak. YÖK Personel Daire ne düşünüyor bu konuda o önemli.

Anthracite

Öğrenci
Ben aradım 444 8 965'i bana değiştirin dedi telefondaki kadın. Değiştirmez isem atamam yapılır mı dedim, yapılır dedi. Diyorum nasıl olacak yanlış beyana girmez mi. Saçma sapan cevaplar veriyor. Yani işin özü kadın bana değiştirin dedi ama ben yine de emin olamadım değiştirip değiştirmeme konusunda.

sidneh

Profesör
Sistemin içindeki eşdeğerlik değişmedikçe güncellememizin bir anlamı yok zaten, biz yine 6.0 gireceğiz, sistem yine 78 gösterecek. Eşdeğer puanımızı elle girmiyoruz ki, kendisi otomatik çeviriyor.

aglot

Öğrenci
Gerçekten durum şaka gibi, ayıptır yani. Ne olduğu belli değil, ben IELTS notumu 5 olarak girmiştim, sistem eşdeğerlik 70 olarak atamıştı puanı. Şimdi değiştirecek miyim, değiştirmezsem kabul edilecek mi, kabul edilirse dil kursuna mı gitmek zorunda kalacam hiçbir şey anlamadım

V_lkan

Öğrenci
Ne yapmaya çalışıyorlar gerçekten anlamak güç.
Karardan önce, eski denklğe göre alınan puanlar,
önümüzdeki alımlarda geçersiz mi olcak? Yani bu yeni denkliğe göre mi puanlarımızı yazıcaz?

furkanyusuf

Öğrenci
Az önce sistemden kontrol eden arkadaşlarımızla görüştük. Sistemde IELTS 6.0 eski eş değerliliği olan 78 puan görünüyormuş. Herhalde kazanılmış hak olacak sisteme notlarını girenler ve bu güncelleme onlar için geçerli olmayacak. YÖK Personel Daire ne düşünüyor bu konuda o önemli.

hocam 17 sinde karar alınmış belge onu gösteriyor. Zaten sidneh hocam puan giriliyor eşdeğerlik kendisi hesaplanıyor dedi. Böyle olnca yök onu zaten değiştirebilir istediği anda çünkü aldığı puan ortada değeri ortada. Ösym bugün boş yere yayınlamamıştır bunu.

aDNA

Profesör
Arkadaşlar bir arkadaşımıza güncelleyin diye bir bilgi verilmiş ama YÖK Çağrı Merkezi ile görüşen bir arkadaşımız var mı? Yanlış beyan yüzünden %10 kesinti yaşama durumu da doğar eğer herkes değiştirecekse. Ki öyle olsa tercih yapıp tatile gidenlerde var. Gerçekten enteresan bir durum :(

ibyrm

Öğrenci
şu anda YOK'un sisteminde eşdeğerliklerde bir değişiklik yok. muhtemelen değişiklik olsa bile tercihlerden sonra güncellerler. Ama işim garanti olsun diyen varsa bence öğleden sonrasını beklesin. Atanırsanız ve atandığınız yerde dil eşdeğerliliğinizi belgeleyemezseniz sıkıntı olur.

blgsyrmhnds

Kısıtlanmış Üyelik
ielts girenler bilir benim kpds var rahatım :),sid'in dediği gibiyse sorun yok zaten,nasılsa ielts puanı giriliyor puan karşılığı değil.

aDNA

Profesör
Sorun da bu. Yanlış beyana girmesin. Madem YÖK kullanmayacak neden ÖSYM tercihlerin son günü yayınlasın? Şeytanın avukatlığını yapıyorum; çünkü sizlerin dava ile, %10 kesinti ile uğraşmanızı istemiyorum. ÖSYM sadece 10 saat bekleyip tercihlerin bittiği dakika bile yayınlasa daha net olurdu. Şu an en az 20 bin kişi tercih yaptı ve en az 1000 arkadaşımız IELTS puanını girdi. Onların psikolojilerini tahmin etmek güç olmasa gerek...

furkanyusuf

Öğrenci
ielts girenler bilir benim kpds var rahatım :),sid'in dediği gibiyse sorun yok zaten,nasılsa ielts puanı giriliyor puan karşılığı değil.

Puanın karşılığı dediğiniz gibi yök tarafından değiştirilir. Bu gün yök istese de yeni tabloyu sisteme yüklemesi saatler alır ondan büyük ihtimal tercihler bittikten sonra kendileri günceller.

- - - Güncellendi - - -

bence duru böyle

aglot

Öğrenci
Arkadaşlar IELTS'e girenler bir YÖK'ü arasınlar bakalım, ağız birliği var mı bu konuda cevaplarda. Sıradayım şu anda ben telefonda, gerçekten ayıp ya

aDNA

Profesör
Kesin bilgi gelmeden konuşmak istemiyorum fakat bence de YÖK bu güncellenen tabloyu Eylül'de yapacağı 2. ve Aralık'ta yapacağı 3. alımlarda kullanacak.