Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

Anthracite

Öğrenci
Aradım yökü uzmanlardan bilgi beklediklerini bu konu hakkında bir bilgilerinin olmadığını söyledi. Bundan önceki aradığım kadın değiştirin diyordu. Birbirlerinden haberleri yok. Ki değiştiremiyoruz o da ayrı bir mesele.

aglot

Öğrenci
Ya o kadar berbat bir durum ki, kendimden örnek vereyim. Ben 3 tercih yaptım ve hiçbiri tam olarak içime sinen yerler değil. Fakat IELTS 5 puanımın karşılığı 70 iken, dil kursu ile uğraşmadan başlayayım yüksek lisansa diyerek yaptım ben bu tercihleri. Şimdi son gün değiştirin derlerse bu kafa karışıklığıyla ne kadar sağlıklı karar verebilirim ki? Hadi diyelim onu da geçtik, bu puanı kendileri günceller de 60' a düşürürlerse dil kursuna katılmak zorunda kalacağım, ona göre tercihleri yapamayacağım. Yazık gerçekten ben ve benim gibi olan gençlere yazık

aDNA

Profesör
Ya o kadar berbat bir durum ki, kendimden örnek vereyim. Ben 3 tercih yaptım ve hiçbiri tam olarak içime sinen yerler değil. Fakat IELTS 5 puanımın karşılığı 70 iken, dil kursu ile uğraşmadan başlayayım yüksek lisansa diyerek yaptım ben bu tercihleri. Şimdi son gün değiştirin derlerse bu kafa karışıklığıyla ne kadar sağlıklı karar verebilirim ki? Hadi diyelim onu da geçtik, bu puanı kendileri günceller de 60' a düşürürlerse dil kursuna katılmak zorunda kalacağım, ona göre tercihleri yapamayacağım. Yazık gerçekten ben ve benim gibi olan gençlere yazık

Bu durum onları enterese etmez. Geceden sabaha alınan kararlar yüzünden ülkemiz bu halde. Kervanı yolda dizenler her alımlarda ayrı bombalar patlatıyor. Eminim ÖSYM ve YÖK başkanları bu durumdan habersiz...

caner

Öğrenci
hocam bu değişiklik önceki sınav sonuçlarını etkiliyor mu. ben 15 haziranda 4.5 almıştım. yeniden sınava girmem gerekecek mi. doktora tercihlerini bekliyodum. ve puanımı fakülteye vermiştim.

efendi

Araştırma Görevlisi
23 temmuz 2013 tarihinden önce alınan puanlar ne olacak peki? Bu tarihten önce alınan 4,5=65 olarak mı sayılacak yoksa 55 olarak mı?

aDNA

Profesör
23 temmuz 2013 tarihinden önce alınan puanlar ne olacak peki? Bu tarihten önce alınan 4,5=65 olarak mı sayılacak yoksa 55 olarak mı?

Bu konu hakkında kesin bilgi yok. Ancak tüm arkadaşlarımız ilk elden topladığı bilgiyi size buradan aktaracaklar. Umarız öğleden sonra YÖK Sıkça sorulan sorularında ya da özel bir açıklama ile bizleri bilgilendirir. İyi forumlar.

gunev

Öğrenci
Bu konu hakkında kesin bilgi yok. Ancak tüm arkadaşlarımız ilk elden topladığı bilgiyi size buradan aktaracaklar. Umarız öğleden sonra YÖK Sıkça sorulan sorularında ya da özel bir açıklama ile bizleri bilgilendirir. İyi forumlar.

Vahdet Hocam siz ne düşünüyorsunuz, sizce bizi etkiler mi bu değişiklik yoksa sonraki başvurular için mi geçerli olur? Son gün ya bugün, güncellemeyi falan yetiştirebilirler mi?

Tercihlerin son günü yapılan bu değişiklikte iyi niyet arayabilir miyiz? Bitti işte, iki puan düşüyor neredeyse ÖYP puanım, yapılır mı bu ya?

Ekare1

Öğrenci
70 olan dil puanım 60 a düştü şimdi...Kazandığımda dil kursuna ne zaman gönderiyorlar...Onlar dil kursuna başlatmadan ielts e girip 65'e çıkarırsam puanımı dil kursuna gitme zorunluluğum ortadan kalkar mı?

zööre

Öğrenci
ösym çağrı merkezini aradım eğer eş değerliliğinizi bu tarihten önce aldıysanız o geçerlidir ancak yeniden almak istersiniz yeni sisteme göre verilir dedi. Ancak ÖYP başvuruları hakkında bilgi vermediler.

aDNA

Profesör
Vahdet Hocam siz ne düşünüyorsunuz, sizce bizi etkiler mi bu değişiklik yoksa sonraki başvurular için mi geçerli olur? Son gün ya bugün, güncellemeyi falan yetiştirebilirler mi?

Tercihlerin son günü yapılan bu değişiklikte iyi niyet arayabilir miyiz? Bitti işte, iki puan düşüyor neredeyse ÖYP puanım, yapılır mı bu ya?
Sistemde kod yazarak düzeltme yapılması 2-3 saat. Ancak bunu yapmak isteselerdi geçen hafta yaparlardı. Bu güncellenen eşdeğerlilik ÖYP Eylül ve Aralık ( bu sene 3 dönemde atama planlaması var ) atamalarında kullanılacaktır. Yapılan tercihlerin üzerinden kendileri yaparlarsa orası ayrı bir durum. O zamanda size mahkeme yolu açılır. Bu riski YÖK almak istemez.

aDNA

Profesör
ösym çağrı merkezini aradım eğer eş değerliliğinizi bu tarihten önce aldıysanız o geçerlidir ancak yeniden almak istersiniz yeni sisteme göre verilir dedi. Ancak ÖYP başvuruları hakkında bilgi vermediler.

Veremez çünkü ÖSYM önerir YÖK uygular. Yürütme Kurulu Kararı olmadan da Personel Daire kabul etmiyoruz güncelleyin diyemez. Tamamen zamanlama hatası. Başka bir durum yok. Bakalım sizleri etkileyecek mi?