A
Akademik Forum
Guest
Arkadaşlar IELTS kalkmadan önce eski denkliğe göre geçerli olan puanlar öpy başvuru sisteminde gözükmüyor ?
Arkadaşlar IELTS kalkmadan önce eski denkliğe göre geçerli olan puanlar öpy başvuru sisteminde gözükmüyor ?
Tablo 2: ÖSYM Başkanlığının 24/04/2013 tarihli Yabancı Dil Eşdeğerlik tablosu
Doğru eşdeğerliliği gösteriyor ama 5.5 yazınca çıkmıyor.
5 - 6 - 7 vs tam değerler çıkıyor ?
Hocam selamlar,
Normalde bu tarz konularda çok dikkatli olmaya özen gösteririm ama malum, bir hatada tekrar tercih yapamıyorsunuz. o yüzden bir de size sorayım dedim.
02/11/2012 tarihli IELTS belgem var. Tablo 1 i kullanmam gerektiğini düşündüm, doğru mudur?
Teşekkürler şimdiden.
Evet hocam doğrudur. Daha da emin olmak istiyorsanız 24/04/2013 tarihli eş değerlik tablosuna ulaşabilirseniz elinizde resmi bir belge olmuş olur. Orada kimleri kapsayıp, kapsamayacağı yazıyordur.
hocam 6 şubat 2014'te IELTS'e başvurdum. 8 mart 2014'te sınava girdim. tablo 3 'ü kullanıyorum. Doğru mudur?
hocam ayrıca osym'nin 18 Temmuz 2014'te yayınladığı duyuru IELTS denkliğinde değişikliğe sebep oldu mu?
hocam teşekkür ederim.Evet hocam doğrudur.
Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir.
hocam teşekkür ederim.
â⬢ Son güncelleme tarihinden önce sonuç belgelerinin alınmış olduğu sınavlar için sonuç belgesinde sınavın yapıldığı tarihin yazılı olması ve 6114 sayılı Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra alınmış olması durumunda, sınavın yapıldığı tarih itibari ile geçerli eşdeğerlik tablosu uygulanacaktır.
ifadesi benim benim kafamı karıştırdı. tam anlamamakla beraber sanırım bu ifade başka birşeyden bahsediyor
Arkadaşlar merhaba,
Benim 21.09.2013 tarihli Ielts sonuç belgem var. Puanım 5.0 yani denklik değiştikten sonra girdiğim için karşılığı 60 oluyor. Ben başvuru için daha düşük olan YDS puanımı girdim ama bu Ielts puanımı da (dil kursuna bir faydası olmayacak tabi ki) sadece başvuruda daha yüksek ÖYP puanına ulaşmak için kullanabiliyor muyum? Arada toplamda 1 puana yakın bir fark oluyor çünkü. Kullanabileceksem Ielts puanını gireyim diyorum. Mümkün müdür?
Mümkün hocam. Eş değerlik tablosu seçerken tablo 3'ü seçeceksiniz.
Merhaba arkadaşlar,
malum yök takıntılı biraz o yüzden bana acil cevap veren olursa çok sevinirim.
Şimdi ben 2013 kasımdataki sınavı ertleyip aralıkta girdim.
Sistemde kayıt edince 2013 bahar dönemi gözüküyor otomatik bu sıkıntı olmaz herhalde? Yani aralık olması sebebiyle güz olması gerek mi acaba?
Çok teşekkür ederim. YÖK sağolsun en ufak şeyde şüpheye düşer oldumBahar güz ayrımı yok onda sorun olmaz hocam.
Siz güncellemeden sonra başvurmuş ve girmişsiniz dediğinize göre? Kayıt tarihinizi bir kez daha gözden geçirir misiniz?Merhaba, ben Almanca TELC sınavına 12 ağustosta kayıt yaptırdım B1 sınavı için ve 12 Ağustosta sınava girdim. Ama OSYM yine denlikleri değiştirmiş ama kararda şöyle bir madde var. Sizce problem yaşar mıyım?
- Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Bu süre eşdeğerliliği kaldırılmış sınavlar için de kabul edilecektir. Diğer durumlarda eşdeğerlik tablosu güncelleme tarihi itibari ile uygulanacaktır.