Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

dejavuuu23

Öğrenci
Daha önce sordum ama yine sorayım belki gözden kaçmıştır. 13 Temmuz'da girdiğim IELTS sınavının sonucu 26 Temmuz'da açıklandı ve 5 aldım. Aldığım not eski denkliğe göre 70' mi yoksa yeni denkliğe göre 60' mı sayılacak? Bilgisi olan varmı acaba?
Ayrıca doktora veya kadro başvuruları için sanırım denklik belgesi almama gerek yok. Okul tarafından en kötü 60 olarak kabul edilir mi? Yoksa denklik belgesi filan almamız gerekir mi ya da başvuru sırasında ösym'nin denklik tablolarını verdiği duyuruların çıktısını almak gerekir mi?

berxwedan

Öğrenci
Arkadaşlar işin peşini bırakmayalım lütfen biraz daha gayret ÖSYM de işin farkına varmış Ankara'ya giden bir arkadaş bunu söyledi yökte haklı bulmuş arkadaşımızı hatta ÖSYM bunu görüşüyormuş bile lütfen pes etmeyelim hürriyette bu konuda haber yapabileceğini söyledi ...Direne Direne Kazanacağız

- - - Güncellendi - - -

mağduriyet...

aDNA

Profesör
Mağduriyetleri hem ÖSYM hem de YÖK kaldıracaktır. Gerekirse bizler de size yardımcı oluruz. Bizi gelişmelerden haberdar ederseniz seviniriz.

ıour

Öğrenci
İlgili bütün arkadaşlara teşekkürler. Baya ugraşanlar oldu. Bizde pek çok yere başından beri şikayet yazıyoruz. Memurlar.net son durumu haber yapmış. Şimdi bu haberi yaymamız ve yorum sayısını arttırmamız lazım. tek başlık altında gündemden dşürmeyelim ki 1-2 gün içerisinde ÖSYM bir cevap versin bu duruma. herkesi memurlar.net deki habere yönlendirelim lütfen.

memurlar.net/haber/395878/

cgnblt10

Öğrenci
Arkadaslar bi sinava girebilmek icin once basvuru yapilir..yahu bu adamlar daha bunu bilmiolar..benim ielts e basvurumu yaptigim tarihte esdegerlik 4.5 idi...ama 3 agustosta girmem magduriyetimi degistirmez eger magdur olursam...yazik osym ..

papirus

Araştırma Görevlisi
Arkadaslar bi sinava girebilmek icin once basvuru yapilir..yahu bu adamlar daha bunu bilmiolar..benim ielts e basvurumu yaptigim tarihte esdegerlik 4.5 idi...ama 3 agustosta girmem magduriyetimi degistirmez eger magdur olursam...yazik osym ..

hocam ulaşabildiğiniz tüm kurumlara yazın 23 temmuz sonrası başvuru yapanlar için geçerli olmalı yeni eşdeğerlik.

http://www.akademikpersonel.org/oyp...cin-osym-ye-dilekce-yaziyoruz.html#post206023

[email protected] Abbas güçlü
T.C. Cumhurbaşkanlığı :
http://bimerapplication.basbakanlik....icationEx.aspx
https://denklik.yok.gov.tr/docuplus/...lgiEdinme.aspx
https://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/giris.aspx

cgnblt10

Öğrenci
Burada da ayrica forum olarak bi haber yapilip ana sayfaya konsa bence guzel olur..cunku gercekten bi magduriyet var..birlik olup hakkimizi savunmamiz gerekio...hem facebook ta hemde burada ana sayfada magduriyeti vurgulayan yayinlar yapabilirse sevgili editorler sevinirim...

cgnblt10

Öğrenci
Hocam artik benim umidim kalmadi...is basa dustu artik bi sekilde gecmeye caliscaz..insaallah yds ve ielts de hepimizin sansi yardimci olur..burdan bi haber yapilsada kimse sallamayacak gibi...diyecek fazla bisey yok ...Allah hepimizin yardimcisi olsun...

MerveDeniz

Öğrenci
Merhabalar,
Ielts sisteminde oluşan bir hata nedeniyle, 6 temmuzda girmiş olduğum, sonuçları 19 temmuzda açıklanan sınava ilişkin sonuç belgem gönderilememiş, elime ulaşan sonuç belgesi 2 Ağustos 2013 tarihli olarak düzenlenmiştir. Lisans üstü eğitim için başvurmayı düşündüğüm kurum, daha sonra bir sorun yaşanmaması adına bu konuyu netleştirmem gerektiğini ifade etti. Sanırım bu durumda Osym den eşdeğerlik belgesi almam gerekiyor. Aramızda daha önce alanlar var ise bana nasıl başvuracağımızla ilgili detaylı bilgi verebilir mi acaba? Böylece hepimizin aklını karıştıran yeni bir sonuç belgesi alırsam hangi eşdeğerlik üzerinden değerlendirilecek sorusunun da netleşeceği kanısındayım. Osym’ nin vereceği eşdeğerlik belgesine göre, yeni eşdeğerliklerle değerlendirildiği takdirde dava hakkımın doğacağını düşünüyorum. Bu konuda bir fikir verebilir misiniz?
İyi çalışmalar..

ilhanerdem

Öğrenci
Merhabalar,
Ielts sisteminde oluşan bir hata nedeniyle, 6 temmuzda girmiş olduğum, sonuçları 19 temmuzda açıklanan sınava ilişkin sonuç belgem gönderilememiş, elime ulaşan sonuç belgesi 2 Ağustos 2013 tarihli olarak düzenlenmiştir. Lisans üstü eğitim için başvurmayı düşündüğüm kurum, daha sonra bir sorun yaşanmaması adına bu konuyu netleştirmem gerektiğini ifade etti. Sanırım bu durumda Osym den eşdeğerlik belgesi almam gerekiyor. Aramızda daha önce alanlar var ise bana nasıl başvuracağımızla ilgili detaylı bilgi verebilir mi acaba? Böylece hepimizin aklını karıştıran yeni bir sonuç belgesi alırsam hangi eşdeğerlik üzerinden değerlendirilecek sorusunun da netleşeceği kanısındayım. Osym’ nin vereceği eşdeğerlik belgesine göre, yeni eşdeğerliklerle değerlendirildiği takdirde dava hakkımın doğacağını düşünüyorum. Bu konuda bir fikir verebilir misiniz?
İyi çalışmalar..
osym telefon ile bilgi almaya çalışın bence geçerlilik süresi hangi tarihleri kapsıyor...

- - - Güncellendi - - -

telefon numarısı:444 8 965

shario

Öğrenci
Şimdi konuyu biraz hareketlendireyim ben..

Bazı Üniversiteler "biz eşdeğerlik falan anlamayız kardeşim; bize ÖSYM'den aldığın eşdeğerlik belgesini getireceksin" diyor. Bakın diyorum açıklama var; sınav sonuç belgesinin geldiği tarihteki eşdeğerlik tablosu geçerli. Ona göre bakmanız lazım? Adamlar utanmadan; "biz ne bilelim 10 tane eşdeğerlik tablosu var hangisine bakacağımızı" diyorlar..

Şimdi ben Mayısta Sınava girmiş, Haziran'da belgesi gelmiş birisi olarak; eşdeğerlik belgesi için dilekçe yazdığımda bana hangisine göre eş değerlik belgesi verecekler?

Hala yeni eşdeğerliğe göre belge alan varmış??

Podof

Araştırma Görevlisi
Şimdi konuyu biraz hareketlendireyim ben..

Bazı Üniversiteler "biz eşdeğerlik falan anlamayız kardeşim; bize ÖSYM'den aldığın eşdeğerlik belgesini getireceksin" diyor. Bakın diyorum açıklama var; sınav sonuç belgesinin geldiği tarihteki eşdeğerlik tablosu geçerli. Ona göre bakmanız lazım? Adamlar utanmadan; "biz ne bilelim 10 tane eşdeğerlik tablosu var hangisine bakacağımızı" diyorlar..

Şimdi ben Mayısta Sınava girmiş, Haziran'da belgesi gelmiş birisi olarak; eşdeğerlik belgesi için dilekçe yazdığımda bana hangisine göre eş değerlik belgesi verecekler?

Hala yeni eşdeğerliğe göre belge alan varmış??

İtiraf edeyim tam da bu saçmalıkla karşılaşmaktan korktuğum için gittim paşa paşa YDS puanımı girdim doktora başvuru sistemine. 15 Puanımı birden çıkarttım gözden sırf riske atmamak, eziyetiyle uğraşmamak için. Bu durumda ne yapıyoruz gülüyor muyuz ağlıyor muyuz?

shario

Öğrenci
İtiraf edeyim tam da bu saçmalıkla karşılaşmaktan korktuğum için gittim paşa paşa YDS puanımı girdim doktora başvuru sistemine. 15 Puanımı birden çıkarttım gözden sırf riske atmamak, eziyetiyle uğraşmamak için. Bu durumda ne yapıyoruz gülüyor muyuz ağlıyor muyuz?

Gülmeliyiz sanırım.. Bakalım artık ben de göndermeyi düşünüyorum ancak yeni eşdeğerliğe göre bir belge gelirse kafayı yerim.

Maturk

Öğrenci
Arkadaslar aralıkta ki oyp atamaları için ielts gircem bu değişen eşdeğerlikler dışında kabul edilecek modül de değişti mi? Yani academic modüle mi girmemiz lazım yoksa general t. Geçerli olurmu ?