YDS'den 80 ve Üstü Alanların Çalışma Stratejileri..

caner33

Öğrenci
valla kardeş bence istanbul lisan merkezine yazıl ve gerisini onlara bırak. çünkü bende yds için ilmye yazılmıştım puanım 42 felandı ve yazıldıktan sonra puanım 73 oldu. yani gerçekten iyi ve kaliteli bir isim. yds'de en iyilerinden bir tanesi

- - - Güncellendi - - -

taktik maktik yok ilm var bam bam bam
 

nüktedan

Öğrenci
YDS'den 92,5 aldım fakat şunu belirtmeliyim lisans eğitim dilim İngilizce idi (gerçi sayısalcı olunca dil çok da fark etmiyor bence). Yediiklim yayınlarının soru bankası vardı, her soru tipiyle ilgili bol bol soru çözdürüyordu, onu cidden tavsiye ederim. Hiç deneme çözmedim, zaman bulamadım. Yalnızca o soru bankasından her konudan birer ikişer test çözdüm. Bence İngilizce evde tek başına kitaplardan, filmlerden ve İngilizce radyo yayınlarından öğreniliyor. Kurslara para yedirmeye gerek yok. Akmar'da satılan 3, 4 ve 5. seviye hikaye kitapları bile tek başına anlama kapasitenizi geliştirmeye yeter.
 
M

muffin

Guest
12. sınıfa yeni geçtim yani artık sınav senem. İngilizce makale için hangi siteyi önerirsiniz
 
A

Alpamis

Guest
Merhabalar

Merhabalar.

Öncelikle size tavsiyem dershanelerin hazirladigi yds hazirlik kitaplarina fazla takilmayin. Hazirliginizi ydsye ve ydsdeki soru tiplerine gore yapmayin. Sadece gercekten ingilizce ogrenmeye calisin.

Bilhassa tavsiye edecegim 3 kaynak olacak. Cesur Ozturk'un Building Skills for Proficiency, ve Cambridge Yayinlarinin Essential Grammar in Use, English Grammar in Use ve Advanced Grammar in Use kitaplarini tavsiye ederim. Sadece bu kaynaklari calistiginiz takdirde gerekli grammar altyapiniz olacaktir. Bu kitaplarin hepsi Self-study kitaplaridir yani kendi basiniza calismaniz icin hazirlanmistir. Üçuncu kaynak olarak, ki bu en ama en önemlisi, Penguin veya MacMillan yayinlarinin ingilizce ogrenenler icin 70-90 sayfalik hikaye kitaplari oluyor ve bu kitaplar beginner, intermediate gibi 6 farkli zorluk seviyesine gore gruplandiriliyor. İngilizce ogrenme surecinde bu hikaye kitaplarini okumanin size yapacagi katkiyi baska hicbir kaynak yapamaz. Ayrica ingilizce altyazili olarak ingilizce dublajli dizi ve film izlemek de yararli olacaktir fakat eger ingilizce seviyeniz orta uzeri degil ise oncelikli olarak yukarida saydiklarimi yapmaniz göreceli olarak daha faydali olacaktir.

Son not olarak 74 dogru 6 yanlisim vardi bu ydsde 92.5 aldim. Yds icin hicbir calisma yapmadim. Universitede ingilizce iktisat okuyorum. Yukarida bahsettigim calismalarla ve hazirlik ile ingilizce ogrenmistim (ama hazirliktan cok yukarida saydigim calismalarla). Eger hazirlik okumadiysaniz ve su an bir ingilizce kursuna gitmiyorsaniz ASLA bunu dert etmeyin. Kendi emeginizle ve yukarida saydigim gibi yeterli kaynaklarla bu isi kendiniz cok rahat halledebilirsiniz. Ben su an sifirdan ogrenecek olsam hic dershanelere felan para ve zaman kaptirmazdim, hele bugun bu kadar guzel kaynaklar ve imkanlar varken.

Hocam üstünden çok geçti hala burda üyemisiniz bilmiyorum ama sormak istediğim bir şey var. Tavsiye ettiğiniz 4 kitap var yorumunuzda. Bunların hepsini almaya gerek var mı? Yoksa içlerinden sadece bunla da yetinebilirsin diyebileceğiniz bir kitap var mı? Building Skills for Proficiency kitabı grammar açısından YDS için yeterli olur mu? 80 + almayı amaçlayan biri için?
 
2018 de arama yapacaklar için yanıtlıyorum, youtube dan hızlı soru çözüm videoları izleyin. Ercüment Cem Çuhadar oldukça iyi mesela. Samsun' daysanız ben de özel ders verebilirim :p
 
K

Karatedidevar

Guest
Makale okumak

Google play üzerinde Pocket isimli bir uygulama var oradan her tarzda her konuda İngilizce makale bulabilirsiniz Ayrıca kişisel gelişim için de faydalı olacaktır ek olarak TED Talks uygulamasını da indirip kullanabilirsiniz videoları hem İngilizce hem Türkçe aaltyazılı olarak izlenebiliyor Ayrıca indirile de biliyor yani internetiniz yokken bile izleyebilirsiniz ingilizce videoyu İngilizce altyazıyla izlemek çok daha faydalı oluyor bence Ben bu şekilde çalışıyorum herkese başarılar
 

ariff

Öğrenci
Sağlam bir ingilizce altyapım vardı ve sınavdan 77.5 aldım ama hedefim A seviyesi olduğu için bir de youtubeda ders anlatan hocalara ve kurslara bakayım dedim. Demet Hocanın ve Tijen hocanın anlatımlarını cok beğendim. Kullanım sınırı olmadığı için Demet hocadan kamp ve soru çözüm videoların aldım. Bu seviye için bana yeterli olacak net ve öz bilgiyi sağladı diyebilirim. Zaten sıkıntım gramerde olduğu için ben hallettim bu sayede ama en önemlisi okudugunu anlamak. Sadece kurslarda Verilen tekniklerle olmuyor o iş. Ha size hız kazandırır, gramer işini kolaylaştırır ama soruyu okumadan işaretlemek nedir. Ama gerçekten hoca Allah var beni yanıltacak hiçbir şey söylemedi (Bunu yapanlar da var çünkü). Doğru ve gerçekçi bir yönlendirme sağladı. Yine de olmadı. 86.25 e ulaşabildim. Çok az kaldı ama:)
 

MURATBAŞ

Öğrenci
Evde çalışıp geçenleri gerçekten takdir ediyorum. Evde konsantre olamıyorum. Grup derse de katıldım yararını görmedim. Arkadaşımın gittiği bir özel hocayı tavsiye etti bana kendisi 91 aldı. Arkadaşımın tavsiye ettiği akademik batı dillerinde murat hoca ile yds özel derse başladık şu an için herşey güzel ilerliyor.denemelerden 80 üstü alıyorum. Bakalım sınavda sonuç nasıl olacak.
 

akademikdogu

Öğrenci
Evde çalışıp geçenleri gerçekten takdir ediyorum. Evde konsantre olamıyorum. Grup derse de katıldım yararını görmedim. Arkadaşımın gittiği bir özel hocayı tavsiye etti bana kendisi 91 aldı. Arkadaşımın tavsiye ettiği akademik batı dillerinde murat hoca ile yds özel derse başladık şu an için herşey güzel ilerliyor.denemelerden 80 üstü alıyorum. Bakalım sınavda sonuç nasıl olacak.

Ensendeyim MURATBAŞ.
 

Dexter54

Öğrenci
Ben 2019 Eylül ayında 81,25 almıştım. Günde 1,5 saat soru bankasından soru çözdüm 2 ay kala. Hepsi o . Bir de phrasal verb ile prepositions çalışıyordum ekstra
 
Üst