Yeni Doçentlik kriterleri 2016

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar yeni kriterlere göre sözlü bildiri hesaplamasında da puan yazar sayısı ve sırasına göre mi hesaplanıyor yoksa bir uluslararası bildiriden 3 ulusal bildiriden 2 puan alınıp en az 5 puan kriteri sağlanıyor mu Lütfen böyle olsun...

A

Akademik Forum

Guest
başlıca yazar kavarmındaki kargaşam

benim tezlerden 2 SCI yayın çıktı. ama ikisinde de yazar sayısı yüksek (3+). Her ikisinde de ben ilk yazarım. başlıca yazar sayılıyor muyum?

N

niğde

Guest
Docentlik

sözel bildiriye panel sunumlarda dahil mi? bildiriler de yazar sayısına bölünecek mi Acaba bilen var mı?

A

Akademik Forum

Guest
"Başlıca yazarın BELİRTİLDİĞİ HALLER"

Yeni kriterlerdeki "Başlıca yazarın belirtildiği hallerde iki yazarlı eserlerde başlıca yazar tam puanın 0.8' ini, ikinci yazar 0.5' ini alır." cümlesindeki
"belirtildiği haller" ne anlama geliyor? Bilen var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Doktora öncesi yayın puanlarının sınırlanması

Doktora sonrası 90 puan zorunluluğu insan haklarına aykırı bir tutumdur. Önemli olan çalışmak ve üretmek değil mi?Bir akademisyenin doktora öncesi yayın yapması ceza mı olmalı yoksa ödül mü? Düşünün ABD ve bazı gelişmiş dünya ülkelerinde alanında yayın yapanlar seçilerek üniversitelerde hoca olarak görevlendiriliyor, bizdeki bu tavır içler acısı. Demokratik bir hukuk devletinde bilim adına yapılanlara bakın..Yapay kurallarla çalışan ve üreten insanların hakları engellenmeye çalışıyorlar. Bunu çıkaranların neyin peşinde olduğunu anlayamadım. Ümit ediyorum ki bu durum düzeltilir.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Benim sorum da şu; kitap yazma zorunluluğu kapsamında kitap çevirisi de geçerli oluyor mu, yoksa özgün bir kitap mı yazmak gerekiyor?

MonsterMMORPG

Öğrenci
merhaba birisi alıntı yapıp cevap verirse sevinirim

şu anda ben doktora tez aşamasındayım

1 adet yayın publish yapmak üzereyiz İnşaAllah

fakat ben 2 adet daha yayın çıkarmayı planlıyorum. Bunların sayılması için tezin bitmesini mi beklemeliyim? nasıl yaparsam bu yayınlar doçentliğe sayılabilir?

teşekkürler

ek olarak dil puanı 75 olmalı ve sözlü sınav mutlaka ama mutlaka kalkmalı bence

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
forumu baştan sonra okursanız cevap geyet açık .Ama yine de cevaplayalım .Artık doktora öncesi yayınlar docentlikte 10 puan etki ediyor.Yardoçluk için yeterli yayınız varsa doktora sonrası çalışmalarını yayınlatın

keynesyengil

Öğrenci
arkadaşlar şimdi sosyal alanlarda doktora ya da yüksek lisans tezlerinden yayın isteniyor.Ama başvurduğumuz alanla ilgili değilse ne olacak mesela ben makra iktisatla alakalı yüksek lisans ve doktora tezi yazıp doçentliğe iktisat tarihinden başvursam docentlikle alakalı değil yayınlar o zaman ne olacak bir kiriteri yerine getirememiş mi olacağım

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. Farklı yıllarda iki doktora yapıldığında doçentlik başvurusunda hangi doktora geçerli olur. Ayrıca ilk önce bitirdiğiniz doktora tezi ile doçentliğe başvuru yaptığınızda ikinci doktora tezinden yaptığınız çalışmalardan elde ettiğimiz yayınları doçentlik şartları için gerekli yayın olarak kullanılabilir miyiz?

bigfree

Öğrenci
Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. Farklı yıllarda iki doktora yapıldığında doçentlik başvurusunda hangi doktora geçerli olur. Ayrıca ilk önce bitirdiğiniz doktora tezi ile doçentliğe başvuru yaptığınızda ikinci doktora tezinden yaptığınız çalışmalardan elde ettiğimiz yayınları doçentlik şartları için gerekli yayın olarak kullanılabilir miyiz?

A

Akademik Forum

Guest
Başvurduğunuz alan önemli burada doktoranız ve çalışmalarınız başvuru yaptığınız alanla ilgili olmalı. Ama doktoradan sonra yapılan çalışmalar doktora tezinden daha önemli. Değerlendirmede doktora sonrası yapılan çalışmalara bakıyor jüri üyeleri

A

Akademik Forum

Guest
Doçentlik için ilan edilen yeni kriterlerde birkaç alan için belirlenen en az puan (örneğin 1a için en az 40 puan, 1c için en az 8 puan gibi) şartının doktora unvanının alınmasından önce gerçekleştirilmiş olması başvuru için engel teşkil ediyor mu? Örneğin aday doktor unvanını aldıktan sonra diğer alanlardan 90 puanı tamamlaması şartıyla doktor unvanını almadan önce lisans üstü tezlerinin dışında yayın yaptıysa söz konusu yayın 1a kapsamında değerlendirilir mi? Bu soruyu sormamın sebebi, kriterlerde 90 puanı doktoradan sonra toplamak koşuluyla diyor, en fazla 10 puan alabilirsiniz demiyor...

A

Akademik Forum

Guest
isim sırası

isim sırasına göre puanlama sözlü bildiri ve atıf icinde gecerlimi oyle ise cok zor isimiz tek isimli bir yazi yazmak imkansız (aslında tek kisi yaziyir ama biliyosunuz birilerini yazmazsaniz basınıza bela oluyorlar) 5 tane yirt ici birinci isim bildiri yapacaksinızda oyle.
bu konuya netlik gelirse cok iyi olacak

A

Akademik Forum

Guest
Sanki atıf alınan her bir makale 3 puan, kaç atıf aldığına bakılmaksızın...

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
Selam tüm sayfaları okuyamadım ama sorulmuştu ve o zaman cevaplayamadım.

yrd.doç. kadrosu için bildiğim alanınızla uyumlu indexli dergiye en az 1 makale yayınlamış olmak şartı bulunuyor. ve gayet normal bence.
şimdi ama bu şartı nerden öğrendim. (gerçi paylaşılan dosyadada vardır)

marmara üni de hoca beni çağırdı muhabbet etmek için. gittim çay içtik baya. bu uzun zaman önce itü (matematik) mezunu bir hoca idi.(mezuniyeti sanırım 82-84 lrde felan yinede muhabbet hoşuma gitti benim bu bayanın ve yanında uzunca kaldım) doktorasını tamamlamış ve şu an öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

bana şunu söyledi: ben doktorayı şu tarihte bitirdim ancak sci indexli dergide henüz bir makalem olmadığından , uzun zaman yrd.doç.kadrosuna yerleşemedim.
saçları beyazlamış sarah bir hanımefendi idi.

gulhizp

Öğrenci
bu kriterler çok sağllıklıgörünmüyor

- - - Güncellendi - - -

"SCI, SCI‐Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde; tanınmış
uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitaplarda yayımlanan ve
adayın yazar olarak yer almadığı yayınlardan her birinde, metin içindeki
atıf sayısına bakılmaksızın adayın atıf yapılan her eseri için" bu ifade den adayın tezine yapılan atıflar sayılıyor u sayılmıyor mu?? anlayan var mı???

Son düzenleme: