Yeni Doçentlik kriterleri 2016

A

Akademik Forum

Guest
Her eser sözü bence tezi de kapsar. "SCI, SCI‐Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde; tanınmış
uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitaplarda yayımlanan ve
adayın yazar olarak yer almadığı yayınlardan her birinde" tanımı size atıf yapan yayınları söz konusu ediyor.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar doktora öncesi 45 puaniniz var diyelim bu 45 puani kullanabilirsiniz, 10 puanla sinirli degil. Ancak 100 puanin en az 90 puani doktora sonrasi olmasi durumu sikinti..Yani 90 puan doktora sonrasi, 45 puan doktora öncesi puaniniz varsa toplam 135 puanla basvurunuzu yapacaksiniz demektir. Taban puan olan 100 puanin en az 90 puani doktora sonrasi olmasi büyük bir sikinti tabiki de..Doktoradan sonra bu kriterlerde 90 puan toplamak uzun yillar alir.

Ayrica farkli sorular olmus: benim anladigim kadariyla sözlü sunumlarda, atiflarda vs hesaplama ayni yayinlardaki gibi..Yani ilk isim puanin yarisini alir, digerleri de kalan yarisini paylasir.

Benim Kritik sorum ise su: örnegin yayinim doktora öncesinde ama gelen atif doktora sonrasinda, simdi bu atifi doktora sonrasi puanlara katabilirmiyim? Yoksa doktora sonrasinda yapilmis yayinlara gelen atiflar mi doktora sonrasi sayilir??

Saygilarimla

crumple

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar..Yeni Doçentlik kriterleri ile ilgili anlamadığım bazı yerler var bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Bilimsel toplantılar kısmından 5 puan alma şartı var ve uluslararası toplantılar için "Konuşmacılarının en az %40'ının toplantının düzenlendiği ülke dışındaki
bilim insanlarından oluştuğu bilimsel toplantı." tanımı var. Daha önce katıldığım Türkiye'de yapılan uluslararası sempozyumlarda % 40 şartını sağlamamakta. Bu durumda bu sempozyumlardan aldığım pualar geçersizmidir? Yada % 40 durumunu sağlamayan yurtiçi uluslararası sempozyumlar ulusal toplantı sınıfında mı sayılır?

Son düzenleme:

ozer54

Öğrenci
Her eser sözü bence tezi de kapsar. "SCI, SCI‐Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde; tanınmış
uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitaplarda yayımlanan ve
adayın yazar olarak yer almadığı yayınlardan her birinde" tanımı size atıf yapan yayınları söz konusu ediyor.

z 90 puan karşılığı çalışmanın doktora
unvanının alınmasından sonra gerçekleştirilmiş*olması gerekir

ozer54

Öğrenci
objektif davranılmamış diye düşünüyorum bir araştırma görevlisi düşünün doktora yapmadan önce ileride doçentlik için kriterleri sağlayayım diye science index makale yapsın bildiri yapsın birde bunlara atıf alsın ancak yeni yönetmelik diyor ki daha önce yaptığın hiçmi hiç önemli değil diyor. dolayısıyla science index makalaler gözönüne alınmaksızın yapılan yönetmelik bence çokda bilimsel değil.

A

Akademik Forum

Guest
Eski yönetmelikte de doktoradan sonra yapılmış olmak şartıyla diye bir ibare vardı. Ve doktora öncesi çalışmalardan hiç puan alınmıyordu. Şimdi ise az da olsa puan hesabına goriyor doktora öncesi ve tezden üretilmiş yayınlar

A

Akademik Forum

Guest
Başlıca yazar ne anlama geliyor

"Tek yazarlı çalışmalarda yazar tam puan alır. Başlıca yazarın belirtildiği hallerde iki yazarlı eserlerde başlıca yazar tam puanın 0.8' ini, ikinci yazar 0.5' ini alır.

Başlıca yazar ibaresinden ne anlamamız gerekiyor. Ya da şöyle sormalıyım başlıca yazar nasıl belirtiliyor. İlk sıradaki yazar her zaman başlıca yazar mı oluyor. Benim yüksek lisans sürecinde bir çok makalem yayınlandı makaleye daha az katkı sağlasa bile ilk sıradaki yazarda tabi ki danışman hocamı yazdım. Bu durumda başlıca yazar o mu oluyor. Ya da baş yazar ayrıca mı belirtiliyor. Çok kafam karıştı. Aydınlatırsanız sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
"Tek yazarlı çalışmalarda yazar tam puan alır. Başlıca yazarın belirtildiği hallerde iki yazarlı eserlerde başlıca yazar tam puanın 0.8' ini, ikinci yazar 0.5' ini alır.

Başlıca yazar ibaresinden ne anlamamız gerekiyor. Ya da şöyle sormalıyım başlıca yazar nasıl belirtiliyor. İlk sıradaki yazar her zaman başlıca yazar mı oluyor. Benim yüksek lisans sürecinde bir çok makalem yayınlandı makaleye daha az katkı sağlasa bile ilk sıradaki yazarda tabi ki danışman hocamı yazdım. Bu durumda başlıca yazar o mu oluyor. Ya da baş yazar ayrıca mı belirtiliyor. Çok kafam karıştı. Aydınlatırsanız sevinirim.

nen

Öğrenci
Güzel Sanatlar doçentlik kriterleri ile ilgili bir sorum var.

"Sempozyum, kongre ve panel gibi bilimsel/sanatsal toplantılara birden
fazla bildiri ile katılmak." demek bir sempozyumda iki bildiri gibi bir şey mi? Yoksa bir kaç tane sempozyuma katılmış olmak gibi bir şey mi?

A

Akademik Forum

Guest
Bildiriler Karmaşası

Merhabalar, doçentlik başvuruları hakkında bildirilerle ilgili tam bir bilgi kirliliği var ve bu kirlilik içinde açıkcası kayboldum. Kriterlerde "bilim alanına katkı sağlayan sözlü bildiri" deniliyor. Burada sunumu yapmış olmak ve bildiri özetinin yaynınlanması yetiyor mu yok sa illa ki tam metin olarak da yayınlanması gerekiyor mu? Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Elcevap

Bildirinin sunulmuş ve özetinin kitapçıkta yayınlanmış olması etiyor.