YLSY Sıkça Sorulan Sorular İçin TIKLAYINIZ
Son düzenleme:
RESMİ BURSLU ÖĞRENCİLER İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR
6 yıl kalırsanız 12 yıl borçlanırsınız.nazmi hocam ylsy yi kazandık diyelim yurt dışında 6 sene (2 yıl+4 yıl) kalmak zorunda mıyız döndümüzde üniv ye yerleşebilmek için. ? birde ben fen bilg mezunuyum eğtm fakltesi mezunu taşıyan herkes başvurablr şartı koyan bölmlere ea puanımı kullanarak başvurablrm değil mi ? ve son sorum 6 yıl kaldık diyelim burs karşılıklı olduğu için 6 yıl borçalnmş olacağz değil mi?
6 yıl kalırsanız 12 yıl borçlanırsınız.
yüksek lisansdan sonra dönebilir miyim peki dokdorayı burda yapablr miyim?
Bildiğim kadarı ile fiziksel bir sınav olmadığı için ilk defa başvuru yaparken önceden başvuru şartı aranmıyordu. Dİğer sorunuzun cevabını bilmiyorum ne yazık ki üniversite kısmı ile ilgileniyoruz genelde.Nazmi hocam yazmıştım ama görmediniz herhalde kusura bakmayın tekrar yazıyorum ama ;
İnternetten başvuruda diğer sınavlar gibi önceden başvurmuş olma şartı aranıyor mu ilk defa da online yapabilir miyim ?
Milli eğitim bakanlığı kadrolu gidenler dönünce bakanlıkta çalışıyormuş herhalde, siz önerir misiniz ve nasıl ayrıntılı bilgi edinebilirm?
Çok teşekkür ederim.
Bildiğim kadarı ile fiziksel bir sınav olmadığı için ilk defa başvuru yaparken önceden başvuru şartı aranmıyordu. Dİğer sorunuzun cevabını bilmiyorum ne yazık ki üniversite kısmı ile ilgileniyoruz genelde.
Benim anladığım örneğin 1 kadro için Ales'i en yüksek olan 3 aday mülakata çağırılacak mülakat sonrası biri kadroya yerleştirilecek diğer ikisi boşta kalacak. Ben böyle anladım.Arkadaşlar bence konu ile ilgili önemli bir soru şudur:
Kılavuzdaki ifadeye göre:
"4.4 ALES puanının %40'ı, sözlü sınav puanının %40'ı ile mezuniyet notunun %20'si dikkate alınarak yerleştirme puanı hesaplanacaktır. 70 ve üzeri puan alan adaylardan ilan edilen kontenjan kadarı, en yüksek puandan başlanarak tercihleri doğrultusunda resmi burslu öğrenci kontenjanlarına yerleştirilecektir. Puan eşitliği halinde yabancı dil puanı daha yüksek olan adaya öncelik verilecektir. (Yabancı dil bilgisinin ölçülmesinde YDS veya ÖSYM’nin eşdeğer kabul ettiği yabancı dil sınavlarından alınan puanlar kullanılacaktır.). Eşitliğin devam etmesi durumunda doğum yılıbüyük (yaşıküçük) olanadayaöncelik verilecektir.
4.5. Sözlü sınav sonucunda başarılı sayılanlar arasından, her bir kontenjan için en yüksek puana sahip adaydan başlanarak bir asıl ve bir yedek aday ilan edilecektir. Asıl adaylar, belirlenen sürelerde yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır ve yerlerine yedek adayın yerleştirme işlemi başlatılacaktır."
Daha önce aradığımda da işte ALES puanına göre her kadro için 3er kişi çağırıp mülakatın kazanını yerleştireceğiz demişlerdi. diğerleri de hiçbir yere giremeyecek dediler, yani sonraki daha düşük puanla alan tercihleri de gidecek dediler. ama buradaki ifadeler sanki bana mülakat-not ortalaması-ales toplamına göre alınan puana göre yapılan on tercihten birisine yerleştirilecek gibi geldi. siz ne düşünürsünüz?
Arkadaşlar bence konu ile ilgili önemli bir soru şudur:
Kılavuzdaki ifadeye göre:
"4.4 ALES puanının %40'ı, sözlü sınav puanının %40'ı ile mezuniyet notunun %20'si dikkate alınarak yerleştirme puanı hesaplanacaktır. 70 ve üzeri puan alan adaylardan ilan edilen kontenjan kadarı, en yüksek puandan başlanarak tercihleri doğrultusunda resmi burslu öğrenci kontenjanlarına yerleştirilecektir. Puan eşitliği halinde yabancı dil puanı daha yüksek olan adaya öncelik verilecektir. (Yabancı dil bilgisinin ölçülmesinde YDS veya ÖSYM’nin eşdeğer kabul ettiği yabancı dil sınavlarından alınan puanlar kullanılacaktır.). Eşitliğin devam etmesi durumunda doğum yılıbüyük (yaşıküçük) olanadayaöncelik verilecektir.
4.5. Sözlü sınav sonucunda başarılı sayılanlar arasından, her bir kontenjan için en yüksek puana sahip adaydan başlanarak bir asıl ve bir yedek aday ilan edilecektir. Asıl adaylar, belirlenen sürelerde yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır ve yerlerine yedek adayın yerleştirme işlemi başlatılacaktır."
Daha önce aradığımda da işte ALES puanına göre her kadro için 3er kişi çağırıp mülakatın kazanını yerleştireceğiz demişlerdi. diğerleri de hiçbir yere giremeyecek dediler, yani sonraki daha düşük puanla alan tercihleri de gidecek dediler. ama buradaki ifadeler sanki bana mülakat-not ortalaması-ales toplamına göre alınan puana göre yapılan on tercihten birisine yerleştirilecek gibi geldi. siz ne düşünürsünüz?
Benim anladığım da bizim saçma bulduğumuz şekilde olacak hocam alımlar. Çünkü açılan kontenjanlara dikkat ettiyseniz 1 kadro olanlara yanına 3 kişi mülakata çağırılacak diye yazıyor. Her kadronun kodu falan hep farklı. Yani maalesef saçma bulduğumuz sistemi yapmışlar görünüyor.
Benim anladığım da bizim saçma bulduğumuz şekilde olacak hocam alımlar. Çünkü açılan kontenjanlara dikkat ettiyseniz 1 kadro olanlara yanına 3 kişi mülakata çağırılacak diye yazıyor. Her kadronun kodu falan hep farklı. Yani maalesef saçma bulduğumuz sistemi yapmışlar görünüyor.
hocam" en fazla 4 okul başvuru ücretiniz karşılanacaktır" demişsiniz bu ne demek? bir de eğer seçilirsek yüksek'e başlıyacağımız üniversite belli mi yoksa orda biz kendimiz mi başvuru yapacağız?