Mezopotamya
Öğrenci
Hocam ben de tablodaki çizelgelerden sizin gibi anladım. Ama madde 4.4teki ifade kafamı karıştırdı ve ümitlendirdi açıkçası. Şöyle ki:
"1. yerleştirme puanı hesaplanacak (ales-ortalama-mülakat)
2. bu yerleştirme puanından 70 ve üzeri alanlar listelenecek
3. en yükse puandan başlanıp, bu kişilerin yaptıkları tercihlerine göre öğrenciler programlara yerleştirilecek
bu durumda bu üç faktörden oluşan puana göre yaptığın tercihlere göre bir yerleştirme oluyor.
yani önce tercihi yapıp da sonra gidip sadece ales puanının yettiği tercih için mülakata girmiyorsun gibi geldi"
- - - Güncellendi - - -
Hocam ben de tablodaki çizelgelerden sizin gibi anladım. Ama madde 4.4teki ifade kafamı karıştırdı ve ümitlendirdi açıkçası. Şöyle ki:
"1. yerleştirme puanı hesaplanacak (ales-ortalama-mülakat)
2. bu yerleştirme puanından 70 ve üzeri alanlar listelenecek
3. en yükse puandan başlanıp, bu kişilerin yaptıkları tercihlerine göre öğrenciler programlara yerleştirilecek
bu durumda bu üç faktörden oluşan puana göre yaptığın tercihlere göre bir yerleştirme oluyor.
yani önce tercihi yapıp da sonra gidip sadece ales puanının yettiği tercih için mülakata girmiyorsun gibi geldi"
Hocam sadece o maddeden okumaya başlarsak yanıltıcı olur. 3.1'den itibaren okuyunca maalesef dediğiniz durum çıkmıyor. Tercihleri doğrultusunda ifadesi de mülakata girdiği o kadro için kullanılmış.