kalamarr123
Öğrenci
Henüz cevap yok.
Yök iletişim merkezini şimdi aradım. Bu durumun araştırma görevlilerini kapsamadığını söyleyen arkadaşlar ya yanlış kişiyle konuştular ya da ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Bana araştırma görevlilerinin de kayıt dondurabileceklerini ve bu sürenin azami süreden sayılmayacağını, kadro ile ilgili duruma da bağlı bulundukları üniversitelerin personel daire başkanlıklarının karar vereceğini söylediler. Kayıt dondurma durumunda yökün kadro ile ilgili sorun yapıp yapmayacağını özellikle teyit ettirdim ve konuya üniversitelerin karar vereceğini söylediler.
YÖK bugün isteyen öğrencilerin bahar dönemini dondurabilecegini ve azami süreden sayılmayacağını söyledi.
50d araştırma görevlisi için görev süresi de uzar mı böyle bir durumda ?
Bilgisi olan veya aynı durumda olan var mı ? Teşekkür ederim.
Yök iletişim merkezini şimdi aradım. Bu durumun araştırma görevlilerini kapsamadığını söyleyen arkadaşlar ya yanlış kişiyle konuştular ya da ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Bana araştırma görevlilerinin de kayıt dondurabileceklerini ve bu sürenin azami süreden sayılmayacağını, kadro ile ilgili duruma da bağlı bulundukları üniversitelerin personel daire başkanlıklarının karar vereceğini söylediler. Kayıt dondurma durumunda yökün kadro ile ilgili sorun yapıp yapmayacağını özellikle teyit ettirdim ve konuya üniversitelerin karar vereceğini söylediler.
Şimdi gelelim almış olduğun cevabın sorunlu kısmına. Yök bu konuyla ilgili hiçbir yazılı açıklama yapmamayı tercih etti. Neden peki? Bunun bir cevabı yok. Daha önce defalarca azami süreler konusunda sorun yaşamış araştırma görevlilieri varken ve konu Yök'ün bildiği bir konuyken, neden yazılı açıklama yapılmayarak konu bilinmezliğe itiliyor? Öğrencileri kapsayan tüm hakların araştırma görevlilerin azami sürelerine de uygulanması gerekliliği çok açık bir hukuki zorunluluk iken, neden bu konuda insanları rahatlatan bir açıklama yapmak yerine, 50-dli araştırma görevlileri (hem de görevlendirilmiş 35lileri de kapsıyor) haklarının peşinden koşmak zorunda bırakılıyor?
Cevabım biraz maksadını aşmış olabilir amacım burada konuyla ilgili cevap verenlere yüklenmek onları itham altında bırakmak değildi. Açıkçası yazılanların doğru olduğuna inanamadım ve hemen yökü aradım yökten aldığım cevaba istinaden hızlıca yazılmış bir mesaj olmasından kaynaklı bu durum oluştu. İtham altında bıraktığım arkadaşlar kusura bakmasın.
Konuyla ilgili üniversitemin personel daire başkanlığında görev yapan personele attığım maile gelen cevap: 'siz de kayıt dondurabilirsiniz konuyla ilgili yazıyı enstitülere gönderdik'
Hocam dondurmakta sorun yok sorun DONDURDUĞUNUZ ZAMAN KADRO İLE İLİŞİĞİNİZİN KESİLİP KESİLMEYECEĞİ. Bunu özellikle sormanızı tavsiye ediyorum.
Hocam yararlanabilirler demenin bu olduğunu düşünüyorum. Yoksa dondurmaları halinde ilişikleri kesilir öğrenci olarak devam edebilirler tarzı bir ifade kullanılması gerekmez miydi? Benzer bir yazı yök bursiyerleri için geldi ve kayıt dondurursanız bursunuz kesilir dediler kayıt yaptırdığınız dönemden devam eder dediler. Biz de bizim maaşımız etkilenir mi diye sorduk bu yazıya göre bir sorun yok dediler hatta memuriyet de uzar doktoranın sonuna bir dönem eklenir dedi hem enstitü hem de personel işleri. Daha fazlasını bilmiyorum. Bu yazıyı üniversite herhalde kafasına göre yazmamıştır yökten görüş istemiştir diye düşünüyorum. Kimseyi de yanlış yönlendirmek istemem ancak durum bu benim anladığım ve bana aktarıldığı kadarıyla.