Yüksek Lisans Kayıt Sildirme ve Askerlik

arthur

Öğrenci
Arkadaşlar mrb. Ben master da tecilim 2013 yılının Eylül ayına kadar. Ben kaydımı bu tarihten önce sildirmek istiyorum. Başka bir yolla askerliği erteleme hakkım var mı??? Lisans döneminden sonra alınan 2 yıllık tecile bağlı mıdır???

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yüksek lisanstan kaydınızı sildirdiğiniz anda başka bir yüksek lisansa kayıt yapmazsanız ilk celp döneminde askere alınırsınız. Lisans teciliniz şimdiye kadar bitmiştir mezuniyetten sonra iki yıldır.

Mr December

Baş Editör
Arkadaşlar mrb. Ben master da tecilim 2013 yılının Eylül ayına kadar. Ben kaydımı bu tarihten önce sildirmek istiyorum. Başka bir yolla askerliği erteleme hakkım var mı??? Lisans döneminden sonra alınan 2 yıllık tecile bağlı mıdır???

Atılma kalktığı için kaydınızı sildirmenize gerek yok. Lisanstan sonra 2 yıl tecil olur, eğitim hayatına devam etmezseniz eğer askere gitmek zorundasınız.

arel

Öğrenci
Merhaba, ben 2011 yılı haziran ayında 4 yıllık lisans programından mezun oldum ve 2013 yılı ağustos ayına kadar tecil yaptırdım. 2012 yılı eylül ayında tezsiz yüksek lisans programına başladım ve okulum 2015 yılı ağustos ayına kadar tecil yaptırdı. Şuanda programdan kaydımı sildirip 2013 bahar ya da güz döneminde başka bir yüksek lisans programına başvurduğumda askerlik ile ilgili durumum ne olur, bir sorun çıkar mı? 2 kayıt dönem için de ayrı ayrı cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır hiç bir sorun olmaz ama şuna dikkat etmeniz gerekiyor. Kayıt sildirdiğiniz anda bir sonraki celp dönemine tabi olursunuz, o celp dönemi gelmeden diğerine kayıt yaparsanız hemen tecil edilir.

arel

Öğrenci
Öncelikle teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla şuan yüksek lisans kaydımı sildirip bahar döneminde başka bir yüksek lisansa herhangi bir sorun çıkmadan başlayabiliyorum. Ama güz döneminde başlamak istersem ağustos celp döneminden dolayı sorun yaşayabilirim. Bir problem olmaması için kayıt dondurmak ya da son ana kadar kayıt sildirme işlemini yapmamak gibi bir yol izlemeliyim sanırım. Yada sizin önerebileceğiniz alternatif çözümler var mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Evet celp döneminde 3 günlük bir rapor alabilirseniz sorun çözülebilir. Bir çok arkadaşımız o şekilde erteliyor.

arel

Öğrenci
Devlet hastanesindeki herhangi bir hekimden alacağım 3 günlük bir rapor sorunu çözüyor ve diğer yüksek lisansa kayıt yaptırabiliyorum.Bu durumda risk yok değil mi? Bu arada sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır bir sorun olmuyor şu andaki kanunlar ile. Ama şansa bırakmak istemiyorsanız ara dönemde bir tezli programa yerleşmeye çalışınız.

salii

Öğrenci
Konu Yüksek Lisans ve Askerlik olunca sorumu buraya sorayım dedim.

Şimdi Haziranda mezun olduk ve Yüksek Lisans'a da hak kazandık diyelim. Fakat kazandığımız halde Ağustos celbinde askere gitme gibi bir olanağımız var mı okulu dondurup ? Yoksa yüksek hakkı elde etmişken dondurup gitmek çok mu anlamsız ?

Sizin fikirleriniz nedir ?

Teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Ama kayıtlar eylülde olur yüksek lisans için askere giderseniz kayıt yapamazsınız veya noterden vekalet ile yaparsınız. Ama dondurmaya gerek yok artık, zaten süre sınırı yok ve ilk 3 yıl harç ödenmiyor.

salii

Öğrenci
Hocam teşekkürler anladım ben olayı fakat bazı üniversiteler eylülden önce de kayıt alıyor o yüzden sordum ben :)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
O bazı üniversitelere denk gelirseniz sorun olmaz :) Çünkü kayıtta askerlik belgesi isterlerse o zaman kesinlikle yapamazsınız, YÖK bu askerlik mevzusunu sıkı tutmaya başladı bu aralar.

ata1670

Öğrenci
Selamlar,

Benim yüksek lisans eğitimim devam etmekte, fakat bölümden soğuduğum için bölümümü bırakıp askere gitmeyi düşünüyorum. Şu an yurt dışındayım 15 şubat 2013 tarihinde lisans kaydımı sildirebilirim. Bu durumda nisan-2013 celbine gitme olasılığım nedir acaba.

Not: Üniversiteden mezun olduktan 2 yıllık tecil süremi doldurmuş bulunmaktayım.

themrah

Öğrenci
Merhabalar benim şöyle bir sorum olacaktı;
Ben iki üniversitede birden yüksek lisansa kayıtlıyım. Askerlik tecilimi yapan üniversiteden kaydımı sildirip diğer kayıtlı olduğum üniversitenin bu tecil işlemini yapmasını istiyorum. Ancak şöyle bir durum var; bu işleme bugün başlarsam ağustos celbi sırasında tecilsiz durumda olacağım yani riskli bir durum. Ne önerirsiniz ne yapmam lazım? Hali hazırda araştırma görevlisiyim saçma bir şey yapmak istemiyorum. Teşekkürler.

didierdrogba

Öğrenci
yüksek lisans kaydını sildirirsem askerlik tecili biter mi?

merhaba arkadaşlar yüksek lisansa kayıtlıyım kaydımı sildiğim an tecilim bozulur mu?

bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim teşekkürler.