Yüksek Lisans Kayıt Sildirme ve Askerlik

mrh030303

Öğrenci
1- Bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına başvurup kazandığı takdirde kaydını yaptıramaz. Kaydını yaptırabilmesi için daha önce kayıtlı olduğu Tezli Yüksek Lisans programından kaydını sildirmesi gerekmektedir.

hocam bu yazıya göre ilk yüksek lisansı sildirmeden başka yere başvurup kayıt aşamasına kadar gelebiliriz değil mi? sadece kayıttan önce sildirmemiz gerekiyor ilk yüksek lisans kaydını?

- - - Güncellendi - - -

Hocam selamlar
Ben ilk yüksek lisansımı tamamlamadan kayıt sildireceğim ve 21 ağustosta yeni bir yüksek lisansa kayıt olacağım. ama bu celp dönemi işini anlayamadım. ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? Örneğin 20 ağustosta ilk yüksek lisanstan kaydımı sildirsem 21 ağustosta yenisine kayıt yapsam tecilim gerçekleşir mi? Bi terslik çıkar mı?

1- Bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına başvurup kazandığı takdirde kaydını yaptıramaz. Kaydını yaptırabilmesi için daha önce kayıtlı olduğu Tezli Yüksek Lisans programından kaydını sildirmesi gerekmektedir.

hocam bu yazıya göre ilk yüksek lisansı sildirmeden başka yere başvurup kayıt aşamasına kadar gelebiliriz değil mi? sadece kayıttan önce sildirmemiz gerekiyor ilk yüksek lisans kaydını?

0626

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

Önceki kayıtlı olunan tezSİZ sonra kazanılan tezLİ olması durumunda 3 yıl tezli tecilini kullanabilmem için önceki kayıt ne zamana kadar silinmeli?
Pazartesi günü kayıtlar başlıyor ve eski kaydı sildirme imkanı yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Evet kaydınızı sildirmeden başka bir yere başvurup kayıt aşamasına dek gelirsiniz ancak kayıt silme işlemi bir günde yapılan bir işlem değil, dilekçenizi vereceksiniz ve o isteğiniz enstitü kurulundan onay alınca kaydınız silinecek şayet kurul her hafta toplanıyorsa bu işlemin yaklaşık 2 hafta sürdüğünü söyleyebilirim. Ancak yaz döneminde iki haftada bir yahut ayda bir toplandığını da forumda okumuştum. Bunları dikkate alarak plan yapın.

A

Akademik Forum

Guest
Agustos da yüksek lisans kayıt yaptırsam. Agustos celbinde askere gitsem olur mu

Reklamcılık

Öğrenci
deneme mesajı

- - - Güncellendi - - -

Hayır hiç bir sorun olmaz ama şuna dikkat etmeniz gerekiyor. Kayıt sildirdiğiniz anda bir sonraki celp dönemine tabi olursunuz, o celp dönemi gelmeden diğerine kayıt yaparsanız hemen tecil edilir.

Hocam ben uzaktan eğitim tezsiz bir yüksek lisans programına kayıtlıydım. Şimdi tezli bir yüksek lisansa kayıt hakkı kazandım. Askerlik tecilinin yeniden yapılabilmesi için kaydımı 1 hafta önce sildirdim. E-devletten baktığımda da gözükmüyor öğrenciliğim ama askerlik tecil süresi bu üniversitenin tecil ettiği gibi. Ne zaman tecil bilgisi de iptal olur. 1-2 haftayı bulur mu ?

onurhard

Öğrenci
Hocam kaydınızı sildirdikten kaç hafta sonra teciliniz iptal oldu ? Ve yeni tecil hangi tarihli geldi hemen silinen tarihin ertesi gününe mi veriliyor yeni tecil tarihi ?

J

jason526

Guest
Arkadaşlar merhaba, 2018 yılı sonbahar döneminde tezli yüksek lisansa kayıt olmak istiyorum. (tecilim Mart 2019'a kadar) 3.5 yıl tecil hakkımı tam olarak kullanabilmem için ne zaman kayıt sildirip başka bir üniversitede tezli yüksek lisansa başlamam gerekir? Çok teşekkür ederim.

A

Akademik F9738

Guest
Askerlik tecili

Arkadaslar universite 2013 girisliyim 4 senelik tecilim dobem basi bitmis 5. Seneye girmisim ogrenci ilerine gittim donem basinda ders kaydina gelseydin tecil olurdu ama ders secmine gelmemissin ddedi. Ama askerlik subesne git kaydimi sildirip tekrar kayit olursam tekrar tecil hakkim olurmu diye sor dedi. Arkadaslar ne yapmam gerekiyo bilgisi olan varmi borclarimdan dolayi 1 sene daha gitmemem gerekiyo askere lutfen cevaplasin bilgisi olan

gkhnvrl

Öğrenci
slm

ben tezssiz yuksek lısansa bır donem para yatırarak kayıt yaptrdım.tekrardan para yatırmassam askerlık tecılı devam edermı

kayramiralay

Öğrenci
Hocam merhaba, kayıt sildirip kayıt yenileme ve askerlik tecili ile ilgili benim bir sorum var. Şu an uzaktan eğitim veren bir kurumda yüksek lisans yapıyorum ama kaydımı sildirip sonra başka bir üniveriste - bölümde yenileyip tecil uzatmak istiyorum. eski ve yeni programlarım uzaktan eğtiim tezsiz yüksek lisans.

Sormak istediğim, kaydımı sildirmeden önce yeni bir uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırıp, sonra eski okuldan kaydımı sildirebilir miyim? aynı anda iki tezsiz yüksek lisansa kayıt yaptırılabiliyor mu?

eski bölümden kaydımı sildirdikten sonra yeni bölümüm askerlik tecilimi uzatır mı? Yoksa önce sildirip sonra yeni bir kayıt mı yaptırmam gerekir? teşekkür ederim.

rastmanadita

Öğrenci
Herkese merhaba,

Tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim ve okuldaki son dönemim. Ağustos ayına kadar tecilim var. Güz döneminde başka bir yere kayıt yaptırıp tekrar tecil alabilmem için ne zaman kayıt sildirme dilekçesini okula teslim etmem gerekir?
Ayrıca dilekçeyi final haftasından sonraya bırakırsam okuldan atılacağım için kaydımı silmeme gibi bir durum olur mu?
Teşekkürler.

Frknalp.61

Öğrenci
Tecil işlemi

Hocam merhaba. Ben 2014 temmuz ayında yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Bazı sebeplerden ötürü ders aşamasına gidemedim. Mayıs ayında kayıt sildirdim ve aftan yararlanabiliyorum. Lisansüstü tecil hakkımı kullandım. Fakat aftan yararlanıp bölümüme döndüğüm için üniversite yeniden tecil işlemi yapar mı ? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.