Yüksek Lisans Kayıt Sildirme ve Askerlik

A

Akademik Forum

Guest
Evet sildirdiğiniz anda enstitü asal dairesine tecil iptalinizi gönderir ve sonraki ilk celp dönemine askere alınırsınız.
nazmi hocam peki tekrardan yeni bir yüksek lisansa başladığımız zaman yeniden tecil ettirebiliyormuyuz,benim tecilim dolmak üzere eski yüksek lisans yaptığım yerden kaydımı sildirirsem yeni yerden dolayı 3 yıl yeniden tecilim olur mu acaba?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
nazmi hocam peki tekrardan yeni bir yüksek lisansa başladığımız zaman yeniden tecil ettirebiliyormuyuz,benim tecilim dolmak üzere eski yüksek lisans yaptığım yerden kaydımı sildirirsem yeni yerden dolayı 3 yıl yeniden tecilim olur mu acaba?
Evet tabiki oluyor, yıllardır yaptığımız şey forumda yüzlerce örneğini bulabilirsiniz :)

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, şimdi ben yurtdışında bir master'a başladığım için askerliğim 3 yıl tecil edilmişti ve tecilim bu 2015 Ocak ayında bitiyor. Okulu aradığımda bana kaydımı silip başka bir bölüme geçirip bir 3 yıl daha tecil edebileceklerini söylediler fakat tabi kaydı silmem için önce ücretini ödemeğim dönemleri yatırmamı istiyorlar ki baya yüksek bir rakam... Onun yerine yine yurtdışında başka bir okula yeni kayıt yaptırıp ertileyebilir miyim hiç şu an kayıtlı olduğum okulu sildirmeden?

Çok teşekkürler....

aktan

Doçent
Merhabalar, şimdi ben yurtdışında bir master'a başladığım için askerliğim 3 yıl tecil edilmişti ve tecilim bu 2015 Ocak ayında bitiyor. Okulu aradığımda bana kaydımı silip başka bir bölüme geçirip bir 3 yıl daha tecil edebileceklerini söylediler fakat tabi kaydı silmem için önce ücretini ödemeğim dönemleri yatırmamı istiyorlar ki baya yüksek bir rakam... Onun yerine yine yurtdışında başka bir okula yeni kayıt yaptırıp ertileyebilir miyim hiç şu an kayıtlı olduğum okulu sildirmeden?

Çok teşekkürler....
Hocam bulunduğunuz ülke konsolosluğunda bulunan eğitim ateşeliğini aradınız mı..Yardımcı olmaları gerekir.

aktan

Doçent
Merhabalar benim şöyle bir sorum olacaktı;
Ben iki üniversitede birden yüksek lisansa kayıtlıyım. Askerlik tecilimi yapan üniversiteden kaydımı sildirip diğer kayıtlı olduğum üniversitenin bu tecil işlemini yapmasını istiyorum. Ancak şöyle bir durum var; bu işleme bugün başlarsam ağustos celbi sırasında tecilsiz durumda olacağım yani riskli bir durum. Ne önerirsiniz ne yapmam lazım? Hali hazırda araştırma görevlisiyim saçma bir şey yapmak istemiyorum. Teşekkürler.

Aynı anda iki yüksek lisans programına kayıtlı olmanız yasal olarak bir problem teşkil etmez..Ağustos celbinin bitiminde gider ayrılmak istediğiniz enstitüden kaydınızı silersiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Aynı anda iki yüksek lisans programına kayıtlı olmanız yasal olarak bir problem teşkil etmez..Ağustos celbinin bitiminde gider ayrılmak istediğiniz enstitüden kaydınızı silersiniz.

Aslında burda asıl soru, bir kere Master dolayısıyla askerliğimi tecil ettirdiğim için farklı bir okuldan bir kez daha ettirebilir miyim? Yoksa aynı okulun konsolosluğa bu öğrenci hala bizde okuyor demesi mi gerekiyor... Çünkü şu anki master'ım kıbrıstaydı onu oylece bırakıp ( kaydımı hiç sildirmeycem) kazakistan'dan başka bir master'a yazılmayı düşünüyorum çok daha uygun bir fiyata....

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar ben yuksek lisansa bu hafta kaydoldum kaydolurken haliyle askerlik belgesi istiyorlardı bende 2 yıl tecil ettirip kayıtta o haliyle belgeyi götürdüm ve bana orda askerlikle teciliyle ilgili bir belge daha imzalattılar ogrenci olduguma dair vs.
sorum su lisanstan mezun olur olmaz yuksek lısansa baslıyorum eger bu yl den kaydımı sıldırırsem 2 yıl tecil hakkımı kaybetmiş mi olacagım bir daha subeye falan mı gitmek gerekiyor ?
ve mezun olduktan 1 ay gibi bir süre sonra kayıt yaptırdım bu dönem için gss borcu vs çıkarmı öğrenci belgesi götürürsem hallolurmu borç test vs olmadan teşekkürler.
+yl yaparken baska bir yl daha yaapılabiir mi ve aöf okuma sansı da var mı
çok soru sordum ozur dilerim ama kafam bayagı karısık cevaplayan olursa cok makbule gecer iyi günler

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,
Benzerlerini okudum ama tekrar emin olmak için soruyorum. Yüksek lisans öğrencisiyim ve doğal olarak 3 yıl 4 ay askerlik tecil hakkıma sahibim. Fakat bu sürede okulumu bitiremeyeceğim. Başka bir yüksek lisans programına kayıt yaptırıp , daha sonra eski kaydımı sildirdikten sonra yeni okulumdan askerlik tecil işlemi yaparsam tekrar 3 yıllık tecil hakkıma sahip olacak mıyım?

Burrock

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

2014 yılında linsanstan mezun oldum ve 2 yıl tecil işlemini gerçekleştirdim. 2015 yılında yuksek lisansa başladım ve 2018 e kadar tekrar tecil işlemim gerçekleşti. Sormak istediğim konu ise, yüksek lisans kaydolmama ragmen sehir değişikliği sebebiyle 2015 sonunda yüksek lisanstan kaydımı sildirmek durumunda kalabilirim. bu durumda lisanstan gelen 2016 ya kadar olan tecil hakkım devam eder mi? çok teşekkürler.

Burrock

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

2014 yılında linsanstan mezun oldum ve 2 yıl tecil işlemini gerçekleştirdim. 2015 yılında yuksek lisansa başladım ve 2018 e kadar tekrar tecil işlemim gerçekleşti. Sormak istediğim konu ise, yüksek lisans kaydolmama ragmen sehir değişikliği sebebiyle 2015 sonunda yüksek lisanstan kaydımı sildirmek durumunda kalabilirim. bu durumda lisanstan gelen 2016 ya kadar olan tecil hakkım devam eder mi? çok teşekkürler.

Arkadaşlar yardımınızı rica ederim.

bmufuk

Öğrenci
Evet tabiki oluyor, yıllardır yaptığımız şey forumda yüzlerce örneğini bulabilirsiniz :)

Merhaba,
Bir y.lisanstan kayıt sildirip ikincisine başlama konusunda ikincisine kabul aldığımızda ilkinden kaydımız alınmış mı olmalı yoksa kabul aldıktan sonra kayıt sildirsek olur mu. Bunun sırası ne derece önemlidir?
Şuan bir y.lisansta kayıtlıyım ve yeni bir okula arayışındayım. İzlemem gereken yol hakkında bildiklerinizi aktarabilir misiniz
Teşekkür ederim

- - - Güncellendi - - -

Bir de bu işlemi aynı okulda mesela farklı bir fakültesinde yapabilir miyim. Aynı okulun A fakültesinden kaydımı alıp B fakültesine kabul alsam bu şekilde yaptırdığım kayıt 3.5 sene tecil sağlar mı?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar ne olur bir cevap verin. Kafam cok karisik. Benim tecilim belgende 31 haziran 2017e kadar askerlik yonunden ilisigi yoktur yaziyor. Simdi ben 2017 ocakta kaydimi sildirirsem Subat celbine atmaz mi beni? Cunku bahar icin ocakta kayit olucam ama o arada bir sorun cikar mi? Lutfen kimse bilemiyor bunu herkese sordum. Ocakta kaydini sildirirsem beni subata mi atar mayisa mi?

A

Akademik Forum

Guest
Askerlik tehiri iptal edilmiş

Merhana arkadaşlar yusek lisansta iki kaydim vardi birini sildirdim ancak bana ağustos celbine katilman gerekir dige bir tehir iptal yazisi geldi. Ne yapabilirim acaba?

R11txe

Öğrenci
Arkadaslar kafami gunlerdir kurcalayan bisey var hayatima yon vercek derecede benim durumum soyle ben yuksek lisansa basladim tezsiz askerligim 2018 kasima ertelendi daha sonra ogretmen olarak atandim su an adaylik surecindeyim atandigim icin ve para yatirmak istemedgmden 2. Donem ders kaydini yapmadim ve tecilim iptal oldu askeriye mayis celbi icin kagit yolladi daha sonra meb den islemlerim yapildi ve askerligim 2017 mayisa kadar tecilli su an benim merak ettigim yeni bir yuksek lisans programina kaydolsam askerligim yeniden ertelenirmi veya su an kayitli oldugum programa devam etsem ertelenirmi aceba cevap verirseniz cok sevinirim tesekkurler

ugurcn

Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar,
Anlatacağım konu biraz ilginç. Askerlik ertelemeyle alakalı. Ben bu yaz yüksek lisansa kayıt yapmıştım. Ancak sonra vazgeçtim. Üniversiteye para yatırmıştım sonra iade aldım vs. Üniversite benim askerliği tecil etmiş ama haberim yok. Edevletten bakınca öğrendim 3 yıl tecil etmiş. Ama asıl sorun ben 3 gün önce ek a belgesi kullanıp 2017 ye tecil yaptım. Askerlik şubesine teslim ettim birşey denmedi. Ne yapmalıyım sizce? Yüksek lisans kaydını silersem ek a geçerli kalırmı? Boşuna yüksek lisans parası vermek istemiyorum. Bana 1 yıl tecil lazım. Ama şube ek a olmaz artık dermi acaba?

adem özer

Öğrenci
ben doktora tez asamasında ogrencıydım bı ozel unıversıtede sonra kayıdımı sıldırıp baska bır ozel unıversıteye gıttım 1 ay sonrada bu unıversıteden kaydımı sıldırıp eskı unıversıteye kayıt yaptırıcam acaba kaldıgım yerden devam edebılır mıyım tez asamasından

- - - Güncellendi - - -

ben doktora tez asamasında ogrencıydım bı ozel unıversıtede sonra kayıdımı sıldırıp baska bır ozel unıversıteye gıttım 1 ay sonrada bu unıversıteden kaydımı sıldırıp eskı unıversıteye kayıt yaptırıcam acaba kaldıgım yerden devam edebılır mıyım tez asamasından devam edebılır mıyım

mahmutmahmut

Öğrenci
Hocam selamlar
Ben ilk yüksek lisansımı tamamlamadan kayıt sildireceğim ve 21 ağustosta yeni bir yüksek lisansa kayıt olacağım. ama bu celp dönemi işini anlayamadım. ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? Örneğin 20 ağustosta ilk yüksek lisanstan kaydımı sildirsem 21 ağustosta yenisine kayıt yapsam tecilim gerçekleşir mi? Bi terslik çıkar mı?
Hayır hiç bir sorun olmaz ama şuna dikkat etmeniz gerekiyor. Kayıt sildirdiğiniz anda bir sonraki celp dönemine tabi olursunuz, o celp dönemi gelmeden diğerine kayıt yaparsanız hemen tecil edilir.

A

Akademik Forum

Guest
Ben anlamadım bu celp dönemi muhabbetini. Biz temmuzdayız agustosta celp var. Şimdi temmuzun 20sinde kayıt sildiren agustosda askere mi gidecek yoksa kasım celbine mi atcaaklar çünkü 15 mayısta ağustos celbleri için başvuru kapandı

0626

Öğrenci
Arkadaşlar benimde askerlik konusunda bir sorunum var ve kesin bir bilgi bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
Ocak ayında bir üniversiteye TEZSİZ yüksek lisans öğrencisi olarak kaydoldum.Şimdi ise başka bir üniversiteden TEZLİ yüksek lisans kayıt hakkı kazandım.
Sorum ise şu ; ben askerliğimin yeni kaydolacağım TEZLİ olan okul tarafından tecil edilmesini istiyorum.Yeni kayıt yaptırmadan önce kayıt sildirme-askerlik şubesine bildirme gibi nasıl bir yol izlemeliyim?
Pazartesi günü kayıtlar başlayacak bu yüzden fazla bir zamanım yok eski kaydımı hemen sildirebilir miyim?