Dil Merkezine Gitmeden İmzalatılan Senetler Hakkında

selen1988

Öğrenci
benim anlamadığım bi şey şimdi 15000 lik 6 aylık eğitim için senet imzalandı.Eğitimin sonunda eğer bir sene içerinde yani belirtilen zamana kadar 65 geçilmezse öyp olanaklarından yararlanamıyosunuz fakat yine araştırma görevlisi olarak kalıyorsunuz.Peki başarılı olamadığınız için herhangi bir tazminat alınıyor mu?2. si normal araştırma görevlisi old. da da bu zorunlu hizmet geçerli mi?

ya da ne kadar zorunlu hizmet olacak normal araştırma görevlisi olarak kaldığınızda ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Zorunlu hizmet 6 ay olucak yurtiçinde yapılan eğitimlerin karşılığı 1'e 1'dir. Yurtdışı ise 1'e 2'dir. 65 alamazsanız sizden herhangi bir tazminat alınmıyor bu imzalatılan senetler sadece zorunlu hizmet karşılığı senetlerdir. Şu anda hepimiz imzaladık ve dil eğitimine başladık.
 

ozguryurdusev

Öğrenci
Merhabalar,

Sitenize yeni üye oldum. Mesajlara baktığımda ÖYP kapsamından çıkıldığında tazminat ödemenin zorunluluğundan bahsediliyor. Ankara'da bir arkadaş ODTÜ Sosyoloji'de ÖYP kapsamında araştırma görevlisiyken, bırakıp başka bir üniversiteye geçmiş ve dava neticesinde de herhangi bir tazminat ödememiş. Benzer karalar var mı sizin duyduğunuz? Ortada böyle kararlar varken hukuki açıdan emsal teşkil etmez mi? Sırf bu belirsizlik dolayı önceki ÖYP başvurularında başvuruda bulunduğum halde, senet ve zorunlu hizmet konusu tedirgin ettiği için sınava gitmedim.

teşekkürler,

Özgür
 

risussardonicus

Öğrenci
forumda başka bir başlık altında senetlerden bahsediliyor, dil puanında 65i geçemezsek hem öyp kapsamındn cıkıp normal arastırma görevlisi olup hem de 1 senelik maaş yasal faiz fln gibi ödeme mi yapıyoruz? bi aydınlatırmısınız.
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Öyle bir şey yok, sadece atılma durumunda ödenir normal araştırma görevlisi olunca ödenmez.
 

nimet555

Öğrenci
nazmi hocam dil eğitimi süresinde eğitim bitmeden üds yada kpds den geçildiğinde, atandığımız üniv. egitime hemen geçebiliyormuyuz?? şimdiden tskler...
 

azraeltr

Doçent
Bu normal araştırma görevliliğine dönmek le ilgili aklıma takılan birşey var, Dili geçeyip normal araştırma görevlisi olan arkadaşlar, ÖYP ile kazandığı üniversitede mi araştırma görevlisi olacaklar yoksa görevlendirildiği üniversitede mi ? Ve sanırım araştırma görevliliği bittiği zaman kadrodan çıkartılacak. Yard. Doç. kadrosu yok ?

O halde mecburi hizmet yapmak istemeyen arkadaşlar, görevlendirme den sonra 1 yıl içerisinde 65 puan almasınlar, fakat 50 yi geçtikleri takdir de normal araştırma görevlisi olarak devam etsinler. Artık araştırma görevliliğini bitirince de kendisine kadro arar. Bu dediğim şekilde yapılabilirmi ?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır dediğiniz gibi olmuyor normal araştırma görevlisi olunca yine 35. madde var, yine senet var yine zorun hizmet var farkı yok. ÖYP'nin avantajları vardır dezavantajları değil.
 

azraeltr

Doçent
Hayır dediğiniz gibi olmuyor normal araştırma görevlisi olunca yine 35. madde var, yine senet var yine zorun hizmet var farkı yok. ÖYP'nin avantajları vardır dezavantajları değil.

O zaman Nazmi hocam, şöyle diyebiliriz;
Sadece ödenek almazsınız ve yurtdışı eğitimine gidemezsiniz, diğer herşey öyp ile aynı.
 

aysemlym

Öğrenci
Hocam,
forumdan anladığım kadarıyla dil eğitimi için giderken imzaladığımız senetle doktora bitene kadar geçerli yani şimdi bağlı olduğum üniversitede 6 ay çalışmam bu senedin geçerliliğini kaldırmıyor yani 6 ay mecburi hizmet yapmamın bir hükmü yok mudur?
 

danisman

Öğrenci
merhaba arkadaşlar. diyelim ki atanmamız gerçekleşti ve dil eğitimi almaya başladık. ancak belirlenen süre içersinde 65 puanı alamadık. bu durumda bizim ilişiğimiz kesildiğinde söz konusu dil eğitimi parası ve senette geçen bilmem kaç bin tl yi vermekle yükümlü müyüz?
bir soru daha sorayım. hem araştırma görevlisi hem de öğretmenlik(memurluk) yapabilme şansımız var mı?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Dil puanı ile senetin ilgisi yoltur ödemezsiniz. ÖYP başlı başına bir devlet memurluğudur aynı zamanda başka iş yapılamaz.
 

sevilak_ka

Öğrenci
ben öyp ye yenı gırdım dil puanım 65in altında ve kasımda dil eğitimi için gönderileceğiz ya hani, bu eğitim mayısa kadar surecek ama ben onumuzdekı ekim UDS yada KPDS den 65 in üstünde bır puan alırsam 2.dönem şubatta açılan öyp yüksek lisans kadrolarına başvurabılır mıyım? yanı kursun daha 3 ayı dolmuş olacak ve sozleşme ımzalanmış olacak...
 
Üst