01.01.2018 tarihinden sonra ataması tamamlananlar

abcdef123456

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, bugün kendi üniversitemin personel daire başkanlığının akademik kadroyla ilgili biriminden birisi ile görüştüm. Bana kadro ilan tarihimi ve ismimin açıklanma tarihini sordu. Bunları söylediğimde ilan 2017 tarihinde çıktığı için yeni durumdan etkilenmeyeceğimi ve 33a ile atanacağımı söyledi. Atanmadan şimdiden kesin olup olmadığını anlayamasakta bir nebze olsun içimi ferahlattı bu durum. Sizin de bilginize.

batualper

Öğrenci
çok güzel haber umarım hepimiz 33a olarak atanırız peşini bırakmayalım genede arkadaşlar bugün ben bi üniversitenin personel atama birimiyle görüştüm YÖK'e yazıyla sormuşlar bu durumu. Ayrıca yazılarında kendi görüşlerini de ifade ederek 33a ile atamak istediklerini özellikle ifade etmişler YÖK'e.

custodes

Öğrenci
Ben de bugün sordum üniversiteye arkadaşlar, atamamın 33/a ile OLMASI gerektiğini ilanın öyle açıldığını, kazanıldığını personel sube memuru bana soyledi. Hatta ve hatta Benimle neredeyse aynı zamanda 33/a kazanmış bir diğer arkadaşın atamasının su sıralar hazırlandığı ve bunun 33/a olarak yapılmaya calısılacağını sorun cıkmasının beklenmediği de söylendi. Bütün bunlar düşünüldüğünde evet üniversite isterse ve yök olur derse 33/a yapılacak gibi cünkü olması gereken bu ama biz durumu sorusturmaya, göz önünde tutmaya devam edelim. BİMER e yazalım, hatırlatalım YÖKÜ arayalım peşini bırakmayalım emeğimiz söz konusu çünkü.

Bu arada arkadaslar , bir sorum var ben İstanbulda yasıyorum ve 1 ay kadar önce basladı sorusturmam sivil polis arkadaslar geldi 10 dk 5 6 tane soru sordular bana cevapladım. Ondan beri hala bekliyorum 1 ay oldu sizce daha ne kadar sürer sorusturmam? Bilgisi ve tecrübesi olan paylasırsa sevinirim.

abcdef123456

Öğrenci
Ben de bugün sordum üniversiteye arkadaşlar, atamamın 33/a ile OLMASI gerektiğini ilanın öyle açıldığını, kazanıldığını personel sube memuru bana soyledi. Hatta ve hatta Benimle neredeyse aynı zamanda 33/a kazanmış bir diğer arkadaşın atamasının su sıralar hazırlandığı ve bunun 33/a olarak yapılmaya calısılacağını sorun cıkmasının beklenmediği de söylendi. Bütün bunlar düşünüldüğünde evet üniversite isterse ve yök olur derse 33/a yapılacak gibi cünkü olması gereken bu ama biz durumu sorusturmaya, göz önünde tutmaya devam edelim. BİMER e yazalım, hatırlatalım YÖKÜ arayalım peşini bırakmayalım emeğimiz söz konusu çünkü.

Bu arada arkadaslar , bir sorum var ben İstanbulda yasıyorum ve 1 ay kadar önce basladı sorusturmam sivil polis arkadaslar geldi 10 dk 5 6 tane soru sordular bana cevapladım. Ondan beri hala bekliyorum 1 ay oldu sizce daha ne kadar sürer sorusturmam? Bilgisi ve tecrübesi olan paylasırsa sevinirim.

Soruşturmalarla ilgili detaylı bilgiyi bu başlık altında bulabilirsiniz.

http://www.akademikpersonel.org/aka...ersonel-atamasinda-guvenlik-sorusturmasi.html

M

mağduriyet

Guest
Üniversite feragat dilekçesi için beni zorluyor ne yapacağımı bilmiyorum bir gelişme olursa nolur yazın

batualper

Öğrenci
arkadaşlar biraz önce YÖK'ten üniversitemize bakan yetkili ile konuştum kazanılmış hak olduğunu ilana 33a şeklinde çıkıldığını bu yüzden gecikse de atamaların 33a şeklinde olacağını ifade etti.

custodes

Öğrenci
arkadaşlar biraz önce YÖK'ten üniversitemize bakan yetkili ile konuştum kazanılmış hak olduğunu ilana 33a şeklinde çıkıldığını bu yüzden gecikse de atamaların 33a şeklinde olacağını ifade etti.

Selamlar hocam konuştuğunuz kişi YÖK te Ankara da çalışan biri mi? Teyit etti yani bu durumu? Eğer öyleyse hakkımız gitmeyecek inşallah.

M

mağduriyet

Guest
Sadece sözle olmaz bana da öyle dediler ama 50 d ye almak zorundalar şu an çünkü yök bizi hesaba katmadan 33 a almayacaksınız demiş. bizimle ilgili resmi bir açıklama gelmeli yoksa tüm bu konuşulanlar verilen sözler lafta kalacak, resmi olarak şu an bizi isteselerde alamazlar

M

mağduriyet

Guest
0 312 298 75 58 numarayı aradım, personel daire başkanlığı yani, üniversitenin hatası diyorlar kesinlikle düzeltme yapılmayacak diyorlar ne biçim iş anlamadım bir öyle bir böyle diyorlar. öyp liler 33 a ile alınmışlardı artık 50 d ye çevrildi yani aynı durumdasınız düzeltme yapılmayacak diyorlar.

custodes

Öğrenci
0 312 298 75 58 numarayı aradım, personel daire başkanlığı yani, üniversitenin hatası diyorlar kesinlikle düzeltme yapılmayacak diyorlar ne biçim iş anlamadım bir öyle bir böyle diyorlar. öyp liler 33 a ile alınmışlardı artık 50 d ye çevrildi yani aynı durumdasınız düzeltme yapılmayacak diyorlar.

Yani şimdi üniversitenin inisiyatifine mi kaldık hocam? Üniversite nasıl isterse Yök kabul eder duruma geldiysek durum kötü her üniversite kafasına göre atayabilir o zaman?

M

mağduriyet

Guest
https://www.memurlar.net/haber/708682/yok-ten-50-d-ve-yardimci-docentlige-gecis-icin-genelge.html

bu adreste yazan
1- 01.01.2018 tarihinden önce 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesi kapsamında atanan araştırma görevlilerinin yeniden atanması haricinde 01.01.2018 itibarıyla 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin (a) fıkrası kapsamında atama yapılmamasına,

bu madde uyarınca atama yapılamaz deniyor. istese de bu maddeye göre 33 a atayamaz üni. bunun farkına varmadan atarlar mı bilmiyorum. yök ten geri dönebilir 33 a talepleri. o yüzden bizim için karar çıkmak zorunda yoksa arada kaynayacağız

abcdef123456

Öğrenci
Sanırım inisiyatif anlamında değil de okulunuz kendi kafasına göre açmış ilanı, açmaması gerekliydi o yüzden okulun hatası demek istemiş.

Üniversite hatası deniyor ama uzayan soruşturmalar kimin hatası?

ÖYP nin de farklı bir durum olduğunu düşünüyorum. Sonuçta yapılan değişiklik bütün hepsini kapsıyor. Bizde de var olan tüm 33a lar 50d olacak denilseydi daha benzer bir durum içerisine girmiş olurduk.

Hukuki yetkinliğim yok ama az çok internet üzerinden ve arkadaşlarıma sorduğum kadarıyla yapılan değişiklikler yürürlüğe girildikten sonrasını kapsıyor. Bir kazanılmış hak ihlali olur bu durumda. Kendi durumum şuan için ne olur bilmiyorum ama 50d ile atanmam durumunda yine de bu yönden hakkımı arayacağım.

Son düzenleme:

batualper

Öğrenci
Arkadaşlar, YÖK Başkanlığınca uygun görülen ilanlar YÖK’ün internet sayfasında yayınlanır. Hiçbir üniversite kafasına göre ilan yayınlatamaz bu sürecin nasıl işleneceği önceden bellidir. Bayburt üniversitesi bir iş akım şeması çıkarmış burada da bu ibare yer alıyor sayfa 8 ve 9. sayfaları inceleyin
http://www.bayburt.edu.tr/Content/We...s_semalari.pdf

YÖK 2017 nisan da 4000 kadro açıkladı ve bunu Devlet Personel Daire Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan görüş alarak açıkladı

https://www.memurlar.net/haber/64604...a-cikamaz.html

Daha sonra üniversitelere bunu dağıttı, üniversite kendi içinde bunu bölümlere dağıttı fakültelerden yönetim kurulu kararı alındı ardından YÖK'e ilan için yazı yazıldı YÖK bunların uygun olanlarını ilan etti. Yani yok biz üniversitelere söyledik onlar bu şekilde ilana çıktı falan diye birşey olamaz sen kendi internet sitende uygun olmayan bir ilanı yayınlatamazsın bizde kamuda çalısıyoruz böyle bir ciddiyetsizlik olamaz, her açıdan haksızlar kazanılmış bir hak söz konusu

abcdef123456

Öğrenci
Arkadaşlar, YÖK Başkanlığınca uygun görülen ilanlar YÖK’ün internet sayfasında yayınlanır. Hiçbir üniversite kafasına göre ilan yayınlatamaz bu sürecin nasıl işleneceği önceden bellidir. Bayburt üniversitesi bir iş akım şeması çıkarmış burada da bu ibare yer alıyor sayfa 8 ve 9. sayfaları inceleyin
http://www.bayburt.edu.tr/Content/We...s_semalari.pdf

YÖK 2017 nisan da 4000 kadro açıkladı ve bunu Devlet Personel Daire Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan görüş alarak açıkladı

https://www.memurlar.net/haber/64604...a-cikamaz.html

Daha sonra üniversitelere bunu dağıttı, üniversite kendi içinde bunu bölümlere dağıttı fakültelerden yönetim kurulu kararı alındı ardından YÖK'e ilan için yazı yazıldı YÖK bunların uygun olanlarını ilan etti. Yani yok biz üniversitelere söyledik onlar bu şekilde ilana çıktı falan diye birşey olamaz sen kendi internet sitende uygun olmayan bir ilanı yayınlatamazsın bizde kamuda çalısıyoruz böyle bir ciddiyetsizlik olamaz, her açıdan haksızlar kazanılmış bir hak söz konusu

Link bağlantılarını kontrol edebilir misiniz? İkisi de açılmıyor.

ACI

Öğrenci
33a kadrosuna başvuru tarihim 27 aralık; yani belgeler o tarihte ulaşmış ellerine. Ancak o tarihten sonra kadroya alma işlemleri yetişemeyeceği için başvurumu reddetmişler.

E

erik

Guest
.

33a kadrosuna başvuru tarihim 27 aralık; yani belgeler o tarihte ulaşmış ellerine. Ancak o tarihten sonra kadroya alma işlemleri yetişemeyeceği için başvurumu reddetmişler.

27 Aralik ilani kazandiktan sonra belge teslim tarihiniz mi, yoksa ilana basvuru tarihiniz mi acaba? Tesekkurler!