01.01.2018 tarihinden sonra ataması tamamlananlar

abcdef123456

Öğrenci
İyi de yeni alınan kararların geriye dönük işlememesi gerekli. Bu bilgiyi kimden aldınız? En azından bi dava açıp görmek lazım. Benzer bir durum yaşanmadığı için şuan mahkemeye gidildiğinde sonucun ne olacağını kimse kestiremez. En azından hakkımızı arayıp, okulun ağzına bakmadan hareket etmek gerekli. 50d olacaksak bile hukuki bir karar sonucunda olalım.

(bir de arkadaşlar niye bu kadar dramatik üye isimleri ve başlıklar seçiyorsunuz? ciddi olucam ama bir gülme geliyor gerçi halimiz de epey dramatik ama bu kadar da olmasın)

Son düzenleme:

batualper

Öğrenci
Şu Meşhur Ek:38. maddenin gerekçesi "Ülkemizin gelişime açık bölgelerindeki (Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri) Üniversitelerin öğretim üyesi bulmalarını kolaylaşması aynı zamanda doktoralı insan kaynağının bir kısmını da iş dünyası ve sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli istihdamı arttırmaya katkı sağlamayı amaçlamak" denilmiş.
http://www2.tbmm.gov.tr/d26/1/1-0837.pdf
19. maddenin sondan 2. paragrafını inceleyin. YÖK bunu amaçlıyorsa doktorayı bitirenler 3 sene 5 sene artık neyse doğuda görev yapmalıdır diyebilirdi ama saçma sapan bir düzenlemeye gitmiş ucu malesef çok açık. Ayrıca maden herkes 50d li olacak 50d olanların özlük hakları en azından düzenlenmeli üniversitelerin keyfine göre yıllarını bu işe vermiş adamlar bir anda isşiz kalmamalı

ARŞ:GÖR

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba benim dışımda durumla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikayette bulunan var mı? Durumla ilgili ataması 50/d gelen herkes hatta ataması yapılmayan ama 50/d olacağına dair bilgi alan herkes şikayette bulunursa iyi bir sonuç alınabilir belki. Bu kurumun kamudaki hatalara yönelik aldırdığı birçok karar var

batualper

Öğrenci
sizi tebrik ediyorum, kesinlikle mahkeme öncesi ilk yapılması gereken bu. Bu kurumun kararları tavsiye niteliğinde ancak kamu kurumları genelde kararlarını hemen düzeltiyor, ücretsiz bir dilekçeyle başvuruluyor ve mahkeme gibi bireysel kişi kararı almıyor eğer haklı bulursa bizi hepimiz 33a olabiliriz. Bende başvuracağım bu Kamu Denetçiliği kurumuna 50d li olarak atama yazım gelirse

abcdef123456

Öğrenci
Ben de henüz durumum netleşmediği için beklemekten başka birşey yapamıyorum.

Kurumdan gelecek olan gelişmeleri bizimle de paylaşırsanız çok memnun olurum.

Tekircan

Öğrenci
Merhaba ben 2 gün önce atandım aralık ayı 33a ya başvurmama ragmen 50d geldi ve 30 ocakta doktor oldum suan 1 günlük atamam yapıldı ancak suan başvurum durduruldu

- - - Güncellendi - - -

Diğer arkadaşlara da 50d geldi bence birlik olalım 50d gelmiş olan aynı üni farklı fakültedeki bazu arkadaşlar dava açmış biz de aciyoruz

abcdef123456

Öğrenci
Merhaba ben 2 gün önce atandım aralık ayı 33a ya başvurmama ragmen 50d geldi ve 30 ocakta doktor oldum suan 1 günlük atamam yapıldı ancak suan başvurum durduruldu

- - - Güncellendi - - -

Diğer arkadaşlara da 50d geldi bence birlik olalım 50d gelmiş olan aynı üni farklı fakültedeki bazu arkadaşlar dava açmış biz de aciyoruz

Merhaba, atanmanızın hemen ardından ilişiğiniz mi kesildi yoksa belirsizlik söz konusu olduğu için bir bekleme sürecine mi geçirildiniz? Okulunuz bu konuda size ne dedi? Ben atamam gerçekleşmediği için beklemek dışında birşey yapamıyorum henüz.

Gelişmeler konusunda bizi ara ara bilgilendirebilir misiniz?

Bir de kamu denetçiliğine başvuran bir arkadaşımız vardı, bilgi var mı acaba ondan?

Son düzenleme:

Tekircan

Öğrenci
Suan fakülte rektörlükten gelen bir habere göre durdurduğunu söylüyor pazartesi ilk iş bunun yazılı gerekçesini öğrenmek olucak bize dava açılması gerekiyor deniliyor yönetmeliğe ama ben zaten doktor olmus biriyim üzerine bana bir günlük 50d atama yazısı nasil gelebiliyor ben bunu da anlamiyorum

- - - Güncellendi - - -

Aynı durumda olan arkadaşlar la nasil iletişime geçebiliriz ben sonuna kadar hakkımı aricam yalnız bizim durumda olup ta dava açan ve ya üniversitesi tarafından bir çözüm getirilen arkadaş var midir bizim emsal godterebilecegimiz

abcdef123456

Öğrenci
33a olarak atandığını söyleyen sadece bir kişi var. O da bunu söyledikten sonra bir daha foruma uğramadı gibi görünüyor bu sebeple paylaştığı bilginin doğruluğu konusunda biraz şüphe söz konusu.

A

afrika

Guest
.

Benim güvenlik soruşturmam tamamlanmış, tahmini önümüzdeki haftaiçinde okula gidicem. Yaklaşık bir haftaya öğrenmiş olurum 33a olarak atayıp atamayacaklarını.

kalamarr123

Öğrenci
herkese merhabalar ben birşey sormak istiyorum biliyorsunuz yök şunu yayınladı ''Yükseköğretim kurumları araştırma görevlisi kadrolarına atamalar, 33 üncü maddede belirtilen usule uygun olarak 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılır. Bu kapsamda atananlardan doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerini tamamlayanların en fazla %20’si doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamladıkları kurumların senatolarınca belirlenen ve Yükseköğretim Kurulunca onaylanan performansa dayalı kriterler çerçevesinde yardımcı doçent kadrolarına atanabilir. Bu kapsamda atanamayanların, doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamladıkları kurumların öğretim üyesi kadrolarına atanabilmeleri için en az bir eğitim-öğretim yılı yurt içinde veya yurt dışında farklı bir yükseköğretim kurumunda çalışması gerekir. ''

Bu yazının içinden şunu alıyorum ''Bu kapsamda atanamayanların, doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamladıkları kurumların öğretim üyesi kadrolarına atanabilmeleri'' diyorum ki ben zaten doktora yaptığım yerde asistan değilim doktoram izmir ben ise çanakkalede çalışıyorum öyleyse buradan şunu anlıyorum ki sen izmirde yard doç olmak istersen eğer bu geçerli, aksi taktirde değil, doğru mudur ? çelişki yok mu ? lütfen yardım istiyorum

Herkese merhaba.Atamam 50d olarak yeni yapıldı.İlan tarihi 2017 ve başvurduğum kadronun tek şartı vardı o da ilgili bölümden lisans mezunu olmak.Kadro 33a olarak açılmıştı.Bildiğiniz üzere 2018 yılı atamaları ile ilgili yapılan duyuru da ilan tarihi dikkate alınmadan yeni yılda yapılan atamaların 50 olarak yapılması belirtilmişti.

Benim merak ettiğim nokta lisan mezunu olarak yapılan (yüksek lisans veya doktora şartı yok) bir atama 50d ile nasıl yapılıyor.Bir yıl sonra sözleşme neye göre yapılacaktır.Yardımcı olursanız sevinirim.

- - - Güncellendi - - -

yaklaşık olarak 10 gün önce işlemlerim tamamlandı.
"Atamam 50d olarak yeni yapıldı.İlan tarihi 2017 ve başvurduğum kadronun tek şartı vardı o da ilgili bölümden lisans mezunu olmak.Kadro 33a olarak açılmıştı.Bildiğiniz üzere 2018 yılı atamaları ile ilgili yapılan duyuru da ilan tarihi dikkate alınmadan yeni yılda yapılan atamaların 50 olarak yapılması belirtilmişti.

Benim merak ettiğim nokta lisan mezunu olarak yapılan (yüksek lisans veya doktora şartı yok) bir atama 50d ile nasıl yapılıyor.Bir yıl sonra sözleşme neye göre yapılacaktır.Yardımcı olursanız sevinirim."