01.01.2018 tarihinden sonra ataması tamamlananlar

H

Hukukisüreç

Guest
Mağduriyet

Benim de durumum şu şekilde: 1 yıldan fazla süre önce kazandığım 33a kadroya üniversite atamamı yapmadı, dava açıp kazandım. Benim mahkeme kararı 2018 e kaldı diye atamamı 50 d yapıyorlar. İptal kararının geriye dönük hakkarımın iadesi anlamına geldiğini anlamıyorlar. Tutturmuşlar YÖK’ün 2018 sonrası atamalarla ilgili kararını söylüyorlar. Beni de mağdur ettiler. Bu YÖK’ün kararını bu şekilde anlamaları gerçekten mağduriyet yaratıyor.

abcdef123456

Öğrenci
Benim de durumum şu şekilde: 1 yıldan fazla süre önce kazandığım 33a kadroya üniversite atamamı yapmadı, dava açıp kazandım. Benim mahkeme kararı 2018 e kaldı diye atamamı 50 d yapıyorlar. İptal kararının geriye dönük hakkarımın iadesi anlamına geldiğini anlamıyorlar. Tutturmuşlar YÖK’ün 2018 sonrası atamalarla ilgili kararını söylüyorlar. Beni de mağdur ettiler. Bu YÖK’ün kararını bu şekilde anlamaları gerçekten mağduriyet yaratıyor.

E kazanmışsınız? Bu nasıl mümkün oluyor? Mahkeme kararı nasıl hiçe sayılıyor anlamadım.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada misafir olarak yorum yapan arkadaşlar her yorumunuzda aynı kullanıcı adını yazabilirseniz cevaplarınızı takip etmemiz daha kolay olur. Ve lütfen biraz daha detaylı ve net anlatın.

batualper

Öğrenci
bence kesinlikle mahkeme bizi haklı bulacaktır. Bu konudaki kanun maddesi'nde EK MADDE 38 "Yükseköğretim kurumları araştırma görevlisi kadrolarına atamalar, 33 üncü maddede belirtilen usule uygun olarak 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılır" demektedir. Genelge diye bahsedilen; YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Personel Dairesi Başkanlığı'nın 78513 sayı ve 15.11.2017 tarihli yazısında ise "01.01.2018 tarihinden önce 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesi kapsamında atanan araştırma görevlilerinin yeniden atanması haricinde 01.01.2018 itibarıyla 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin (a) fıkrası kapsamında atama yapılmamasına" denilmektedir. Genelge: yasa ve yönetmeliklerin uygulanmasında yol göstermek, herhangi bir konuda aydınlatmak, dikkat çekmek üzere ilgililere gönderilen yazı, tamim, sirküler olarak tanımlanmaktadır. Yani anlayacağınız üzere kanunda 01.01.2018 öncesinde atanmaya hak kazananların ataması 2018 içinde yapılamaz diye bir madde yok. Bu sadece YÖK'ün toplantıda aldığı karar ve yanlış bir karar yeniden bir toplantı yapıp düzeltilebilir, aramaya bu tür bir mağduriyet olduğunu ifade etmeye ve onlara sesimizi duyurmaya devam edelim. Eğer 50d atamamız olursa da bence mahkeme kesinlikle bizi haklı bulur sonuçta Kanunda böyle bir madde yokken kanunun nasıl uygulanacağını göstermeyi amaç edinen bir genelgede keyfi bir karar alarak kanunda keskin hatlarla belirtilmeyen bir konuda karar vererek yetkisini fazlasıyla aştığı aşikardır. Bu konuda mahkemeler ve mahkeme öncesinde ise kamu denetçiliği kurumu (ombudsmanlik) bence bizlerin lehine gerekli kararları alacaktır. Önemli olan birlik olmamız yoksa çoğumuz yüksek lisans sonrasında kazandığımız üniversitede doktora olmadığı için issiz kalacağız. Birde bence oradaki üniversiteyle özel ilgilenen uzmanlar konudan yeteri kadar alakasız ve bilgisiz bu nedenle personel daire başkanıyla bizzat telefonda veya giderek durumumuzu arz etmemiz gerekiyor bu noktadan sonra böyle hareket edelim arkadaslar sizde görüşlerinizi yazın lütfen. Personel Dairesi Başkanı:Recep SARIİPEK Telefon 0 312 298 75 58 bence sık sık hepimiz ararsak eminim sonuç alırız buradaki en yetkili kişi bu

H

Hukukisüreç

Guest
Mağduriyet

Hocam ben de anlatıyorum. Ama personel daire başkanları gerçekten hukuk namına bir şey bilmeden iş yapıyorlar. Anlatmak da işe yaramıyor. YÖK çoğu konuda mağdur ediyor. Gerçekten kararlarının çoğu sıkıntılı bir kurum haline geldi. 1.5 yıl önce kazandığım kadroya atamamı yapmayıp mağdur eden üniversite şimdi de bu şekilde mağdur ediyor.

batualper

Öğrenci
Arkadaşlar Ankara'da yaşayıp da YÖK'e gidebilecek biri yok mu aramızda bu konuyu netleştirelim. 50d ise 50d bilelim ki ona göre hareket edelim. Bu konudaki en bilgili kişinin Personel Dairesi Başkanı:Recep SARIİPEK olduğunu düşünüyorum. Nette araştırdım birçok meclis kanun gerekçe görüşmelerinde yer almış konuyu en iyi bilen ve aydınlatabilecek kişi muhtemelen odur. Ben telefonla ulaşmaya calıştım defalarca ancak makam burası ilgili uzmanla görüşün dedi sekreterleri uzmanlarda konudan doğru dürüst bilgi sahibi değiller. Bu konuda aramızdan gidip sorabilecek Ankara da oturan biri yok mu arkadaşlar

ACI

Öğrenci
27 sanyordum sonradan öğrendiğime göre belgelerim 28 aralıkta rektörlüğe gitmiş, onlar da bu tarihten sonra atama yetişmez deyip 33a ya kabul etmemişler başvurumu

abcdef123456

Öğrenci
27 sanyordum sonradan öğrendiğime göre belgelerim 28 aralıkta rektörlüğe gitmiş, onlar da bu tarihten sonra atama yetişmez deyip 33a ya kabul etmemişler başvurumu

İnanılır gibi değil. Belki bir personelin işini geç yapması nedeniyle kadronuz 50d oldu. Belki bi 3 gününüz daha olsa atanabilecektiniz. İşi böyle şansa bırakma durumu olabilir mi ya?

- - - Güncellendi - - -

Merhabalar. Kurumumla bir iki gün önce yeniden görüştüm ve evrakların 33a üzerine olduğunu söylediler ancak tabiki son imzayı atana kadar tam olarak emin olamıyorum. Ben bir gelişme oldukça buradan da yazıcam diğer arkadaşkarda güncel durumları hakkında bilgi verirlerse mutlu olurum

Sizin durumunuz ne oldu atandınız mı?

ARŞ:GÖR

Öğrenci
Ek 38. madde ile ilgili yazı üniversitelerin ilgili birimlerine 15.11.2017 tarihinde gönderilmiş. Bu yazıdan da önce açılan ilanlar var 33a olarak. Ciddi bir mağduriyet yaratılıyor. Açılan ilan YÖK sayfasında 33a olarak yayınlanıyorsa atamanın 50d yapılması kadar mantıksız bir durum olamaz. Elimizden geleni yapalım arkadaşlar. Atamanız daha gelmediyse bile 50d olarak gelecektir. Bu yüzden şimdiden hak aramalı gerekli itirazları yapmalıyız.

K

kazanılmış hak

Guest
Bir gecede 13.170 ÖYP'li araştırma görevlisinin kazanılmış hakkını elinden alan YÖK, bu konuda umarım bu sefer kimseyi mağdur etmez. ''Kazanılmış hak" diye bir kavram onlar için çok bir şey ifade etmiyor.

batualper

Öğrenci
arkadaşlar bu kadrolar YÖK'e Devlet Personel Daire Başkanlığı tarafından hazırlanarak Başbakanlık Onayı ile dağıtılıyor. Ben bugüne kadarki Onayları inceledim. Onaylarda güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması nedeniyle diğer yıla kalan atamaların ait olduğu atama yılı izninden kullanılması karar altına alınmış Örneğin 2017 yılı için 07.03.2017 tarihli onay
Kurumlara 2017 Yılı İçin Verilen Atama Kontenjanları Belirlendi. (18.05.2017)
c ve ç maddelerine bakın 2016 yılı için alınan Onay yazısı
2016 Yılı Atama Kontenjanları Belirlendi
buradada c maddesine bakınız. Onayda çalışma ve sosyal güvenlik ile maliye bakanlarınında imzası var yani maliyeden izin yazısına falan gerek yok bunun için bizleri 2017 yılı için ayrılan kadrolardan atamaları gerekiyor.

batualper

Öğrenci
BİMER yada CİMER'e başvuru yaptığını söyleyenler vardı aramızda bu konuda cevap alan oldu mu? Kanuna göre 15 gün içerisinde cevap vermeli ilgili kurum başvurulduğunda bu sistemler üzerinden

stardust19

Öğrenci
Uzun süredir foruma bakma fırsatım olmadı ne yazıkki. Bimere 2 ay önce yazdım ancak hiç bir geri dönüş yok. Hala daha bekleme aşamasındayım. Durumunda değişiklik olan birisi var mı acaba?

M

mağduriyet

Guest
YÖK denetleme kurulundan bir hoca ile görüştüm. Dediklerini aynen aktarıyorum. "Yökle ilgisi yok ünivesiteye ait bir karar. Ünivesite prensip kararı almış. Yök burada tavsiye ediyor üniversite de yönetmeliğe aykırı olmamak için bu karara uyuyor. mahkemeye gidilse karar durdurulabilir." bu arada 17 ocakta BİMER e yazmıştım cevap yok.

A

AkademiK_K

Guest
g

33a açılan bir kadronun sonradan 50d atanmasını hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Ama bu işin YÖK le alakası yokmuş da, yönetmelikmiş de hepsi fasa fiso. YÖK bizzat kendi teklif etti ve yönetmelik falan değil doğrudan 7033 sayılı kanuna koydurdu "1.1.2018 itibariyle araştırma görevlisi kadrolarına atamalar, 33 üncü maddede belirtilen usule uygun olarak 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılır." diyor. Üniversiteler zaten en ufak riske girmiyor. Peki sen ey YÖK, geçiş aşamasındaki bu insanların yaşayacağı mağduriyeti hiç mi akıl etmedin?

A

afrika

Guest
.

YÖK denetleme kurulundan bir hoca ile görüştüm. Dediklerini aynen aktarıyorum. "Yökle ilgisi yok ünivesiteye ait bir karar. Ünivesite prensip kararı almış. Yök burada tavsiye ediyor üniversite de yönetmeliğe aykırı olmamak için bu karara uyuyor. mahkemeye gidilse karar durdurulabilir." bu arada 17 ocakta BİMER e yazmıştım cevap yok.

Bakalim hangi okullar karari bizim lehimize uygulayacak, yakinda ortaya cikar.

abcdef123456

Öğrenci
Yaklaşık üç hafta önce kendi okulumun personel daire başkanlığından 3 kişiye sordum. Bana atamamın 33a olacağı söylendi. Bunun üzerine gidip kazandığım başka okula feragat dilekçemi verdim. Böyle bir durum olacağını en azından bize bildirmeleri gerekirdi. Hepimiz ilan tiplerine göre kadrolara başvurduk, ona göre planlarımızı yaptık. Daha sonra son ana gelindiğinde yok 33a değil 50d olacak denildiğinde gerçekten herşey için çok geç. Zamanında 50d yi bilinçli kabul etseydik zaten ona göre bir yol çizerdik. Kimse de üzerine bir yorum yapmamış olurdu.

Büyük haksızlık. Daha önce de belirtildiği gibi iki kişinin aynı anda kazanıp birisinin şans eseri atamasının 2017'de tamamlanması ve diğerinin 2018'e kalması ne kadar adil? Şans oyunu oynamıyoruz sanırım.

1

12341234

Guest
Mutsuzluk

Mahkemeye gidilse mahkeme de üniversite yökün almış olduğu karara istinaden atamayı yapmadığını söyleyecekmiş dolayısıyla bir sonuç elde edemeyeceksiniz dedi bugün üniversitem ayrıca yökün, üniversitelere sözlü olarak atamaları 50d yapacaksınız yazılı olarak da görüş isteyen birçok üniversite olduğu için; ilan 2017 de çıksa dahi 33a kapsamında atama yapılmamasına şeklinde bir kararı üniversitelere yazılı olarak göndereceğine dair bir duyum aldım bugün üniversitem ile görüştüğümde atamamı 50d ye göre yapacaklarını söylüyorlar :( oysa yapılacak şey o kadar basitti ki bir madde eklenecekti o kadar bizlerin haklarını böyle gasp ederek vebal alıyorlar.