P
PhD
Guest
Zaten arkadaşlarım ve özellikle ben haksızlıkları ve yapılması gerekenleri hemen her platformda paylaşıyoruz. Ama böyle bir bölümü açmayı da düşünüyoruz. Haftaya bir toplantımız olacak ondan sonra burada gelişmeleri sizinle paylaşacağız. Artık nokta atışı tercih için sizlerinde iyi araştırması lazım Hocalarım. Hayata bir kere geliniyor ve yaşınız 23-24 de olsa zaman çabuk geçeceğinden NOKTA ATIŞI tercih yapılıp, geleceğinizi şekillendirmeniz için elimizden geleni yapmaya çalıştık, umarım Allah sağlık verdikçe de yapmaya devam edeceğiz.
Hocam foruma diyecek laf yok, gerçekten çok faydalandığımı kendi adıma söylemeliyim, eminim çoğunluk da böyle düşünüyordur. Forumu takip ediyoruz, YÖK'ten direkt bir bilgilendirme var mıdır bilmiyorum ama atananların puanlarını, bölümlerini, nereye atandıklarını gösteren tahmini listeler var forumda, biraz fikir veriyor ama tercihler öncesi, bölümlere göre ya da puanlarımıza göre tavsiyeleriniz de çok önemli olacaktır bizim için. Dediğiniz gibi zaman hızlı geçiyor, yeterli puanı almışken açıkta kalmayı kimse istemez. İnşallah bu tür şeyler minimum seviyede olur. Gayretleriniz için de teşekkürler.
Arkadaşım bu zor değil. Öncelikle, ömrünü geçirmek istemediğin yeri tercih etmeyeceksin. Mesela Ben Sivas'ın ötesine geçmeme kararı almıştım. Eğer bu kararı almamış olsaydım şuan 2 yıllık ÖYPliydim. İlk kural budur. Tercih edeceğin yerde doktoradan sonra uzun yıllar yaşayacaksın. Bunu göze alarak tercih yapmalısın. Ama ne yazık ki bazı insanlar "bilinçli şekilde" yanlış tercih yapıyor. "Buraya kapağı atalım da diğer atamalarda batıya doğru zıplarız" mantığındalar. 1 sene içindeki puan kesintisi fayda etmez. Çünkü bu ek atamada bile 2010 ve 2011'de atanan ÖYPliler puan kaybına uğramadan tercih yapabilecek. Puanlar yine yüksek kalacak ve yine en az 700-800 kayıp olacak. Adamakıllı önlemler alınmadıkça bunlar olur. Öncelikle puan kaybı şartı en az 2 sene olmalı.
Hocam iyi de doğu dediğin yerde de güzel yaşanabilecek yerler var, yani bunu gitmeden bilmemiz çok zor. Tabi ki herkes en rahat edeceği yeri ister, memleketini ya da sevdiği bir şehri, yalnız ÖYP demek yeni üniversitelere öğretim görevlisi olarak yetiştirilmek demek, yani özellikle yeni açılan ya da geri kalmış üniversitelerdeki akademisyen açığını gidermek için böyle bir program var, üni. mezunu iş bulamayanlara iş imkanı sağlayalım diye hazırlamış bir program değil bu ÖYP programı, bi şekilde birilerinin kimsenin gitmek istemediği yerlere gitmesi lazım ki ÖYP işe yaramış olsun. Gençler olarak çoğunlukla memnuniyetsiz olduğumuzu düşünüyorum. Atandığı yerde mobbing olur, başka sıkıntılar olur bunu anlarım ama yok şehri sevmedim, yok gezecek yer yok burda gibi bahaneler bana çok şımarıkça geliyor açıkçası... Burası çok soğuk, üşümek istemiyorum diye Erzurum'dan daha batıya geçmek isteyen insanlar biliyorum, gerçekten şaşkınlık verici Keşke herkes sizin gibi yapsa, istemiyorsa hiç tercih etmese ama ediyorlar, sonra da batıya geçmek için tekrar başvuruyorlar, en kısa zamanda bunun önüne geçilmeli... Yine de hayırlısı, umarım herkesin gönlüne göre olur.