taktik teknik yalan arkadaşlar, taktik öğrencem diye boşu boşuna kdps kurslarına para harcamayın..kpds ve üds akademik temelli ingilizce sınavlarıdır..önce bi genel ingilizce (grammer, kelime bilgisi, okuduğunu anlama) temeli oturtmanız lazım..bunun için güzel bir genel ingilizce kursu veren bir kursa gidebilirsiniz..daha sonra bol bol kelime ezberleyip(kpds-üds gibi sınavlarda çıkan kelimeler, basit ingilizce kelimeler değil) bol bol ingilizce akademik yazılar okumalısınız(okurken anlamaya da çalışın ve bilmediğiniz kelimeleri çıkartıp ezberleyin), son olarak da test mantığına alışabilmek için bol bol test çözmek lazım, çok deneme ve test çözün ve sınava girmeden mutlaka son 5-6 senenin çıkmış sorularını deneme formatında yaparak yanlışlarınızı doğrusunu öğrenerek kontrol edin..ben anadolu lisesi mezunuyum ve orada bir ingilizce hazırlık sınıfı okudum(2004 yılında) ve oradan bir ingilizce temelim var, daha sonra ilk defa 2011 ilkbaharda kpds sınavına girdim, öncesinde 3 ay kadar bol bol test çözüp,okuma yapıp, kelime ezberi yaptım ve sınavdan 82 aldım..bu sene tekrar kendimi deneme amaçlı ilkbahar üds ye girdim ve yine 82 aldım..haa şimdi siz bu teknik taktik hiç mi işe yaramaz diyeceksiniz,bn hiç kullanmadım bilmiyorum ama yarasa da en fazla 80 soruda 5-6 soru kurtarır diye düşünüyorum.