2012 ÜDS İlkbahar Sınav Sonuçları Açıklandı

biyofizik

Profesör
hocam üds ömürboyu kpds 5 yıl geçerli diyorlar bana 65 lazım ama 60 aldım ben kpds den 65 üstü alırsam profluğa kadar bir daha sınava girmeyeceğim değil mi( bu arada öyp liyim) lütfen beni bilgilendiri misiniz nazmi hocam:)
bak nazmi cevaplandırsın isteyince sadece kimse yardımcı olmamış niye böyle yapıyosun ama belki bi bilen vardır başka :congratulatory::devilish:
 
Alıntı sidneh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam Ankara'da gittiğim kurs da 10 puan yükseltmemi sağlamıştı benim, hocamız sınav taktiklerini göstermişti çünkü, eğer isterseniz notlarımı da yollayabilirim elektronik ortamdan ya da normal postayla. O notlara uzun uzun çalışmanıza da gerek yok, soru kalıbında şu varsa cevap şu, bu varsa cevap bu şeklinde olduğundan göz atsanız yeter.

Hocam özelden yazmıştım size belki bakmamışsınızdır. Bir de burdan yazayım dedim:) Bana da notlarınızı göderebilir misiniz? [email protected]
 

sidneh

Profesör
Arkadaşlar üstünden çok zaman geçti farkındayım da taramaları alamadım bi türlü. :eek: Haftasonu kesin yükleyeceğim ama ortaya bir laf attı, kaçtı durumu olmasın, sözümün arkasındayım.
 

sarimaske

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar bu paragraf sorularını nasıl çözzeceğiz. taktik tknik var mı. 20 sorudan 2 doğru çıkıyor. üdsden 57,5 aldım paragrafdan 4 doğrum var. Yardımcı olabilir misiniz?
 

sarimaske

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar üstünden çok zaman geçti farkındayım da taramaları alamadım bi türlü. :eek: Haftasonu kesin yükleyeceğim ama ortaya bir laf attı, kaçtı durumu olmasın, sözümün arkasındayım.

büyük merakla bekliyorum bende zaman artıkça beklenti artıyor:) sanki tüm soruların cevabı kaynağı senin göndereceklerin de gibi:)
 

sidneh

Profesör
Onun taktik tekniği; önce paragrafı hızlıca gözden geçirmeniz sonra soruyu ve şıkları okumanız ve ardından o sorulara göre paragrafı tekrar okumanız. Böylece bütün paragrafı anlamaya çalışarak gereksiz yere zaman kaybetmemiş olursunuz.

Birkaç taktik daha var ama kursun o kısımlarına kalamadığım için şu an yazamıyorum, kitaba bakmam gerekli.
 

sidneh

Profesör
Aynen öyle ama bence KPDS ile ÜDS "tamamen" sınav stratejisi ve tekniğine dayalı sınavlar ve o tekniği yakaladığınız an olay bitiyor zaten.
 

bilge baran

Öğrenci
şu teknikleri bir bilsem :(

Soruyu anlamadan sadece bilinen bir kaç teknikle en fazla 3-5 soru fazladan çözebilirsiniz. Birden çok kez bu sınava girdim ve aynı şekilde birden çok kez kursa gittim, öyle gökten inme teknik verildiğini görmedim, duymadım ben. İlk şart okunanı ve sorulanı anlamak, bunun doğal bir sonucu olarak zaten zamanla sorulara hakim olmaya başlıyorsunuz.
 

de la cuesta

Öğrenci
taktik teknik yalan arkadaşlar, taktik öğrencem diye boşu boşuna kdps kurslarına para harcamayın..kpds ve üds akademik temelli ingilizce sınavlarıdır..önce bi genel ingilizce (grammer, kelime bilgisi, okuduğunu anlama) temeli oturtmanız lazım..bunun için güzel bir genel ingilizce kursu veren bir kursa gidebilirsiniz..daha sonra bol bol kelime ezberleyip(kpds-üds gibi sınavlarda çıkan kelimeler, basit ingilizce kelimeler değil) bol bol ingilizce akademik yazılar okumalısınız(okurken anlamaya da çalışın ve bilmediğiniz kelimeleri çıkartıp ezberleyin), son olarak da test mantığına alışabilmek için bol bol test çözmek lazım, çok deneme ve test çözün ve sınava girmeden mutlaka son 5-6 senenin çıkmış sorularını deneme formatında yaparak yanlışlarınızı doğrusunu öğrenerek kontrol edin..ben anadolu lisesi mezunuyum ve orada bir ingilizce hazırlık sınıfı okudum(2004 yılında) ve oradan bir ingilizce temelim var, daha sonra ilk defa 2011 ilkbaharda kpds sınavına girdim, öncesinde 3 ay kadar bol bol test çözüp,okuma yapıp, kelime ezberi yaptım ve sınavdan 82 aldım..bu sene tekrar kendimi deneme amaçlı ilkbahar üds ye girdim ve yine 82 aldım..haa şimdi siz bu teknik taktik hiç mi işe yaramaz diyeceksiniz,bn hiç kullanmadım bilmiyorum ama yarasa da en fazla 80 soruda 5-6 soru kurtarır diye düşünüyorum.
 

sidneh

Profesör
Elbette anlamak önemli, soruyu anlamadan tekniği de uygulayamazsınız zaten. Gramer de aynı şekilde. Mesela "if clause" konusunu bilmezseniz onunla ilgili teknikleri de göremezsiniz. Geometri sorularına benziyor biraz, kuralı bilseniz de kuralı uygulamaya yarayacak yardımcı çizgiyi çizemezseniz kural bir işe yaramaz ya aynen bu da öyle.

Hiç kimse gökten inme teknik verildiğini söylemedi zaten.
 

bilge baran

Öğrenci
Sidneh, "KPDS ile ÜDS 'tamamen' sınav stratejisi ve tekniğine dayalı sınavlar" derken öyle bir hava yaratmışsınız sanki. Fakat son yazdıklarınızla hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz.
Shockhan, sana sadece selamlarımı iletiyorum :)
 
Üst