Sidneh, "KPDS ile ÜDS 'tamamen' sınav stratejisi ve tekniğine dayalı sınavlar" derken öyle bir hava yaratmışsınız sanki. Fakat son yazdıklarınızla hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz.
Shockhan, sana sadece selamlarımı iletiyorum
Soruyu anlamadan sadece bilinen bir kaç teknikle en fazla 3-5 soru fazladan çözebilirsiniz. Birden çok kez bu sınava girdim ve aynı şekilde birden çok kez kursa gittim, öyle gökten inme teknik verildiğini görmedim, duymadım ben. İlk şart okunanı ve sorulanı anlamak, bunun doğal bir sonucu olarak zaten zamanla sorulara hakim olmaya başlıyorsunuz.
Arkadaşlar üstünden çok zaman geçti farkındayım da taramaları alamadım bi türlü. Haftasonu kesin yükleyeceğim ama ortaya bir laf attı, kaçtı durumu olmasın, sözümün arkasındayım.
Hemen hemen aynı şeyleri söylemiyoruz, siz taktikle en fazla 3-5 soru çözülebileceğini söylüyorsunuz, ben, direkt kelime soran soruların dışında, bütün soruların çözülebileceğini söylüyorum. Ama taktiklerin gökten inme verildiğini söylemedim hiçbir zaman. Alıntıda söylediğimden de o anlam nasıl çıktı, gerçekten merak ettim.
Estağfurullah hocam, naçizane ne biliyorsam onu yazıyorum.
Örnek notlarımda var ama aklımda hımmm... Mesela bir cümlede boşluk tamamlama var, seçeneklere baktınız, aktifler ve pasifler var diyelim. Boşluktan sonra gelen kelimeye bakıyorsunuz, eğer kelime nesne ise boşluk aktif, nesne değilse pasif oluyor. Ya da diyelim ki cümlede zaman var (yesterday, 1988 vs.) present perfect tense'i eliyorsunuz direkt. Ya da iki boşluk "since" ile bağlanmışsa, ilk boşluk simple past ikincisi past perfect oluyor. Bu gibi taktiklerle kelime anlamına hiç bakmadan cevapları bulabilirsiniz.
merakkla beklemedeyimBurada vermiştim birkaç örnek. Ek olarak,
Bir cümlede "would rather" varsa, "would rather"'dan sonra kişi geliyorsa simple past, gelmiyorsa simple present tense kullanılır.
Herhangi bir zaman bağlacını takip eden yan cümle asla future tense olamaz.
Cümlede bir eylemin kaç defa tekrarlandığı belirtiliyorsa asla continious (herhangi biri) olamaz.
Cümlede "by" ya da "by the time" yoksa future perfect içeren seçenekleri eleyebilirsiniz.
Cümlede "would have V3" varsa, o kesinlikle bir if clause sorusudur.
Boşluğun arkasında "but" ya da boşluğun önünde "otherwise" varsa if sorusudur.
"As if = as though" arkasından kesinlikle past gelir.
vs. Bütün hepsinin yazılı olduğu defterimi burada paylaşacağım zaten. Ve bu taktiklerle bütün gramer sorularını çözebilirsiniz, en azından ben çözüyorum.
Burada vermiştim birkaç örnek. Ek olarak,
Bir cümlede "would rather" varsa, "would rather"'dan sonra kişi geliyorsa simple past, gelmiyorsa simple present tense kullanılır.
Cümlede bir eylemin kaç defa tekrarlandığı belirtiliyorsa asla continious (herhangi biri) olamaz.
Cümlede "by" ya da "by the time" yoksa future perfect içeren seçenekleri eleyebilirsiniz.
vs. Bütün hepsinin yazılı olduğu defterimi burada paylaşacağım zaten. Ve bu taktiklerle bütün gramer sorularını çözebilirsiniz, en azından ben çözüyorum.
O defteri bekliyoruzBurada vermiştim birkaç örnek. Ek olarak,
Valla ne defterim varmış.
Gecikme için özür dilerim tekrar arkadaşlar, buyurun. =)
https://rapidshare.com/files/1737126650/defter.PDF
merhaba arkadaşlar. dilden çok çekmiş birisiyim Allah hepinizin yardımcısı olsun. bol bol okumanızı tavsiye ederim. tabi doğru okuma taktikleri ile. okumanında mı taktiği olur denebilir ama öyle bir oluyormuşki. ben 3.5 ay sakaryadan bir hocayla çalıştım (gidip geldim ve netten) 70 alıp bu işten kurtuldum . hoca nın bu taktiklere yetiştirdiği yani dili geçirttiği 35-40 asistanı var Türkiye'de.
Hocam ellerine sağlık..Valla ne defterim varmış.