33/a nın kalkması ile ilgili kanun tasarısı

eczak

Yardımcı Editör
pardon anlamayamadım hocam, bana ithafen mi yazdınız bu mesajı? Ben kendi durumumla ilgili bir şey söylüyorum, ÖYPli birçok arkadaşım da var, onların durumu içinde gerekeni her zaman yazmış ve söylemişimdir. Eğer ki yazdınız mesaj bana ithafense lütfen önyargılarınızı kendinize saklayın. Hepimiz aynı geminin içindeyiz sizin kurtulmanız benim yanmam yada benim kurtulup sizin yanmanız gemimizi kurtarmaz... Keşke kin tutmak yerine insanların durumlarını anlamaya çalışsanız...

Mevcut 33/a'lıların etkilenmeyeceği açıkça belirtilmiş. 01.01.2018'den önce 33/a'ya geçenlerde durumdan etkilenmeyecek. 01.01.2018'den sonra 50/d'ye göre atanan veya 50/d ile devam eden araştırma görevlilerinin ise 33/a şansı kalmayacak. Yrd. Doç. kadrosu veya başka üniversitelerde kadro kovalamaya devam edecekler.

Maalesef olağanüstü durumlardan geçtik. Bazen kamuoyu yaratmak bile olağanüstü durumların gerisinde kalıyor. Devlet istemese de insanların iyiliğine olan veya herkesin arzu ettiği şeyleri bilse de ülke çıkarlarını gözeterek karar alıyor. Bu geçiş süreçlerinde, kanunların yürürlüğe girmesinde birilerinin isteği dışında durumlar gelişebiliyor.
Kimsenin kimsenin ekmeğinde gözü yok aslen. Keşke herkes devam edebilse, mutlu, huzurlu olsa. Akademide de diğer sektörlerde de maalesef durum her zaman böyle olmayabiliyor.

chimeneyes

Öğrenci
Mevcut 33/a'lıların etkilenmeyeceği açıkça belirtilmiş. 01.01.2018'den önce 33/a'ya geçenlerde durumdan etkilenmeyecek. 01.01.2018'den sonra 50/d'ye göre atanan veya 50/d ile devam eden araştırma görevlilerinin ise 33/a şansı kalmayacak. Yrd. Doç. kadrosu veya başka üniversitelerde kadro kovalamaya devam edecekler.

Maalesef olağanüstü durumlardan geçtik. Bazen kamuoyu yaratmak bile olağanüstü durumların gerisinde kalıyor. Devlet istemese de insanların iyiliğine olan veya herkesin arzu ettiği şeyleri bilse de ülke çıkarlarını gözeterek karar alıyor. Bu geçiş süreçlerinde, kanunların yürürlüğe girmesinde birilerinin isteği dışında durumlar gelişebiliyor.
Kimsenin kimsenin ekmeğinde gözü yok aslen. Keşke herkes devam edebilse, mutlu, huzurlu olsa. Akademide de diğer sektörlerde de maalesef durum her zaman böyle olmayabiliyor.

Açıklamanız için teşekkürler Hocam, ben ÖYP50d nickli hocamıza ithafen o cevabı yazdım. Yoksa ÖYP yada 33 farketmez hepimiz aynı süreçlerinden içinden geçiyoruz birine göre iyi olan başka birine göre iyi olmayabiliyor. Dolayısıyla birbirimize kinlenmek, sen öylesin sen şöylesin demek yerine birlikte özellikle de araştırma görevlileri için her türlü araştırma görevlisi için mücadele etmemiz lazım.. Kendi içimizde bölündükçe hiçbir yere varamayız...

?

......,,,,,,

Guest
Peki sizce kadromuzun bulunduğu üniversite eleman kaybetmemek için bize sormadan 50D kadromuzu 33A ya geçirebilir mi?
Şu anda 35. madde kapsamında görevlendirme işlemlerim devam ettiği için merak ediyorum. Eğer 1.5 ay içerisinde 33A ya geçirirse doktoram bittiğinde mecburi hizmet yüklenecek. Yrd doç kadrosu da her ne kadar performansa bağlı olarak elde edileceği söylensede ihtiyaç olmayan bölümler için hayal olacağı için arş. gör. dr. olarak mecburi hizmet tamamlamam beklenecek.
Yorumlarınızı öğrenebilir miyim?

eczak

Yardımcı Editör
Peki sizce kadromuzun bulunduğu üniversite eleman kaybetmemek için bize sormadan 50D kadromuzu 33A ya geçirebilir mi?
Şu anda 35. madde kapsamında görevlendirme işlemlerim devam ettiği için merak ediyorum. Eğer 1.5 ay içerisinde 33A ya geçirirse doktoram bittiğinde mecburi hizmet yüklenecek. Yrd doç kadrosu da her ne kadar performansa bağlı olarak elde edileceği söylensede ihtiyaç olmayan bölümler için hayal olacağı için arş. gör. dr. olarak mecburi hizmet tamamlamam beklenecek.
Yorumlarınızı öğrenebilir miyim?

35. maddeniz devam ediyorsa üniversiteni kadro iadenizi isteyecek. YÖK üzerinden 33/a'ya geçirileceğinizi bu nedenle kadro iadenizin yapılıp yeniden 35. madde ile senet imzalayarak görevlendirileceğinizi belirtecek. Bu sürece uygun devam etmeniz gerekecek.
35. maddeniz henüz çıkmadıysa üniversitenizin işi daha basit hemen 33/a'ya geçirip senet imzalatıp görevlendirebilir. Size sormadan normalde geçiremez en azıdan dilekçe veya dosya göndermenizi isteyecektir. Ama seçim şansı sunmayabilirler ya dilekçe gönder ya istifa et gibi. Üniversitenizin iyi niyetine bağlı tabii

stardust19

Öğrenci
Stardust19 yonetmeligi farklı yorumlamayalim burada önemli olan kadronun ne zaman ilan edildigi yani 1 ocak 2018 den once ilan edilmisse 33a şartıyla ilan edilmisse atamada 33 a ya gore yapilir güvenlik Soruşturmasınin yılbaşından sonra ya sarkmasi onemli degil herkes neden yanlis yorumluyo anlamıyorum su Yönetmeliği zaten bu yok iyi niyetli değil biliuoruz ama bunu yanlış yorumlamayalim kişi zaten 33a kadrosu nu kazanmış oluyo atama 2018 e kalsa bile yok atamayi 33 aya gore yapmak zorunda çünkü 33a şartıyla acilmis şu anda ilan sayfasında ki 33a sartli kadrorin hepsinin atamasi yılbaşında n sonraya kalacak ne yani bunlar 50d ye mi çevrilerek kadro 33a sartiyla yayimlanmisken yönetmelikte atama yapilmayacaktir derken aslında 1 ocak 2018 den sonra33a kadro yayinlanmayacaktir diyo haliyle de 33a atama olmayacak

Hocam dediğim gibi ben de sizlerin yorumladığı gibi yorumluyorum yönetmeliği (kazanılmış haktan dolayı olması gereken zaten 2018den önce açılan 33a ilanlarını kazananlarının 2018den sonra da olsa 33a ile atanması) ancak günümüzde o kadar mantıksız emsaller görüyoruz ki kafamadaki yoksa böyle yaparlar mı şüphesine engel olamadım. Sizlerin de fikrini alarak içimi rahatlatmak istedim birazda. Niyetim kimsenin kafasını karıştırmak ya da felaket tellallığı yapmak değil.

Hocam dediğim gibi ben de sizlerin yorumladığı gibi yorumluyorum yönetmeliği (kazanılmış haktan dolayı olması gereken zaten 2018den önce açılan 33a ilanlarını kazananlarının 2018den sonra da olsa 33a ile atanması) ancak günümüzde o kadar mantıksız emsaller görüyoruz ki kafamadaki yoksa böyle yaparlar mı şüphesine engel olamadım. Sizlerin de fikrini alarak içimi rahatlatmak istedim birazda. Niyetim kimsenin kafasını karıştırmak ya da felaket tellallığı yapmak değil.

Anliyorum hocam psikolojinizi gercekten her seyden suphe etmeye basladik artik bu yonetmeliklerle ama ben uzun vadede bu 50d nin islemeyecegini dusunuyorum akademide genc akademisyen adaylari iyi bir tezden ziyade azami sureleri asip kadrodan atilmamak icin niteliksiz eserler yazacak yokun bunu goz onunde bulundurmasi gerek

M

Misafir042

Guest
Arkadaşlar merhaba ben oypliyim ve 35 ile başka okula görevlendirme aldım yüksek lisans icin ve kadromun bulunduğu okul 33a mi yoksa 50d mi diye sordu ve ben özel nedenlerden dolayı 50d olarak kalmak istediğimi söyledim. Yuksek lisansimi bitirmek uzereyim ve yüksek yaptığım okulda doktora yapmak istemiyorum. Bu durumda acaba ben oyp nin bütün haklarından vazgeçmiş mi oluyorum ve doktora için tercih hakkımı kaybetmiş mi oluyorum. Ya da benim doktora yapmama izin vermeme gibi bir durumları var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

M

Misafir042

Guest
Merhaba Arkadaşlar,

Ben öypliyim ve 35. madde ile başka bir üniveristede yüksek lisansımı yapmak üzere görevlendirildim. Kadromun bulunduğu üniversite 33a ya mı geçmek istersin yoksa 50d de mi kalmak istersin dedi. Bir daha 33 a ya geçmek ister misiniz diye sormicaz dediler. Ben özel nedenlerden dolayı maalesef 50d de kalmamın uygun olduğunu düsündüğüm için 50d dedim. Yüksek lisansımı bitirmek üzereyim.
Şimdi benim kadrom 35 le görevlendirildiğim yere mi gelecek yoksa kadromun olduğu yerde mi kalacak hala?
Eğer kadrom bu okula gelirse ve okul beni istemezse atabilir mi?
Doktoraya geçerken bana sıkıntı çıkarır mı? Örneğin artık eskisi gibi dilekçe verip doktoraya devam edebilecek miyiz?
Ya da mesela ben başka okulda doktora yapmak istiyorum benim tercih hakkım devam edecek mi?
Yoksa ben bütün öyp haklarımdan vaz mı geçmiş oluyorum? Doktoradan sonra kadro olmayacağını biliyorum fakat artık doktora için bile şüpheye düşmeye başladım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler, herkese kolay gelsin.

M

Misafir042

Guest
Merhaba Arkadaşlar,

Ben öypliyim ve 35. madde ile başka bir üniveristede yüksek lisansımı yapmak üzere görevlendirildim. Kadromun bulunduğu üniversite 33a ya mı geçmek istersin yoksa 50d de mi kalmak istersin dedi. Bir daha 33 a ya geçmek ister misiniz diye sormicaz dediler. Ben özel nedenlerden dolayı maalesef 50d de kalmamın uygun olduğunu düsündüğüm için 50d dedim. Yüksek lisansımı bitirmek üzereyim.
Şimdi benim kadrom 35 le görevlendirildiğim yere mi gelecek yoksa kadromun olduğu yerde mi kalacak hala?
Eğer kadrom bu okula gelirse ve okul beni istemezse atabilir mi?
Doktoraya geçerken bana sıkıntı çıkarır mı? Örneğin artık eskisi gibi dilekçe verip doktoraya devam edebilecek miyiz?
Ya da mesela ben başka okulda doktora yapmak istiyorum benim tercih hakkım devam edecek mi?
Yoksa ben bütün öyp haklarımdan vaz mı geçmiş oluyorum? Doktoradan sonra kadro olmayacağını biliyorum fakat artık doktora için bile şüpheye düşmeye başladım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler, herkese kolay gelsin.

H

Hellllo

Guest
Soru

Merhabalar ben de. Şöyle bir soru yöneltmek istiyorum izniniz ile 35 ile tez aşamasındayım. Ancak kadronun old Üni 33 a geçmek için başvuru dilekçesi istiyor ben ailevi sebepler den ötürü dilekçe yazmayı düşünmüyorum bu durumda beni Nasıl bir süreç bekliyor mecburi hizmet geçerli mi kadrom yine 50 d olarak devam edecek mi

yuxel85

Öğrenci
01.2018 tarihinden önce 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesi kapsamında atanan araştırma görevlilerinin yeniden atanması haricinde 01.01.2018 itibarıyla 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin (a) fıkrası kapsamında atama yapılmamasına,

bu maddeyi ben mi yanlış okuyorum yorumluyorum umarım öyledir. benim anladığım 1 2018 den sonrda önce atanmış olsun olmasın bir daha 33a ile atama yapılamayacagı. mevcutlarında sözleşmeleri 33 a olmayacak mı?

- - - Güncellendi - - -

mevcut şu anda doktorası bıtmıs 33 a lı olanlar kendi üni de yuzde20 oranında kalacak. kalamayanlar atılacak mı? yada baska unı de mı kadro arayacaklar? 1 yıl gitti diyelim ydısına veya baska unı e dönebılecekmı ? dondugunde yr doc kadrosu hazır mı olacak tamamladıgı ıcın?

"Yeniden atanması haricinde"nin nesini anlamadınız? Mevcut 33 alar yeniden aynı şekilde atanacaklar. Son derece açık.
Ayrıca atılacak diye bir şey söz konusu değil 33 aların. Yrd.doç. kadrosu olmasa da derse girme hakları var.

Son düzenleme:

yuxel85

Öğrenci
Anlamadıgım nokta ,yeniden atama sözcüğü acaba her yıl yenilenen sözleşmelerimiz olabilir mi?eğer öyleyse 33a lı sözleşeme yapmayacaklar 50d üzerinden olacak

Anlamadıgım nokta ,yeniden atama sözcüğü acaba her yıl yenilenen sözleşmelerimiz olabilir mi?eğer öyleyse 33a lı sözleşeme yapmayacaklar 50d üzerinden olacak

Yeniden atama sözleşme bitim tarihinde sözleşmenin uzatılması durumudur. Tamamen yanlış anlıyorsunuz. Sözleşme bitim tarihinden önce uzatma yazınız yazılır ve yeniden atanırsınız. Niye tersinden anlıyorsunuz ki? 33a yine 33a olarak yeniden atanacak.

eczak

Yardımcı Editör
Merhabalar ben de. Şöyle bir soru yöneltmek istiyorum izniniz ile 35 ile tez aşamasındayım. Ancak kadronun old Üni 33 a geçmek için başvuru dilekçesi istiyor ben ailevi sebepler den ötürü dilekçe yazmayı düşünmüyorum bu durumda beni Nasıl bir süreç bekliyor mecburi hizmet geçerli mi kadrom yine 50 d olarak devam edecek mi

Hocam dilekçe vermeme şansınız olup olmadığını sorun. YÖK bu konuda üniversitelerin yanında 33/a'ya geçirilme olumlu bir şey ve isteğe bağlı olsun istenmiyor. Üniversitelerin 33/a'ya aktarma yapması isteniyor. Eğer üniversite bir karar almış ve herkesi geçireceklerse biraz kaçış yok gibi. Aksi halde istifa edin diyebilirler.

A

Akademik241117

Guest
Hocam dilekçe vermeme şansınız olup olmadığını sorun. YÖK bu konuda üniversitelerin yanında 33/a'ya geçirilme olumlu bir şey ve isteğe bağlı olsun istenmiyor. Üniversitelerin 33/a'ya aktarma yapması isteniyor. Eğer üniversite bir karar almış ve herkesi geçireceklerse biraz kaçış yok gibi. Aksi halde istifa edin diyebilirler.

Hocam YÖK' ün 33' a ya geçirme konusunda üniversitelerin yanında olduğu kanısına nasıl vardınız acaba?
Çünkü yeni genelge ile asıl bunun önüne geçmek istiyor YÖK. Umarım üniversiteler bu konuda bizleri zorlamazlar. Bende merakla bekliyorum.

M

Misafir123456

Guest
Bilgi

Merhaba Hocalarım,
kararda şu şekilde bir ibare mevcut yrd. doç. atamaları için.
.....

6- Yardımcı doçent kadrolarına atamadaki %20 kotasının uygulanmasında;

a) Bir önceki takvim yılında ilana çıkılan üniversitede 2547 sayılı Kanunun 50 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında istihdam edilerek doktora ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlayan araştırma görevlisi sayısının bir bütün olarak dikkate alınmasına(2547 sayılı Kanunun 35 inci maddesi uyarınca geçici kadro tahsisi yapılanlar da bu kapsamda değerlendirmeye alınacaktır.),

b) Kota sayısının küsuratlı olması halinde bu sayının yukarıya doğru yuvarlanmamasına,

c) Senatoca belirlenen ve Yükseköğretim Kurulunca onaylanan performansa dayalı kriterleri sağlayan araştırma görevlilerinin yardımcı doçent kadrolarına başvuru haklarının doktora/sanatta yeterlik eğitimlerini tamamladıkları tarihten itibaren 1 yıl sonra sona ermesine,

ç) Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca yardımcı doçent kadrosunun ilan edilmek üzere Basın İlan Kurumuna gönderilme tarihi esas alınarak, ilan metninde, kadroya 2547 sayılı Kanunun 50 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında istihdam edilerek doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerini üniversite bünyesinde tamamlayanların başvuru hakkının bulunup bulunmadığı hususunun belirtilmesine,

Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 14.09.2017 tarihli toplantısında karar verilmiştir. Bu kapsamda 1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla %20 kotasıyla yardımcı doçent kadrolarına atama yapılabilmesi için, Senatoca belirlenen performansa dayalı kriterlerin Kurulumuz Başkanlığına ivedilikle gönderilmesi gerekmektedir.

.....
(c) maddesinin mevcut 33a lıları da kapsayıp kapsamadığına ilişkin bir bilgisi olan var mı acaba? 33a lıyım ancak doktora savunmamı yapmayı planlıyordum bu ay içerisinde. bu madde 33a lıları da etkiliyorsa 1 yılda kadro gelme ihtimali zor görünüyor.

gs266

Öğrenci
sayın hocalarım, üniversiteler isterlerse her hangi bir şart aramaksızın (yüksek lisansının başında dahi olsa) 50/d kadrosunda ki bir araştırma görevlisini 33/a' ya geçirebilir mi? bu geçiş için , öyp'li olması (kendi okulunda eğitimine devam eden öyp,'li) yada kendi enstitü kadrosunda olması fark eder mi?

eczak

Yardımcı Editör
sayın hocalarım, üniversiteler isterlerse her hangi bir şart aramaksızın (yüksek lisansının başında dahi olsa) 50/d kadrosunda ki bir araştırma görevlisini 33/a' ya geçirebilir mi? bu geçiş için , öyp'li olması (kendi okulunda eğitimine devam eden öyp,'li) yada kendi enstitü kadrosunda olması fark eder mi?

Geçirebilir hocam.

gs266

Öğrenci
Hocam verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. Fakat bazı okullar öypli (kendi okulunda eğitimini alan görevlendirmesi olmayan) ve kendi estitüsü kadrosunda bulunan 50/d li araştırma görevlilerini 33/a kadrosuna geçirmek için;
1) doktora yeterliliği geçmiş olmak
2) 80 dil puanına sahip olmak
3) olur görüşüne sahip olmak
4) bir tanede SCI kapsamında makaleye sahip olmak
Şeklinde şartlar koyuyorlar bu konuda yapılacak birşey var mı?
Teşekkür ederim.