33/a nın kalkması ile ilgili kanun tasarısı

Numan500

Öğrenci
Son düzenleme:

chimeneyes

Öğrenci
Sürekli uygulamaların değişiyor olması hepimiz için can sıkıcı... Ben başka bir soru sormak istiyorum ve benim gibi olanların düşünenlerinde olduğuna inanıyorum.. Evet insanların kadroluyken bi anda kadrolarının değişmesi yada ilişiklerinin kesilmesi kesinlikle üzücü ve yıkıcı bir durum ancak... ÖYPli olan arkadaşların 50 ye geçirilip de 33 a ya geçirilmeyenleri istifa durumunda yada kurumları tarafından ilişikleri kesilince mecburi hizmet yükümlülüğünden kurtuluyorken; 2018 de alınacaklarda görevlendirme aldıklarında mecburi hizmetten muaf tutuluyorken hali hazırda 35. madde ile görevlendirilen yani ÖYP li olmayıp eski usul görüevlendirmesi yapılanlara neden mecburi hizmet kısmında bir kapı açılmıyor. Bunun üzerine elbetteki kadro garantisi olsa keşke de mecburi hizmetimiz kalsa diyenler olacaktır ama ben ve benim gibi mecburi hizmette ziyade geldikleri kurumda sorunlar yaşayan ve dönmek istemeyenler içinde bu sorunun bir cevap bulmasını temenni etmekteyim. Ben doktoramı bitirdim yazışmalarım başladı ve ben kurumuma dönmek istemiyorum zaten mobbing yaşadığım için güç bela ordan eğitimim süresincede olsa uzaklaştım ancak şimdi yrd doç alımı yapılmıyor kendi kurumumda zaten kadro verilmiyor yıllardır, başka kuruma geçmeyi denesem kadro açılmadığı için geçemiyorum ben ne yapıyım peki? Benim gibiler ne yapsın peki? olaylar ve durumların herkes için farklı etkileri olabiliyor... Bende kendi adıma şu dönem için keşke beni de 50dye geçirselerde mecburi hizmetimden kurtulabilsem en azından geldiğim kuruma karşı değil de başka bi üniversiteye karşı mecburi hizmetle yükümlü olabilsem diyorum... En başında da söylediğim gibi mevcut durumlarda ÖYP li olan arkadaşlarımın durumları için gerçekten üzüntü duymaktayım... Umarım hepimiz için adil ortak ve geleceğimizi karartmayacak uygulamalara adım atılır...

kuramci

Araştırma Görevlisi
2018 den sonra Yen'i atamaların 50d olarak yapılacağından bahsedilmiş ama şu ayrıntıyı kaçırıyorlar araştırma görevlileri her sene yeniden atanıyorlar sözleşme yenileniyor bu durumda yeni atamalar 50d olabilir misal son atamanız temmuzda yenilendi 33a kadrosundasınız seneye temmuzda 50 d olarak yenilenebilir atamanız

Öyle bir şey olamaz, o dediğiniz yeniden atama değil, sözleşme uzatımı. Sözleşme uzatılırken de ilk atamadaki hakların tamamı korunarak yapılır.

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım merhaba,

Ben güz döneminde YL tez aşamasına başlayacağım (3. dönemim). Puanlarım ve alan bilgimin bir yere atanmak için yeteceğini görüyorum. Ancak bunun zamanı ile ilgili yardıma ihtiyacım var. Çünkü bununla bağlantılı olarak 50d ile ilgili bir sorun yaşamaktan endişeliyim.

- İlk ihtimal şu an bir yere başvurup, kazanırsam güvenlik soruşturmasını da göz önüne alarak Aralık gibi işe başlamak. Buna sıcak bakmamak için nedenlerim var. İlki; YL'mi, onca emeğimi hiçe sayıp, yeniden YL'ye başlatırlar korkusu. İkincisi ise, hazır bir işte çalışmıyorken YL tezim üzerinde rahatça çalışabilme isteği (Aşağıda bahsedeceğim bir sonraki döneme kadar).

- İkinci ihtimal; puanlarımı daha da yükseltip, Aralık'taki kadrolardan birini kazanıp, soruşturma sürecinden sonra Mayıs gibi işe başlamak. Buna daha sıcak bakıyorum. Çünkü, Haziran gibi YL tezimi bitireceğimi düşünüyorum. Yanılıyorsam lütfen söyleyin ama YL tezimi bitirmeme bir ayım kalmışken ve bitirmek için YL yaptığım okula gitmem gerekmiyorken, gel seni burada yeniden YL'ye başlatalım demezler sanırım. Ancak, bu ihtimalle ilgili korkum şu. YL yapıyor olmak şartıyla bir kadroya atanıp, işe başladıktan 1 ay sonra YL'den mezun olursam, çalıştığım yerde DR olmasına rağmen 50d'den dolayı işime son verirler mi? Benim bildiğim, 50d de olsa, bulunduğun yerde DR varsa, şartları da sağlıyorsan, geçiş genelde sağlanıyor. Ancak bunun aksi bazı şeyler duydum ve emin olmak istedim.

Şimdiden çok teşekkürler.

kafana takmaaa

chimeneyes

Öğrenci
Değerli Hocalarım bir bilen fikri olan yok mu bu konuda?

Sürekli uygulamaların değişiyor olması hepimiz için can sıkıcı... Ben başka bir soru sormak istiyorum ve benim gibi olanların düşünenlerinde olduğuna inanıyorum.. Evet insanların kadroluyken bi anda kadrolarının değişmesi yada ilişiklerinin kesilmesi kesinlikle üzücü ve yıkıcı bir durum ancak... ÖYPli olan arkadaşların 50 ye geçirilip de 33 a ya geçirilmeyenleri istifa durumunda yada kurumları tarafından ilişikleri kesilince mecburi hizmet yükümlülüğünden kurtuluyorken; 2018 de alınacaklarda görevlendirme aldıklarında mecburi hizmetten muaf tutuluyorken hali hazırda 35. madde ile görevlendirilen yani ÖYP li olmayıp eski usul görüevlendirmesi yapılanlara neden mecburi hizmet kısmında bir kapı açılmıyor. Bunun üzerine elbetteki kadro garantisi olsa keşke de mecburi hizmetimiz kalsa diyenler olacaktır ama ben ve benim gibi mecburi hizmette ziyade geldikleri kurumda sorunlar yaşayan ve dönmek istemeyenler içinde bu sorunun bir cevap bulmasını temenni etmekteyim. Ben doktoramı bitirdim yazışmalarım başladı ve ben kurumuma dönmek istemiyorum zaten mobbing yaşadığım için güç bela ordan eğitimim süresincede olsa uzaklaştım ancak şimdi yrd doç alımı yapılmıyor kendi kurumumda zaten kadro verilmiyor yıllardır, başka kuruma geçmeyi denesem kadro açılmadığı için geçemiyorum ben ne yapıyım peki? Benim gibiler ne yapsın peki? olaylar ve durumların herkes için farklı etkileri olabiliyor... Bende kendi adıma şu dönem için keşke beni de 50dye geçirselerde mecburi hizmetimden kurtulabilsem en azından geldiğim kuruma karşı değil de başka bi üniversiteye karşı mecburi hizmetle yükümlü olabilsem diyorum... En başında da söylediğim gibi mevcut durumlarda ÖYP li olan arkadaşlarımın durumları için gerçekten üzüntü duymaktayım... Umarım hepimiz için adil ortak ve geleceğimizi karartmayacak uygulamalara adım atılır...

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben flutist85 giriş yapmadım, artık durumlar değişti YÖK'ün kadro ilanlarını verdiği siteye girerseniz artık yrd. Doç. Kadrosu verilmiyor sanırım ve dekan yardımcılarından da duyduğum artık öğr. Gör. Dr kadrosu verilecek doçentliğe kadar. Hepimiz için hayırlı olmasını dilerim..

Gamze

Administrator
Arkadaşlar ben flutist85 giriş yapmadım, artık durumlar değişti YÖK'ün kadro ilanlarını verdiği siteye girerseniz artık yrd. Doç. Kadrosu verilmiyor sanırım ve dekan yardımcılarından da duyduğum artık öğr. Gör. Dr kadrosu verilecek doçentliğe kadar. Hepimiz için hayırlı olmasını dilerim..

Yöksis ilan sayfasında öğretim üyesi ilanı verilmiyor zaten hocam. Orası öğretim üyesi dışındaki (araştırma görevlisi, okutman, öğretim görevlisi gibi) kadroların yayınlandığı yer. Yardımcı Doçent, Doçent gibi öğretim üyesi ilanları resmi gazetede yayınlanıyor.

parafiskalite

Yardımcı Editör

Gamze hocamın da dedıgı gıbı ogretım uyesı ılanları yok'e verılmıyor zaten hocam. Ama Yard. Doc. unvanının kaldırılacagı bırkac hafta once gundeme gelmıstı. Henuz resmı bır sey yok.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bu durum biraz özel bir bilgi şuan için yardımcı doçent kadrosu verilmiyor;)

Gamze

Administrator
A

Akademik Forum

Guest
Bu bilgiyi gerçekten hatrı sayılır birinden almıştım ancak görünen o ki doğru değilmiş zaten isteğim de bu yönde değildi, yanıltıcı bilgi verdiğim için hepinizden özür dilerim amacım sizleri üzmek değildi..

A

Akademik Forum

Guest
arkadaslar yrd docluk kaldirilmasi 33a arastirma gorevliligini nasil etkiler bunyeni kanunla birlestirildiginde genel olarak arastirma gorevliligi unvanina etkileri nasil olacaktir

A

Akademik Forum

Guest
Geriye dönük işleme olayı ile alakası yok Doç. ve üstü haricindekiler zaten kadrosuz sözleşmeli personel yani sırası gelen 50 d li olacak böylece 33 a kalmayacak.

A

Akademik Forum

Guest
bir duyumun var mi yoksa kendi gorusun mu sirasi gelen neden 50d olsun universite boyle yaparsa hukuk karsi cikar .Su anda da isteseler senin sozlesmeni yenilemezler mahkemeye gidersin o karara gore islem yapilir.Sozlesmeliyiz diye hic mi hakkimiz olmasin?

A

Akademik Forum

Guest
Geriye dönük işleme olayı ile alakası yok Doç. ve üstü haricindekiler zaten kadrosuz sözleşmeli personel yani sırası gelen 50 d li olacak böylece 33 a kalmayacak.

İşiniz gücünüz burayı karıştırmak adam eskilere dokunulmayacak demiş kafandan uyduruyorsun sanırım bu durum çok da hoşuna gidiyor. Senin çıkarımınla ilgili hiçbir veri yok aksine böyle bir sonuca ulaşmak en zor olanı. Yeter artık biraz insanlık!! Akademisyen olacaksınız

kuramci

Araştırma Görevlisi
İşiniz gücünüz burayı karıştırmak adam eskilere dokunulmayacak demiş kafandan uyduruyorsun sanırım bu durum çok da hoşuna gidiyor. Senin çıkarımınla ilgili hiçbir veri yok aksine böyle bir sonuca ulaşmak en zor olanı. Yeter artık biraz insanlık!! Akademisyen olacaksınız

Akademisyen bile değildir belki de. Bilemiyoruz nasıl insan olduğunu. Belki de arş. gör. olmak isteyip olamayan biridir. Biz işimize bakalım, çalışalım.

S

SL-89

Guest
Herhangi bir gelişme var mı acaba? Süre uzatımı sonrasında 50d ile atanan oldu mu? Ben şahsen böyle bir şeye şahit olmadım.

Benim fakültemde 33a lılar ve 50 d liler kendi kadrolarında sözleşme yenileme yaptılar. Personel daire başkanımız da açık açık yıl sonuna kadar 50dlilerin 33a ya geçiş var, sonra yok dedi. 33a lılar için zaten bir sorun yok.