Hocalarım merhaba,
Ben güz döneminde YL tez aşamasına başlayacağım (3. dönemim). Puanlarım ve alan bilgimin bir yere atanmak için yeteceğini görüyorum. Ancak bunun zamanı ile ilgili yardıma ihtiyacım var. Çünkü bununla bağlantılı olarak 50d ile ilgili bir sorun yaşamaktan endişeliyim.
- İlk ihtimal şu an bir yere başvurup, kazanırsam güvenlik soruşturmasını da göz önüne alarak Aralık gibi işe başlamak. Buna sıcak bakmamak için nedenlerim var. İlki; YL'mi, onca emeğimi hiçe sayıp, yeniden YL'ye başlatırlar korkusu. İkincisi ise, hazır bir işte çalışmıyorken YL tezim üzerinde rahatça çalışabilme isteği (Aşağıda bahsedeceğim bir sonraki döneme kadar).
- İkinci ihtimal; puanlarımı daha da yükseltip, Aralık'taki kadrolardan birini kazanıp, soruşturma sürecinden sonra Mayıs gibi işe başlamak. Buna daha sıcak bakıyorum. Çünkü, Haziran gibi YL tezimi bitireceğimi düşünüyorum. Yanılıyorsam lütfen söyleyin ama YL tezimi bitirmeme bir ayım kalmışken ve bitirmek için YL yaptığım okula gitmem gerekmiyorken, gel seni burada yeniden YL'ye başlatalım demezler sanırım. Ancak, bu ihtimalle ilgili korkum şu. YL yapıyor olmak şartıyla bir kadroya atanıp, işe başladıktan 1 ay sonra YL'den mezun olursam, çalıştığım yerde DR olmasına rağmen 50d'den dolayı işime son verirler mi? Benim bildiğim, 50d de olsa, bulunduğun yerde DR varsa, şartları da sağlıyorsan, geçiş genelde sağlanıyor. Ancak bunun aksi bazı şeyler duydum ve emin olmak istedim.
Şimdiden çok teşekkürler.