Yav arkadaşlar YÖK neden açıklama yapsın yasa oldukça net ve açık, diyor ki 2018 den itibaren araştırma görevlisi atamaları yani istihdamı 50d ile yapılacak bazı üniversiteler şuan hala Ars görevlileri bundan mağdur olmasın diye 50d lileri 33 a ya geçiriyor. Bakın 33a hala bir kanun, yani bu kanun iptal edilmedi. Yeni yasada bu kanunun kalktığı belirtiliyor mu? Hayır? Yani 33 a 33 a kalacak 50d den 33e geçenler avantajlı olacak, 2018 den sonra sadece 50 d alınacak ve artık geçiş de olmayacak. Yasa bu kadar açıkken bazı manipülasyoncuların lafına istinaden ki bunu zorlarından yapıyorlar, YÖK'ün açıklama yapması oldukça gereksiz! Ne yazık ki kimilerimizde okuduğumuzu anlayıp yorumlama sorunu var. Kimilerimizde de ben yandım herkes yansın görüşü, biz kimsenin yanmasını mağduriyet yaşanmasından yana değiliz umarım hakları elinden alınan öyp li arkadaşlarımız da haklarına bir an önce kavuşur. Lütfen art niyet bize yakışmıyor. Bu konuda da artık lütfen neden YÖK açıklama yapmıyor diye birşey yazmayın, bu benim değil birçok üniversitede konuştuğum üst düzey örn. dekan vb. ve personel daire başkanlarının görüşü. Ha ilerde 33a Yen'i bir yasayla kaldırılırsa o durumda bu da değişir o zman konuşuruz ancak henüz böyle birşey yok, 2018de olacak olan da sadece 50d alımların yapılacağı. bakın örnek öyp tamamen kaldırılmış bir sistemdir ki artık açılması mümkün değildir. 33a maddesi kanunlardan çıkarılmamıştır. Sadece artık bu madde ile alım yapılmayacağı belirtilmiştir. Yasanın Meclis tutanaklarında da eskiden sisteme girenlerin olumsuz olarak etkilenmeyeceği yazmaktadır.