33/a nın kalkması ile ilgili kanun tasarısı

A

Akademik Forum

Guest
Biz de 33alıların aynı şekilde sözleşme yenilemesi yapıldı. 50D liler de 50d olarak. Yıl sonuna kadar 50d liler 33a ya geçirilecek. Sonrasında geçirilmeyecek. Personel daire başkanı öyle söylüyor. Doktoram bitemedi ve beni de doktora bitince yollayacaklar. Yok mu dava açan hak sorgulayan birileri? Kimsenin umrunda değil.

tazeasistan

Öğrenci
Benim anlamadığım yökten bu durumla ilgili neden bir açıklama gelmiyor. Şu anda konuşulan her şey ihtimaller üzerine. En azından kanunla ilgili bir açıklama yapıp kimlerin kapsayıp kapsamayacağı belirtilmeli.

A

Akademik Forum

Guest
Yav arkadaşlar YÖK neden açıklama yapsın yasa oldukça net ve açık, diyor ki 2018 den itibaren araştırma görevlisi atamaları yani istihdamı 50d ile yapılacak bazı üniversiteler şuan hala Ars görevlileri bundan mağdur olmasın diye 50d lileri 33 a ya geçiriyor. Bakın 33a hala bir kanun, yani bu kanun iptal edilmedi. Yeni yasada bu kanunun kalktığı belirtiliyor mu? Hayır? Yani 33 a 33 a kalacak 50d den 33e geçenler avantajlı olacak, 2018 den sonra sadece 50 d alınacak ve artık geçiş de olmayacak. Yasa bu kadar açıkken bazı manipülasyoncuların lafına istinaden ki bunu zorlarından yapıyorlar, YÖK'ün açıklama yapması oldukça gereksiz! Ne yazık ki kimilerimizde okuduğumuzu anlayıp yorumlama sorunu var. Kimilerimizde de ben yandım herkes yansın görüşü, biz kimsenin yanmasını mağduriyet yaşanmasından yana değiliz umarım hakları elinden alınan öyp li arkadaşlarımız da haklarına bir an önce kavuşur. Lütfen art niyet bize yakışmıyor. Bu konuda da artık lütfen neden YÖK açıklama yapmıyor diye birşey yazmayın, bu benim değil birçok üniversitede konuştuğum üst düzey örn. dekan vb. ve personel daire başkanlarının görüşü. Ha ilerde 33a Yen'i bir yasayla kaldırılırsa o durumda bu da değişir o zman konuşuruz ancak henüz böyle birşey yok, 2018de olacak olan da sadece 50d alımların yapılacağı. bakın örnek öyp tamamen kaldırılmış bir sistemdir ki artık açılması mümkün değildir. 33a maddesi kanunlardan çıkarılmamıştır. Sadece artık bu madde ile alım yapılmayacağı belirtilmiştir. Yasanın Meclis tutanaklarında da eskiden sisteme girenlerin olumsuz olarak etkilenmeyeceği yazmaktadır.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar Karadeniz Teknik Üniversitesi Öyp li arkadaşlarımızı 33a ya geçiriyor kesin bilgidir, isteyen Ktü personel sitesinden bakabilir. Bu da bazı art niyetli arkadaşların tüm iddialarını çürütüyor! Üniversitelerin çoğu öyp lileri 33 a ya geçirirken 2018 sen sonra size şaka yaptık tekrar 50 d ye geçiriyoruz demez. Burası muz Cumhuriyeti değil. Artık bu forumda manipülasyon yapana tepkim çok daha sert olacaktır ! Saygılarımla

anti

Öğrenci
İş dünyasına Doktoralı insanların istihdam edilmesi ayrıca bir ilginç ibare. Doktora mezunu birinin yeri bence akademidir başka yer olamaz. Şahsen özel sektörde doktora mezunu diye ayrıcalıklı kriterler olabileceğini düşünmüyorum, en azından kendi bölümüm adına...

Öyle tabi yok kesinlikle hem de üstüne alay konusu olabilirsiniz. Buralara mı düştü diye

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar Karadeniz Teknik Üniversitesi Öyp li arkadaşlarımızı 33a ya geçiriyor kesin bilgidir, isteyen Ktü personel sitesinden bakabilir. Bu da bazı art niyetli arkadaşların tüm iddialarını çürütüyor! Üniversitelerin çoğu öyp lileri 33 a ya geçirirken 2018 sen sonra size şaka yaptık tekrar 50 d ye geçiriyoruz demez. Burası muz Cumhuriyeti değil. Artık bu forumda manipülasyon yapana tepkim çok daha sert olacaktır ! Saygılarımla

ama durum böyle adamlar artık mahkeme kararını uygulamıyor bkz. Mersin Çeviri bölümü mülakat skandalı

Mersin üniversitesindeki onaylanamaz kötü bir mobing. Buna karşın bireysel bir durum. 33aların 50 d kadrosuna çevrilmesi ise tam tersine total bir durumdu. Şimdi tekrar 33a kadrosu vermeye başlıyorlar. Daha önce ben de yazdım diğer bazı arkadaşlar da yazdılar. 2547de 33 a maddesi kaldırılmadı. Sadece 2018den sonra yeni atanan araştırma görevlileri 50d kadrosunda olacak. Bütünü gözden kaçırmayın. Yardımcı doçentliğin kaldırılması tartışmalarıyla birlikte okuyun yeni kararları. Doktora bittikten sonra herkese yrd. doçentlik verilmeyecek kararına da bakın. O nedenle yeni araştırma görevlilerini daimi kadro 33a ile almayacaklar bence. 50d ile doktora sonrası ilişik kesmek daha kolay. Doktora bittikten sonra bazıları 33aya geçirilip derse girecekler. Böylece yrd.doç. kadrosuna ihtiyaç kalmayacak.

chimeneyes

Öğrenci
Hocalarım, 35. madde kapsamında görevlendirilmiş bir arş görüm doktoramı tamamladım ilişiik kesme süreçlerim başladı, ilişik kesme ile ilgili gelen yazıda açıklama kısmına 15.01.2018 tarihine kadar 33 a ya göre naklen atanması yazıyordu. Kadromun bulunduğu üniyi arattırdım ve 33 a kadrosuna 15.01.2018 tarihine kadar atamamın yapılacağını bu tarih dolduktan sonra yeniden atanıp atanmayacağımın dekanlığın insiyatifinde olduğu söylendi. Ben geri dönmek istemiyorum, ailevi ve önemli bir hastalıkla boğuşuyoruz, bu nedenle geri dönmek de istemediğim için bu durumda bana bir çıkar yol olur mu acaba bu durum? Yada benim açımdan ne gibi sorunlar doğurabilir? Benzer bir durumla karşılaşanınız oldu mu?

stardust19

Öğrenci
Mevcut 33a lışar aynı şekilde sözleşme yenileyecekler diye net bir şekilde açıklanmış ancak. Yeni çıkan 33a kadrolarını kazanıp 1 ocak 2018den önce güvenlik soruşturması sonuçlanmadığı için daha ataması yapılmamış olanlar için durum ne olucak acaba. Beklenti tabikide onların 33a şeklinde atanması yönünde ama metinde 1 ocak 2018 sonrası 33a kadro ilanı yapılmayacaktır demiyor 33a ile yapılmayacaktır diyor.

M

Maviruzgar

Guest
Stardust19 yonetmeligi farklı yorumlamayalim burada önemli olan kadronun ne zaman ilan edildigi yani 1 ocak 2018 den once ilan edilmisse 33a şartıyla ilan edilmisse atamada 33 a ya gore yapilir güvenlik Soruşturmasınin yılbaşından sonra ya sarkmasi onemli degil herkes neden yanlis yorumluyo anlamıyorum su Yönetmeliği zaten bu yok iyi niyetli değil biliuoruz ama bunu yanlış yorumlamayalim kişi zaten 33a kadrosu nu kazanmış oluyo atama 2018 e kalsa bile yok atamayi 33 aya gore yapmak zorunda çünkü 33a şartıyla acilmis şu anda ilan sayfasında ki 33a sartli kadrorin hepsinin atamasi yılbaşında n sonraya kalacak ne yani bunlar 50d ye mi çevrilerek kadro 33a sartiyla yayimlanmisken yönetmelikte atama yapilmayacaktir derken aslında 1 ocak 2018 den sonra33a kadro yayinlanmayacaktir diyo haliyle de 33a atama olmayacak

chimeneyes

Öğrenci
Ekli dosyayı görüntüle 5954

Merhabalar,

Yeni yayınlanan yazı gereği resimde sarı ile işaretlediğim yer konusunda bir ikileme düşüyorum. Desteğinizi rica ediyorum. Ben eski usul yani cari usulle 33 a kadrosuna alınmış ve ÖYpli olmayan biriyim. 35. madde kapsamında görevlendirmem yapıldı doktoramı tamamladım, geri dönüş için yazışmalarım başladı ve asıl kadromun bulunduğu üniversiteden 15.01.2018 e kadar naklen atanmasına diye bir yazı geldi. Üniversitenin personel dairesi ile görüştüğümde 15.01.2018 e kadar 33 a kadromun geçerliği olduğu ve sonrası içinb fakültenin isterse tekrar atayabileceği, isterse de atamayabileceği ve ilişiğimin kesileceği söylendi. Yeni yayınlanan karar doğrultusunda düşünüldüğünde 1. maddede yer alan yeniden atanma kapsamına girmiyorum benimkisi 35ten sonra naklen atama oluyor anladığım kadarıyla, ve 5. maddede yer alan 01.01.2018 den önce 33a ya ataması yapılmayanların mecburi hizmetini kaldırılması gibi bir ibare eğer ki ben 01.01.2018 den sonra kadromun bulunduğu üniversitede göreve başlama durumunda olursam benim de mecburi hizmetimin kalkması anlamına mı gelir? nolursunuz acil yardım ve desteklerinizi bekliyorum.

Mevcut 33a lışar aynı şekilde sözleşme yenileyecekler diye net bir şekilde açıklanmış ancak. Yeni çıkan 33a kadrolarını kazanıp 1 ocak 2018den önce güvenlik soruşturması sonuçlanmadığı için daha ataması yapılmamış olanlar için durum ne olucak acaba. Beklenti tabikide onların 33a şeklinde atanması yönünde ama metinde 1 ocak 2018 sonrası 33a kadro ilanı yapılmayacaktır demiyor 33a ile yapılmayacaktır diyor.

1 ocak 2018 den önce 33a sartıyla yayınlanan kadroların ataması da 33a ya göre yapılması gerekir yazıda 1 ocak 2018 den itibaren yapılmaması yazıyo evet ama buradan kasıt yılbasından sonra 33a sartıyla kadro acılmayacaktır haliylede atama olmayacaktır 33a ya göre. ben bunu anliyorum arkadaslar sitemizin uzmanları bunu yorumlarsa daha sagliklı olur su anda 33a ilanlar var bunların atamaları zaten 1 ocak 2018 den sonraya kalacak güvenlik soruşturmaları uzun sürüyo atamalar en erken iki ay ne yani kadro 33a acıldı ama 1 ocak 2018i gectiği icin 50 d olarak mı atanacak bu mumkun mu yardımcı olun arkadaslar ya önemli bir konu aksine kadroların bir coğu aralık ayında cıkıyo zaten bu yok gunluk cıkardığı yönetmeliklerle genç akademisyenlerı n hevesini kırmaktan baska bir sey yapmıyo

O

oyp 50d

Guest
OYP li olmayan 33 a li araştırma görevlileri ne kadar yan yana çıkarmissiniz öyle.. ne olacak şimdi bize diye.. kazanılmış hak elimizden alınır mi diye. Oyp 'lilerin kazanılmış hakları bir gecede ellerinden alınırken sizde bize destek olsaydı biz bugün belki her şey daha farklı olurdu. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı var ne yazık ki.. şimdi hepimize dokunuyor sonuç ortada.. biz oyplilerin 33 a alınması şahsi kararlara bırakıldığında da sesiniz çıksaydı keske

stardust19

Öğrenci
1 ocak 2018 den önce 33a sartıyla yayınlanan kadroların ataması da 33a ya göre yapılması gerekir yazıda 1 ocak 2018 den itibaren yapılmaması yazıyo evet ama buradan kasıt yılbasından sonra 33a sartıyla kadro acılmayacaktır haliylede atama olmayacaktır 33a ya göre. ben bunu anliyorum arkadaslar sitemizin uzmanları bunu yorumlarsa daha sagliklı olur su anda 33a ilanlar var bunların atamaları zaten 1 ocak 2018 den sonraya kalacak güvenlik soruşturmaları uzun sürüyo atamalar en erken iki ay ne yani kadro 33a acıldı ama 1 ocak 2018i gectiği icin 50 d olarak mı atanacak bu mumkun mu yardımcı olun arkadaslar ya önemli bir konu aksine kadroların bir coğu aralık ayında cıkıyo zaten bu yok gunluk cıkardığı yönetmeliklerle genç akademisyenlerı n hevesini kırmaktan baska bir sey yapmıyo

Benim beklentim de sizin yorumunuz gibi sonuç olarak 2018 tarihinden önce ilan edilen bir kadro olacak ancak yine de tam emin olamıyorum. Özellikle "atama yapılmayacaktır" ibaresinin varlığı beni şüpheye düşürüyor.

Benim beklentim de sizin yorumunuz gibi sonuç olarak 2018 tarihinden önce ilan edilen bir kadro olacak ancak yine de tam emin olamıyorum. Özellikle "atama yapılmayacaktır" ibaresinin varlığı beni şüpheye düşürüyor.

hocam evhama kapılmayalım zaten öyle bir sey olsaydı yök su anda 33a kadrosu vermezdı atamalar yenı yıla kalacagı için oyle degil mi ayrıca yok kendisiyle celişmişolmuyo mu su anda 33a kadrosu veriyo ama atamayı 50 d ye göre yapıyo bu mumkun mu dediğimiz gibi atama yapılmayacaktır derken 33a kadrosu acılmayacak diyo dolayısıylada atama olmayacak yök doğrudan sonuca bağlamıs yazısında ama yıne de arayıp sormak gerek bilgileri paylasırsanız yıne ıyı olur forumda kımse bilmıyo mu arkadaslar

chimeneyes

Öğrenci
OYP li olmayan 33 a li araştırma görevlileri ne kadar yan yana çıkarmissiniz öyle.. ne olacak şimdi bize diye.. kazanılmış hak elimizden alınır mi diye. Oyp 'lilerin kazanılmış hakları bir gecede ellerinden alınırken sizde bize destek olsaydı biz bugün belki her şey daha farklı olurdu. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı var ne yazık ki.. şimdi hepimize dokunuyor sonuç ortada.. biz oyplilerin 33 a alınması şahsi kararlara bırakıldığında da sesiniz çıksaydı keske

pardon anlamayamadım hocam, bana ithafen mi yazdınız bu mesajı? Ben kendi durumumla ilgili bir şey söylüyorum, ÖYPli birçok arkadaşım da var, onların durumu içinde gerekeni her zaman yazmış ve söylemişimdir. Eğer ki yazdınız mesaj bana ithafense lütfen önyargılarınızı kendinize saklayın. Hepimiz aynı geminin içindeyiz sizin kurtulmanız benim yanmam yada benim kurtulup sizin yanmanız gemimizi kurtarmaz... Keşke kin tutmak yerine insanların durumlarını anlamaya çalışsanız...

eczak

Yardımcı Editör
hocam evhama kapılmayalım zaten öyle bir sey olsaydı yök su anda 33a kadrosu vermezdı atamalar yenı yıla kalacagı için oyle degil mi ayrıca yok kendisiyle celişmişolmuyo mu su anda 33a kadrosu veriyo ama atamayı 50 d ye göre yapıyo bu mumkun mu dediğimiz gibi atama yapılmayacaktır derken 33a kadrosu acılmayacak diyo dolayısıylada atama olmayacak yök doğrudan sonuca bağlamıs yazısında ama yıne de arayıp sormak gerek bilgileri paylasırsanız yıne ıyı olur forumda kımse bilmıyo mu arkadaslar

01.01.2018'den sonra gelecek kadrolar 50/d açılacak. Bu kadarolar 33/a'ya geçirilmeyecek. Doktoranın yapıldığı yerde %20'si yrd.doç. kalacak geri kalan gidecek.

Bu tarihten önce 33/a'ya açılan kadrolar veya hali hazırda 33/a olup her yıl yeniden atanan araştırma görevlileri etkilenmeyecek kadroları devam edecek 33/a olarak atanacaklar.

Şu an 50/d'li olanların 1.5 ayları var bu sürede 33/a'ya atanırlarsa rahatlar ama 01.01.2018'den sonra böyle bir ihtimalleri kalmayacak. %20'lik dilime girmeyi zorlayacaklar.