35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

birbilen

Öğrenci
Evet hocam sürecin dediğiniz şekilde ilerlemesi gerekir. Zaten hukuki karşılığını bile bir tarafa bırakıp mantıklı düşündüğümüzde böyle olması gerekir. Benim aklım sadece şuraya takıldı; evet ben senedin borcunu ödedim ve mecburi hizmeti tamamlanmıştır ve borcu yoktur yazısını aldım. Sonra kazandığım üni.ye dilekçemi verdim ve üni. benim atamamı yaptı, AMA sonuçta üniversite atama yaparken YÖK'ün olurunu almadan atamayı yapmıyor. YÖK " bu arkadaşın sizin üni.ye ataması uygundur" yazısını yazmadan üni. atamayı yapamıyor diye biliyorum. Ben sadece bu noktada YÖK olur yerine "OLMAZ!" görüşü bildirir mi? ama dediğiniz gibi örneği varsa yüreğime su serpmiş oluyorsunuz hocam:) Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler hocam.

Sizin durumunuz, kadronuzun bulunduğu üniversite ile yeni atanacağınız kadronun bulunduğu üniversite arasındadır. Diğer ekstrem durumlarda (eş durumu, sağlık ve mahkeme ile atamalarda)YÖK görüşü alınır.
 
Son düzenleme:

35Madde

Öğrenci
Sizin durumunuz, kadronuzun bulunduğu üniversite ile yeni atanacağınız kadronun bulunduğu üniversite arasındadır. Diğer ekstrem durumlarda (eş durumu, sağlık ve mahkeme ile atamalarda)YÖK görüşü alınır.

Hocam, eş durumu nedeniyle başvurularda YÖK'ün tutumu ne oluyor, bilginiz var mı? Yani mevzuatta yazan şartları sağlayan bir ÖYP'li eş durumu nedeniyle başvurunca olumlu görüş veriyorlar mı? Benim kadromun bulunduğu üniversitede bölümüm kapandı, rektörlük de ne kadro veriyor ne de başka bir yere geçmeme izin veriyor. Akademik köle olarak devam ediyorum şu anda.
 

Humus

Öğrenci
Sayın hocalarım benim şöyle bir durumum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
07.09.2011'de ÖYP ile X üniversitesine atandım.
31.08.2012'ye kadar oradaydım bu aralıkta dil eğitiminde 6 ay geçirdim yurtiçinde Gazi Üniversitesinde. Senet imzaladım mı hatırlamıyorum.
04.09.2012'den 17.10.2018'e kadar Y üniversitesinde Yüksek lisans-doktora yaptım.
17.10.2018'den şu zamana kadar X üniversitesine döndüm ve çalışıyorum.

Benim sorum şu ki başka bir üniversitenin kadrosuna atanmam sözkonusu şu an. Bana mecburi hizmet çıkarabilirler mi?

Hitap hizmet dökümünde 2011-2012 dönemlerinde X üniversitesinde görünüyorum.

Lütfen yardımcı olun. Çok sağolun şimdiden.
 
Üst