5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
yep

Kesinlikle pişman olunacak bir sinavdi. Sagliktan girdim bu arada

- - - Güncellendi - - -

Sosyal bilimlerde enthusiasm vardı, o soruda letter and memories yapan oldu mu?

A

Akademik Forum

Guest
Genel olarak makul bir sınavdı denilebilir. Yani elbette zorlayıcı sorularda vardı.Aslında YDS'den tek farkı biraz daha makul olmasıydı. YDS'de dilbilimci olmak lazım 65 almak için kanımca. Kaç defa girdim YDS'ye 65 alana kadar perişan oldum. Bu sınavda 70-75 arası alınması gayet normal YDS sınav puanıma oranla. Çalışmayan arkadaşlar için elbette zordu. Sosyal bilimlerden girdim. Ayrıca Sınavı organizasyonunu Anadolu Üniversitesi yaptı. Ankara üniversitesi ise soruları hazırladı. Şimdi bazı kişiler bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarından Anadolu Üniversitesinin hazırladığı sorular kolaydı diyor. Arkadaşım sınava girmediysen fikir beyan etme!! İşkembeden de sallamamak lazım. Biraz el vicdan . Anadolu ve Ankara Üniversitelerini tebrik etmek lazım. Hayırlı olsun herkese.

M

misafirci 900

Guest
acil? kafam karıstı yardım

saglık bilimlerinde çeviri soruları kalmış geriye sanırsam sadece?
çeviri soruları toplam 12 miydi? 10 muydu hatirlayan var mı? lütfen yardım??!!!!!

T

Textereks

Guest
Kolay mı zor mu göreceğiz.

Birincisi şu akademisyenlikle İngilizceyi bağdışrırmayanların kesinlikle sadece bir savunma mekanizması olarak bunu söylediğini belirtmekte fayda görüyorum. İngilizcede yetersiz olan birisi neyin çalışmasını yapacak anlamış değilim ana kaynakların neredeyse tamamı İngilizce bunu geçiniz. İlk yds sınavına girmiştim 60 aldım 4 yıldır İngilizce çalışmadım deneyeyim dedim bence çok da kolay bir sınav değildi. Her sınavdan önce çoğunlukla çok kolay olduğu söylenir bence bu sınavda normal bir dağılımla sonuçlanacak.

A

Akademik Forum

Guest
Diğer sorular

neden diğer sorular hakkında kimse yorum yapmıyor? genelde diğer sınavlarda hemen ilk gün hatırlayanlar cümle tamamlama ve paragraf sorularını da az da olsa hatırladıkları kadar yazıyorlardı. ben bunu anlayamadım açıkçası.

Not: Fen Bilimlerinden sınava girdim.

A

Akademik Forum

Guest
ben fen bılımlerınden gırdım yds ye hazırlanıyordum ve sımdıye kadar 5-6 deneme sınavı yapmıstım ve en fazla 60 en az 49 dogru yapıyordum 80 soruda. bu sınavda tahmınım 48 dogru. cok kolay dıyenlere sasıyorum. bazı sorularda celdırıcıler zayıftı ama genelıne bakınca bılmeyen yapamaz.

demirares

Öğrenci
Her YDS sınavında olduğu gibi yine bir Ankara Dil Akademisi Klasiği, Her YDS sınavında olduğu gibi yine bir kaç soruyu yanlış çözüp duyuru yapmışlar, hatta her zaman olduğu gibi başkaları kendi cevaplarından farklı şıklar açıklayınca, ilk yayınladıkları cevapları değiştirmişler. Forum yöneticileri böyle bir mesaj attığım için beni BAN layabilirler ama bu kişilerin reklamını yapıcaz diye neden sürekli bu insanlara sorular çözdürülüyor? Ve her sınavda açıkladıkları cevapları birkaç saat içinde değiştiriyorlar, Sınavdan sonra kırmızı puntolarla açıkladıkları Sosyal Bilimler sorularında, beni oldukça şaşırtan WOULD HAVE REDUCED cevapları birden bire WOULD BE REDUCED' A dönüşmüş ki inanılmaz bir değişim :) Kardeşim çözemediğiniz sınavın kursunu nasıl veriyorsunuz? Ayrıca bu IN CASE hangi sorunun cevabıdır? Ben sınavda IN CASE e denk gelmedim, Siz yoksa doğru cevabı AS SOON AS olan soruyu mu kast ediyorsunuz? Geçen Eylül sınavında UNTIL RECENTLY sorusu için PRESENT PERFECT dediniz hatta hala öyledir eminim, arayın bulun bakın, Until recently, Past ifadedir. Açıkladığınız YÖKDİL ÖRNEK Soruları 2 çözüm videosunun 5. sorusunu allah aşkına açın izleyin, Tijen Hocam past context te Would + V1 i unreal den eliyor, sanki USED TO olamazmış gibi, 6. soru yanında bonus, sizlerden ricam, açıp izleyin, sonra bana cevap verin, insanları salak yerine koymayın kardeşim, Bu forumu ve burda paylaşılanları, üyelerin yorumlarını, düşüncelerini çok beğeniyorum, bu forumdan çıkmak veya Ban yemek istemiyorum, ama ben Ankara Dil Akademisinin soru paylaşmasına dayanamıyorum. Bu arada bir arkadaş daha farketmiş, WHO değil WHOSE olacak demiş, o da ayrı bir yanlışları, :)) Hepiniz kalın sağlıcakla.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Sınav soruları kolay mıydı? Kesinlikle evet. Sosyal Bilimlerden girdim.. Cevaplarda çeldirici ve kafa karıştırıcı şıklar azdı. 95-100 arası bir sonuç bekliyorum. Emin olarak cevaplamadığım sadece 3 soru vardı. Daha önce YDS den 85 ve 86,25 almıştım. Bakalım sonuç ne olacak?

A

Akademik Forum

Guest
Tek yanlış cevap veren onlar mı sanıyorsunuz, AKINDİL gerçeği ile de yüzleşin bence..

Akındil'in de geçen Eylül sınavında yaptığı gibi (birkaç soruya yanlış cevap verip değiştirmişlerdi, ayrıca kitaplarında da hata vardı yeniden baskıya girdi kitaplar (göya redesign aslında edit edildi kitaplar son baskılarını alıp bakacağım)

A

Akademik Forum

Guest
diğer sorular

neden diğer sorular hakkında kimse yorum yapmıyor? genelde diğer sınavlarda hemen ilk gün hatırlayanlar cümle tamamlama ve paragraf sorularını da az da olsa hatırladıkları kadar yazıyorlardı. ben bunu anlayamadım açıkçası.

Not: Fen Bilimlerinden sınava girdim.

A

Akademik Forum

Guest
sağlık bilimleri

sağlık bilimleri

arkadaşlar tansiyon sorusu (hipotansiyon hipertansiyon sorusu) more than olabilir mi
cümle tamamlamada egzersiz sorusu gençlerin 4/5 i spor yapmıyor olabilir mi
as well as sorusunu hatırlıyormusunuz
even though sorusunda (protein ve karbonhidratların enerjiye katkısı) başka negatif anlam veren bir kelime var mıydı
son alarak neither nor olarak cevabı verilen soruda more than neden doğru yanıt olamaz?
çok teşekkürler

Kuruzeytin

Öğrenci
Genellikle 98-100 alırım.

99 alacağım bundan da.

Sosyal bilimlerden girdim.

Bu sınavın temel ayırıcı özelliği soruların net olması ve doğru cevapların kolayca göze çarpmasıydı.

"In case" diye bir cevap yok.

Cloze'da "who" değil whose.

Henüz evime dönemedim. Otobüsteyim.

Gece yarısı gibi çeviriler hariç tüm soruları yayınlayacağım buradan ve dilforumdan.

Özellikle merak ettiğiniz bir soru varsa sorunuz.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Akademik kadrolarda geçerliliği olmayan bir sınav için çocuk oyuncağı olsa ne yazar. Boşuna girdik.

Kaynak belirtir misiniz?

- - - Güncellendi - - -

"Who desire meat" desire fiil burada isim değil oyuzden whose olmaz bu bir,ikincisi her sorunun cevabının 1.25 puan olduğu bir sınavdan 99 almayı başaranları tebrik ediyorum.

A

Akademik Forum

Guest
sağlık bilimleri

arkadaşlar tansiyon sorusu (hipotansiyon hipertansiyon sorusu) more than olabilir mi
even though sorusunda (protein ve karbonhidratların enerjiye katkısı) başka negatif anlam veren bir kelime var mıydı
son alarak neither nor olarak cevabı verilen soruda more than neden doğru yanıt olamaz?
çok teşekkürler

Hocam hipotansiyon kesinlikle too low, even though'da despite ve in order to vardı. As well as'de rotavirüs beyin gelişimini engelleme olan pasaj ve diğer şıklar as long as as far as falandı. Egzersiz sorusunda sizin gibi düşünüyorum. Neither nor un sorusunu hatırlamıyorum ama cevaptan eminim

A

Akademik Forum

Guest
Sağlık

egzersiz sorusu 4/5 spor yapmıyor olacak haklısın. cevap verilen şıkkın anlamı ve zamanı tutumuyor.

A

Akademik Forum

Guest
eşdeğerlik

Sınavın başarısı nasıl değerlendirilecek?
İlgili mevzuat düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru
sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

Bu durumda mevcut YDS sınavı devam edecek mi?
Evet. Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacaktır.

Kaynak:http://www.yok.gov.tr/documents/10279/30886084/yokdil-sinavi-bilgi-notu.pdf/

A

Akademik Forum

Guest
sağlık bilimleri

çok teşekkürler

aktivite sorusunda 4/5 i spor yapmıyor haklısın anlam ve zaman olarak uyuyor.

A

Akademik Forum

Guest
sağlık
neither consumes nor pays----- bu soruda ne kadar öderse o kadar ilaç alır gibi bir şık var mıydı
too low to circulate---- hipotansiyon hipertansiyon sorusunda more than şıkkı olabilir mi?
even though -proteins, carbonhydrates---- bu soruda negatiflik belirten başka bir yanıt var mıydı
as well as---- soruyu hatırlayan var mı
in order to diagnose TB, practical, affordable, correct methods----- tbc tanı yöntemlerinin güne uyarlanması gerekmektedir gibi bir yanıt vardı cevaptan emin misiniz
the cause of the diseases can’t be determined---bu soruda da yanıt ....sebebi henüz (yet) belli değildir
(In addition to stressing health benefits of exercise), researchers emphasize ……. harm caused by inactivity) ....gençlerin 4/5 i spor yapmamaktadır olabilir mi?
( Brain ceassation.. is actepted as indicator) that brain functions------bu soru beyin ölümü olduktan sonra gibi bir şık var mıydı

çok teşekkürler