5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Linki nasıl doğru tahmin ettimse aynı doğrulukta sınav sonucunu tahmin edemedim :) beklediğimin üstü geldi.

ran

Doçent
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı:
Az önce foruma/chatbox'a yazdım ama bir de buradan şansımı deneyeyim dedim. YÖKDİL sınavının geçerlilik süresinin "eğitim hayatı boyunca kullanılmak üzere 5 yıl" olacağına dair resmi bir yazı gördüm. Peki doçentlik sınavı için de bu süre geçerli mi?
Yani bir diğer ifade ile doktora yapmakta olan bir insanevladı şu an aldığı yökdil puanıyla 5-10 yıllık bir süreç içerisinde de bu puanı kullanabilecek mi?

8)YÖKDİL’in geçerlilik süresi olacak mı?

YÖKDİL’in geçerliliğine ilişkin düzenlemeler YDS ile aynı olacaktır.

Kaynak

Gördüğünüz 5 yıllık sınır şudur.

Yazdığımı tam olarak anlayamayanlar için açıklama: http://www.akademikpersonel.org/453...il-gecti-soru-tartismalari-60.html#post464872

Moderatör tarafında düzenlendi:
A

Akademik Forum

Guest
50 puanı geçemeyen 15.000 kişi görünüyor. Demek ki neymiş. O kadar da kolay değilmiş bu sınav.

staphylococ

Öğrenci
Teşekkür ederim sayın Ran ancak metinde yasa/yönetmelik maddeleri "Yabancı dil öğretimi ile Yabancı Dilde Öğretim yapılmasında uygulanacak esaslar"ı düzenlemeye gidildiğini gösteriyor. Burada esas soru şu: Doçentlik sınavı veya bu ünvanın alınması süreci Yabancı dil öğretimini belirleyen esaslarla düzenlenebilir mi?

C-Academic

Öğrenci
Sos-100.00. Neandertal sorusuna verilen cevap beni bayağı germişti, neyse ki doğru çıkmış. Umarım bir daha soruları yayınlarlar da böyle strese girmeyiz.

master07

Öğrenci
2012 de tezli yuksek lisansimi bitirdim 4 yildir doktira icin ugrasiyorum yine 52.5 da kaldim artik ogrenilmis caresizlik oldu bana bir fikir verin yds y hazirlanmak istiyorum yapabilir miyim

A

Akademik Forum

Guest
ÜDS 63.75
YÖKDİL: 71.25

Allaha çok şükür.

Bu sınav hiç de öyle kek bi sınav değildi. Kimse bu sınavı mundar etme gayretine girmesin. Seksen binin yaklaşık kırkbini 50nin altında. Soru tarzı daha mantıklıydı. Bu sınavın eskinin ÜDS sınavının yerini alması lazım. Alanlara ayırınca sınavdan zevk bile alıyor insan...

A

Akademik Forum

Guest
2012 de tezli yuksek lisansimi bitirdim 4 yildir doktira icin ugrasiyorum yine 52.5 da kaldim artik ogrenilmis caresizlik oldu bana bir fikir verin yds y hazirlanmak istiyorum yapabilir miyim

bu sınavda diyalog ve şimdi hatırlamadığım bir soru tipi daha yoktu,diyaloglar nispeten kolay konuşma akışı içinde ne geleceğini kestirmek çok zor olmuyor,belki o soru tiplerinide yaparsanız puanınız doktora için gereken 55 e ulaşır diye düşünüyorum ve sizin puan aralığınızda asıl sıkıntı kelime bilgisi 400 must have words for toefl gibi yds kelimelerini içeren kaynaklardan upper seviyesine ait fiil sıfat ve isimlere çalışmanızı nacizane tavsiye ediyorum göreceksiniz bu şekilde metinler sorular daha anlaşılır olacak