5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

ketumketum

Öğrenci
Üds 78.75
Yökdil 85

Çok kolay bir sınavdı. Yoksa beş yıldır kapak açmayan ben 85 alamazdım. Ne kpds ne üds benzeriydi.
İlk olarak 12 tane boş beleş çeviri sorusu vardı.
Dialog ve paraphrase yerinde de çeviri tercih etmişlerdi.
Bunun dışında ilk 30 soruda cloze testlerden biri dışında zorlayacak çok soru yoktu.
Kelime testi yoktu, çoğu bağlaçtı.
Because olan cevap vardı daha ne olsun.
Paragraflar anlaşılırdı, cümle tamamlamalar da öyle.
Öyleyse neden tam puan alamadım çünkü benim seviyem bu kadar.
Biraz çalışanın tam puan alması mümkün.
Bundan sonraki Yökdil nasıl olur bilemem ama girmeyenlerin denemesini tavsiye ederim.

M

MissAkademik

Guest
Sonuç

Bu sınava sonuçlara bakarak kolay diye yorum yaparken çeşitli olasılıkları da göz önünde bulundurmak lazım ,
Şahsen Yds'ye çalışmadan girdiğim için düşük alıyordum. Ancak bu sınava çalışarak girdim ve Yds'den daha yüksek bir puan aldım.

puan 72.5

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar isteyen istediğini konuşsun tartışmaya girmenin anlamı yok boyle bir hak insanlara verilmişmi evet ayrıca sınavda her bölümde yaklaşık %60 60 puan altında kalınmış demekki çok boş beleşte değil bu sınav kimseyle tartışmanın ve sinir bozmanın anlamı yok hedefine ulaşan kişileri tebrik ederim.......

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba

Herkese geçmiş olsun yds den en yüksek 56.25 almıştım. .. yök dil den 73.25 aldım çok şükür ve dili hallettim inşallah. .. genel olarak biraz daha kolaydı sınav ama abartılacak bir fark yoktu. .. çok bilmiş arkadaşlar ösym nin verileri ile yök dil in verilerini karşılaştırsın 55 sınırını sınava girenlerin % kaçı geçmiş bir baksın bakalım fark var mı yok mu...

A

Akademik Forum

Guest
inanılırsa yapılır.

Yapabilirsiniz hocam. Ben 14 yıldır hiç ingilizce çalışmadım. Bir önceki yds ye girdim. 17.5 aldım. Kendi kendime bir karar aldım. Oturup sağlam çalışacağım diye. Allaha şükür öyle de yaptım. 4 yada 5 ay sağlam çalıştım yökdil den 58.75 aldım. Yanı istek ve disiplin olunca gerçekten oluyor.

Sevgiler.

A

Akademik Forum

Guest
bu ne is arkadas

Ben beklediğimden düşük aldım şaşkinlik içindeyim okuma sürecinde hata olur mu hatalı soru var miydi vs kağıdımın tekrar değerlendirmesini isteyecem 62.50 almışım kesinlikle daha fazla olmalıydı nerede yanlış yaptığımızı bile göremiyoruz inşallah netice alırım bakalım itiraz edip de olumlu netice alanı gördünüz mü hiç? merak ediyorum sadece

- - - Güncellendi - - -

Ben beklediğimden düşük aldım şaşkinlik içindeyim okuma sürecinde hata olur mu hatalı soru var miydi vs kağıdımın tekrar değerlendirmesini isteyecem 62.50 almışım kesinlikle daha fazla olmalıydı nerede yanlış yaptığımızı bile göremiyoruz inşallah netice alırım bakalım itiraz edip de olumlu netice alanı gördünüz mü hiç? merak ediyorum sadece

- - - Güncellendi - - -

2016 Eylül yds 57.5
2017 mart yökdil 67.5 fen bilimleri
HAMDOLSUN

A

Akademik Forum

Guest

Asosyaltip

Öğrenci
sosyal bilimler A grubu kitapçığı
Arkadaşlar daha fazla beklememe rağmen 62.50 aldım, beklentim minimum 10-15 puan daha fazlasıydı bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum itiraz edeceğim merak ettiğim şudur:
- benzer durumda olan arkadaş var mıdır?
- itiraz sonrası olumlu netice alan oldu mu ya da duyduğunuz oldu mu?

A

Akademik Forum

Guest
Bende fen bilimleri 53,75 aldım. Daha yüksek olmalıydı. İtiraz bir sonuç verir mi bilmiyorum

A

Akademik Forum

Guest
Bende fen bilimleri 53,75 aldım. Daha yüksek olmalıydı fakat itiraz bir sonuç verir mi bilmiyorum.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar yökdil sınavı turist rehberliği ruhsatnamesi içinde geçerli mi ? bununla ilgili bir bilgisi olan var mı ?
turist rehberliği yönergesinde ösym denkliği kabul edilen bir dil belgesi ibaresi var. Fakat sorun şu yökdilin ösym için geçerliliği var mı ?

A

Akademik Forum

Guest
Ben min 50 d beklerken 46 D geldi puanım 57,500 bu puan ne işime yarar bilemiyorum
Alan Sosyal Bilimler

The Korhan

Öğrenci
YDS gibi bir sınav formatı zaten saçma!
Şimdi düşünelim dil tazminatı almak isteyende,doçentlik dil şartını geçmek isteyende aynı sınava giriyordu.
Fen Bilimlerinde akademik yayın yapan biri sağlık ya da sosyal bilimlerdeki ingilizce terimleri neden öğrenmek zorunda?
Üds'nin kaldırılması baştan sona hataydı.
Yökdil sınavının uygun olması alan sorularından kaynaklı.
Yapsınlar Yds sınavını da alan ayrımı yaparak görün bakın puanlar yine artacak.
Eğri oturup doğru konuşalım...

Son düzenleme: