5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Öncelikle sınav kolaydı ancak akademisyen kalitesini düşürdü yorumlarına kesinlikle katılmıyorum tus dil doktor kalitesini mi düşürdü? Yds den yüksek alan ancak İngilizce konuşamayan çok sayıda akademisyen var, zaten mevcut sınav sitemi dil bilgisini net ölçmemektedir. toefl formatında olmasına, yani okuduğunu anlamanın yanında, dinlediğini anlayabilen ve konuşabilen kişiler seçebilecek bir dil sınavına gerek duyulmaktadır.

A

Akademik Forum

Guest
Bu sınavda mesele grammer değil girdiğiniz alandaki Literatür yetkinliğiniz idi. ÜDS den 93.75 alan bir kişi ve hiç çalışmadan giren olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Sorular kolay gibi gözüken ama Literatür konusunda eksiklikleri olanların kafasına karıştıracak tarzdaydı. Bu sınava gireceklere tavsiyen eğer Fenbilimlerinden gireceksekseniz bol bol Scientific Amercan, Nature tarzı dergileri okuyup kalıplara alışın. Bunu yaparsanız 90 üstü almanız çok olasılıklı.

A

Akademik Forum

Guest
Fen bilimleri

Fen bimlerinde

Jaws i köpek balığı olarak düşünen bir tek benmiyim
İlk defa çene anlamina geldiğini bu sınavda öğrendim daha da unutmam
Birde
Psikoloji ile.ilgili 3 tane cümle soru su vardi onlarida anlayadim

A

aydanur mer

Guest
Sağlık bilimleri

Sağlık bilimleri de cloze test te cevabı use olan sorunun diğer şıkları ne idi hatırlayan varmi

A

Akademik Forumm

Guest
Aptal saptal test teknikleriyle, konuşma esnasında kullanamadığı kelime listelerindeki kelimelerin ezberleriyle YDS'den yüksek alanların korkulu rüyası olur umarım bu YÖKDİL. Çünkü hayatı ÖSYM'nin sınavlarından yüksek almak için dershanelerle test teknikleriyle sürekli muhattap olan, kendini bir şey sanan ama kendi bilim dalında hiçbir şey bilmeyen nice insanla çalışmak zorunda kalıyoruz.

Bir insanın yabancı dil seviyesini YDS ne kadar ölçemiyorsa YÖKDİL 'de o kadar ölçemeyecek. Ama en azından YÖKDİL ölçemediği şeyler insanların eğitimine devam etmesine YDS gibi gereksiz bir şekilde engel olmayacak.

Ben doktoraya girmek için Fen Bilimleri alanından sınava girdim. Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Bil.Müh. Yüksek Lisansı bitirdim. Bir Türk olarak hem sağlık hem de sosyal bilimlere ilişkin kelimeleri öğrenebileceğim bir eğitim sisteminden geçmedim? Bugün girdiğim sınav öğrencilik yıllarımda aldığım İngilizce Bilim Tarihi dersini hatırlattı. Bize o derste Fizik, Matematik, Kimya, Biyoloji alanında bilim tarihi okuttular. Beni Fen Bilimlerine yönelik eğiten sistem YDS'de beni Sağlık ve Sosyal bilimlerdeki İngilizce yeteneğime göre Mühendislikte devam edip edemeyeceğime karar veriyor. BÖYLE SAÇMA BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?

YÖKDİL'e laf edene kadar YDS'yi protesto edin. Girmeyin. Kimse YDS'ye başvurmasın. YDS, fetö işi midir nedir. Yökdil 'i yapanların eline sağlık. Olay sınavın kolay olmasıyla ilgili değil, gereksiz zor olmamasıyla ilgili.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba
Sosyal bilimler aklıma takılan sorular

in the Iliad, there is..........greek and trojan warfare...information

as-as dedim

Reading ile ilgili son sorunun cevabı
İki farklı metod öğretilmiştir.

fotoğrafçı ile ilgili son sorunun cevabı
millet portre çiziyor
estetik yok

M

misafirci 900

Guest
acil yardım

selamlarr,, saglık bilimlerinden girdim, soruların kesin cevplarıyla ilgili ir öngörüde bulunmaya calısıyorum,,
acaba soru dağılımını kesin olarak çıkaran biri var mı?
bu açıklanan sorular dışında çeviri soruları sanki 12 ADET MİŞ GİBİ ÇIKIYOR ACABA 12 TANEMIYDI HATIRLAYAN VAR MI?

A

Akademik Forum

Guest
Fen bilimlerinden katıldım sınava. Ancak bahsedildiği kadar kolay olduğunu sanmiyorum sınavın. Yıllardır 61.25-63.75de seyreden biriyim. Malesef normalde 90 puan alan arkadaşlar gibi düşünmüyorum. Sınav beni çok zorladı. Insallah herkes istediği puani alır ne diyelim

A

Akademik Forum

Guest
Yazık 75₺ ciğime

Would be reduced muydu would have been reduced mu? Tek ikilemde kaldığım soru..son yds den 97.5 aldım...

A

Akademik Forum

Guest
Hocam neandertaler ile ilgili parça bütünlüğü sorusu şıkkı veya cevap neydi hatırlıyor musunuz

A

Akademik Forum

Guest
Tebrikler, teşekkürler

Herkes dil bilimci olmak zorunda değil. Her sınava girip egosunu tatmin eden yada bunu ticari kazanç kapısı olarak görüp milleti sömüren dar bir zümre bir kenara bırakılırsa sorular amacına uygun hazırlanmış. Sonuçta herkes dil bilimci olmak zorunda değil.

Ankara Üniversitesi'ni tebrik ediyorum. Düşünen, emek vere herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla

ingilizcebil

Öğrenci
Genellikle 98-100 alırım.

99 alacağım bundan da.

Sosyal bilimlerden girdim.

Bu sınavın temel ayırıcı özelliği soruların net olması ve doğru cevapların kolayca göze çarpmasıydı.

"In case" diye bir cevap yok.

Cloze'da "who" değil whose.

Henüz evime dönemedim. Otobüsteyim.

Gece yarısı gibi çeviriler hariç tüm soruları yayınlayacağım buradan ve dilforumdan.

Özellikle merak ettiğiniz bir soru varsa sorunuz.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Hocam

1-İlyada destanı sorusu ?
more/than/
less/than/
as/as

2- İki yazar ismi verilmiş, ratherlı kalıp var
demonstrated
attributed

3-Cloze test sorusu I, hipotez

thanks to
concerning

4-enthuasim boşluk doldurma sorusu

5-sapiens neatherlends sorusu boşluk doldurma sorusu

6reading paragraf son soru, temel amaç nedir

7- fotografçılık paragraf son soru adam neyden şok olmuş ?

A

Akademik Forum

Guest
7. soruna şöyle cevap verebilirim. Fotoğrafçılıkla ilgili olarak yazar, fotoğrafçılığın yalnızca teknolojik bakımdan, mekaniksel yönüne değinildiğini; "artistik" yönünen değinilmemesinin onu şaşkına çevirdiğinden söz etmiş. Onunla ilgili bir şık vardı. Ancak hangisi olduğunu tam olarak hatırlamıyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Soru

Obez aile çocuklarının %10 u gibi soru....
Bir de ankara dil akademiye teşekkür içeren cevaplarda çölyak hastalığı ile ilgili emin misiniz?

A

Akademik Forum

Guest
Tansiyon sorusunda tanımlama yapılıyordu cevabı doğru yeterli olamayacak kadar düşük anlamını too low veriyor. Egzersiz sorusu in addition olduğu için onu destekleyecek yargı yararlarına ek olarak zararlarını da anlatıyorlar şıkkı ile sağlanıyor. As well as sorusu, beyin gelişimi ve ... Nörolojik hastalıklar sorusu. Neither nor sorusu bende de kopuk, anlayamadım neden neither nor. Karbonhidrat için de ne yazık ki hatırlamıyorum ben daha uygun olan bir şık.

** Evet sınav zor değildi ancak sağlık için aşırı kolaydı diyemem. Bazı sorular kanaatimce harika olamamıştı bu çeldirici kuvvetli olduğu için değil doğru cevap tam olarak doğru olamadığı için idi bence. Zaten genel yorumlara bakıldığında da yds puanları 80+ olanların 90+ beklediğini görüyoruz. Tıpdil sınavında 85 alınıp yds den 35 alınması(bizzat şahidi olduğum olay) kadar uçurumlar oluşmamış.

A

Akademik Forum

Guest
Sağlık bilimleri

Sağlık bilimleri
Protein ve karbonhidrat sorusu in addition olacak bence
Blister relieves cevabı da yanlış

A

Akademik Forum

Guest
YDS'den 90 üstü alıp kendi seviyesine göre kıyas/yorum yapanları anlamak zor. Şimdiye kadar girdiğim en temiz dil sınavıydı, çalışmadım, iyi bir not geleceğini sanmıyorum ama sınavın amacına uygun olduğunu söyleyebilirim. Kolay diyenlere aldırmayın, açıklanırsa istatistiklere bakın, şimdiye kadar kolay denilen birçok dil sınavında en fazla birkaç puan yükseldi ortalamalar. Bu arada tazminat(para) işin içine girmediği için böyle temiz bir sınav olmuş, YDS gibi işin ucunda para olsaydı durum değişirdi. Hasılı, yeni sınav akademi dünyasına hayırlı olsun.