5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Saçma saçma yorumlar yazın da bu da yds ye dönsün 65 almak için on kere sınava girelim. Evet yds den kolaydı. Yapılabilir bi sınavdı. Çok temiz bi sınav oldu. Hepiniz upper sınız zaten seviyemiz tavanlarda. Yabancı dil sınavı için gayet mantıklı makul bi sınavdı. Ne olacak Türkçesini zar zor çözeceğiniz soruların ingilizcesiyle boğuşmasanız? Herşeye de karşı olmayın be kardeşim. El insaf.

A

Akademik Forum

Guest
Sağlık bilimleri

Close 1 de sonuncu use diye yazılmış cevap ama recent studying especially "using" olacak.çünkü cümle aktif. İng alır
Bir de çölyak herediter cevabı da yanlış. Herediter diye bi konuda biley yok. Genetik demek herediter demek değildir.

A

Akademik Forum

Guest
İlk sorunun ht cevabı hayır olamaz
As well as bir virüs insan beyninin ve nörolojik sisteminin gelişiminde developmental ol. Çok etkiliymiş. As well as in.vArious disesase.

A

Akademik Forum

Guest
Sağlık bilimleri

5 Mart 2017 YÖKDİL sınavına giren tüm adaylara geçmiş olsun. YÖKDİL sınavı ile ilgili düşüncelerinizi, hatırladığınız soruları ve muhtemel cevapları bu konuda paylaşabilirsiniz.

YÖKDİL Sınav Soruları ve Cevapları

Ankara Dil Akademisi tarafından hazırlanmaktadır:

(Güncellenmeye devam edecek)

YÖKDİL FEN BİLİMLERİ CEVAPLARI

İLK 20

1. By (2065) (cümlesinde will+V1 simple future tense vardı)
2. Because (Moon rocks ile ilgili cümle)
3. nearly (7 million …)
4. in David Bohm’s Quantum theory / arise …. from ….
5. while (although anlamında sorulmuştu)
6. run out of
7. visible (to the naked eye)
8. too slowly (to be useful…)
9. prevents (sunlight)
10. (…. Reduce energy) consumption
11. has been known / have
12. Together with
13. Neither / nor
14. Whereas
15. in addition to
16. has discovered /uses
17. Since (1979) (Cümlede present perfect tense vardı)
18. …. provided that (an individual with that copy survives and reproduces…)
19. which (are finite … )
20. published / rewrote

CLOZE TESTS
1. (matter) discharged (by…)
2. Released (kelime sorusu)
3. However
4. (convert ….) into
5. (…. Conditions) where (+SVO)

1. Until
2. (Alchemists) who
3. (…. how) to transfer
4. (persist) in
5. Athough

Anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma
1. Newton ile ilgili paragrafta – 5
2. Nasa -Bennu ile ilgili paragrafta – 2
3. Brain ile ilgili paragrafta – 1
4. Neurons ile ilgili paragrafta – 3
5. Electric conduct eden materyaller – 4 (3 ve 5 insulars ile bağlanıyordu)
6. Genetic counselling paragrafında – 3

Paragraf tamamlama soruları ( yarısı doğrudan referans kelime ile bağlanıyordu)
1. These areas
2. This variability
3. This heghlights
4. The Ancient Greeks imagined … (sonrasında …”further imagined” vardı)
5. The signal received
6. Until the early 1990s, the internet was used by researchers, academics …

Paragraf konuları
1. Biological psychology
2. Weather forecasting and computer models used
3. Jaws and teeth of the human beings
4. William Lemessurier’s building CitiCorp Center
5. Dead reckoning – sextant – modern ways of navigations like GPS

YÖKDİL SAĞLIK BİLİMLERİ CEVAPLARI

İLK 20
1.since
2.neither consumes nor pays
3. while
4. examined
5.spefically children
6. too low to circulate
7.even though -proteins, carbonhydrates
8. because
9. inaccurate
10.therefore
11.carry out functions
12. is/is found
13.have believed / was (once)
14. think / will be
15. the reason why
16. recently
17.predicted
18. diagnosed with / shortness of
19. despite
20. as well as

CLOZE 1.
As
Who
that
Affecting
Use

CLOZE
1. speculative
2. taught
3. was republished
4. never accounted/ couldn’t account
5. respected

Paragraphs

Tuberculosis
1.passage is mainly about the inadequacy of tuberculosis tests
2.in order to diagnose TB, practical, affordable, correct methods
3. it may be difficult to distinguish symptoms of HIV and TB

Celiac Disease
1. the disease is hereditary
2.the cause of the diseases can’t be determined
3.the disease can be diagnosed after solid foods are given

Bullous keratopathy
1.blisters relive the discomfort
2. ( swelling sorusu) Salt/saline solution is applied
3. Cornea is replaced with corneal transplantation

Dermatology
1. Prior to 19th century, untrained people treated skin diseases
2. physicians played significant part in making dermatology a separate field
3. dermatology field still continues to develop

Alzheimer
1.( in the early stages of Alzheimer) patients can’t remember new memories
2. (The passage is mainly about) a new method for retrieving new memories
3. the light method may be used in the future in Alzheimer patients

Cümle Tamamlama
1. (moderate chocolate benefits) Due to antioxidants
2.(In addition to stressing health benefits of exercise), researchers emphasize ……. harm caused by inactivity
3. unlike women………….. ( testosterone in men ….)
4. (Cough medications can allergic reactions) so it is important to read labels
5. Zika virus ………….., when the disease ……
6.Although pregnant women use antidepressants , they can cause birth defects.
7. (Reconstructive operation help function and appearance of nose) when they have trauma or …
8. Cardiac cells don’t die immediately, if the patient is taken to hospital
9. ( Brain ceassation.. is actepted as indicator) that brain functions
10.
11.

Paragraf Tam.
1. three or four cups of coffee moderate effect on colon cancer and a cup of coffee
2. now doctors believe that fever doesn’t require treatment (bu soru olmamış, en iyi seçenek bu gibi)
3.Then, these waves ……………………… protons
4.

Roma Rakamları
2 tane II ve diğer seçeneklerden bir tane.
1. Tüm pasaj “anger” dan bahsediyor I elenir.
2. Food poisioning elenir sanırım III olmalı
3. İçinde another olan II elenir.

YÖKDİL SOSYAL BİLİMLER CEVAPLARI

İLK 20
1.more than
2.regularly
3. attribute to
4. despite
5.observable behaviours
6. calculated / would be
7.in case
8. is / developed
9. for thousands of years
10.criticism
11.because of
12. even though
13. as long as
14. put off
15. revealed that
16.not only / but also
17. deal with … interest in
18. recently
19.unless
20.sailed / is

CLOZE TEST 1
1.or
2.responsible for
2.who
3.replace with
4.would be reduced

CLOZE 2
1. refute
2.whether
3.concerning
4.either….or
5. formulated

Katkılarından dolayı Ankara Dil Akademisi'ne teşekkür ederiz.

Hatırlatma : Cevaplar muhtemel cevaplardır. Hata payı bulunmaktadır. Bu da soruların tam olarak hatırlanamamasından kaynaklanmaktadır. Yanlış olduğunu düşündüğünüz soruyu tam olarak hatırlıyorsanız bizimle paylaşarak doğru cevaba ulaşmamıza yardımcı olabilirsiniz.
Cloze 2 taught were taught olacak. Diğer cloze Use using olacak. Blister de yanlış. Birde çölyak herediter de yanlış

- - - Güncellendi - - -

saglık bilimlerinde çeviri soruları kalmış geriye sanırsam sadece?
çeviri soruları toplam 12 miydi? 10 muydu hatirlayan var mı? lütfen yardım??!!!!!

12 olmalı. Ben sosyalden girdim. 6-6 idi. Hepsi standarttır.

A

Akademik Forum

Guest
One

Bu ülke ilkokuldan beri doktoruna mühendisine öğretemediği ingilizceyi mi sınav yapıyor? Ailelerin ve doktorun mühendisin yıllarca cebinden çıkan para ilkokuldan beri okullarda öğretmenlere verilen para ile daha ciddi sonuçlar alınabilirdi. YDS den 80 al yabancının karşısında kekele dur. Böle işin taaaaa.
Dil istiyorsan alırsın kursunu kendin düzenlersin mesaiden muaf tutarsın buna rağmen geçemezse tamam. Ama üljenin doktoruna mühendisibe ve ailelerine KOCAMAN BİR BORCU VAR. Daha da borç içine girmeyin. Dershaneler hala bu dil sınavlarıdan sırtla para kazanıyor. Kazansın ama bu paralar artık cepten çıkmasın yıllarımızı feda ettik ülkeye.

A

Akademik Forum

Guest
Sos. Bilimler sorularinin cevaplarini bekliyorum

Sosyal bilimlerden girdim sınava. En son yds puanim 64 idi. Bu sinavda gramer soruları ydsye kıyasla kolaydi. Ancak Diger sorularin zorluk düzeyleri ydsden cok uzak degildi bence. Reading ve fotografcılık paragraflarını anlamakta cok zorluk cektim. 75-80 arası bekliyorum. Sosyal bilimlerde paragraf sorularınin cevaplarini merak ediyorum.

A

Akademik Forum

Guest
kuruzeytin

Aldirma sen onlara kuruzeytin "who meat desire" de who dan once cumle sonunda isim vardi galiba o yuzden whose yerin who yapmistim

Kuruzeytin

Öğrenci
Kaynak belirtir misiniz?

- - - Güncellendi - - -

"Who desire meat" desire fiil burada isim değil oyuzden whose olmaz bu bir,ikincisi her sorunun cevabının 1.25 puan olduğu bir sınavdan 99 almayı başaranları tebrik ediyorum.

"...those whose desire for meat will persist" gibi bir şeye ne dersiniz?

Bu arada 98,75 ile 99 arasındaki fark çok mu önemli?

- - - Güncellendi - - -

Merhaba
Sosyal bilimler aklıma takılan sorular

in the Iliad, there is..........greek and trojan warfare...information

as-as dedim

Reading ile ilgili son sorunun cevabı
İki farklı metod öğretilmiştir.

fotoğrafçı ile ilgili son sorunun cevabı
millet portre çiziyor
estetik yok

"as much as" olsaydı doğru nolabilirdi sanırım. Ayrıntıları tam hatırlayamıyorum. As .. as için arada sıfat ya da zarf olması gerekir.

- - - Güncellendi - - -

Would be reduced muydu would have been reduced mu? Tek ikilemde kaldığım soru..son yds den 97.5 aldım...

Would be olacaktı. Geleceğe yönelik bir tahminde bulunduğu için.

- - - Güncellendi - - -

Hocam neandertaler ile ilgili parça bütünlüğü sorusu şıkkı veya cevap neydi hatırlıyor musunuz

Sanırım "there are questions about whether Neanderthals could make jewelry" tarzında, 3 veya 4ncü şık.

- - - Güncellendi - - -

Hocam

1-İlyada destanı sorusu ?
more/than/
less/than/
as/as

2- İki yazar ismi verilmiş, ratherlı kalıp var
demonstrated
attributed

3-Cloze test sorusu I, hipotez

thanks to
concerning

4-enthuasim boşluk doldurma sorusu

5-sapiens neatherlends sorusu boşluk doldurma sorusu

6reading paragraf son soru, temel amaç nedir

7- fotografçılık paragraf son soru adam neyden şok olmuş ?

1-İlyada destanı sorusu ?
MORE/THAN
less/than/
as/as

2- İki yazar ismi verilmiş, ratherlı kalıp var
demonstrated
ATTRIBUTED (to)

3-Cloze test sorusu I, hipotez

thanks to
CONCERNING

Topluca hazırlıyorum. Yarım saat içinde diğerleri (tamamı) elinizde olur.

A

Akademik Forum

Guest
Cok da kolay degıldı makul bır sınavdı

Gercekten cok sacma yorumlar donuyor ydsden 80 ustunde almıs bırıysen zaten ingilizcen iyidir parayla falan puan dagıtıldıgı yok ydsde alınan puanların en fazla 5 6 puan ustune cıkılabılecek tarzdaydın 90 alan arkadas 100 alsın bı dıyecegımız yokda gıren dıger arkadasların da kacıran arkadaslarında moralını bozmayalım

A

Akademik Forum

Guest
Bu sınavda mesele grammer değil girdiğiniz alandaki Literatür yetkinliğiniz idi. ÜDS den 93.75 alan bir kişi ve hiç çalışmadan giren olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Sorular kolay gibi gözüken ama Literatür konusunda eksiklikleri olanların kafasına karıştıracak tarzdaydı. Bu sınava gireceklere tavsiyen eğer Fenbilimlerinden gireceksekseniz bol bol Scientific Amercan, Nature tarzı dergileri okuyup kalıplara alışın. Bunu yaparsanız 90 üstü almanız çok olasılıklı.

Bu sınavda GRAMER değil de Literatür mü ölçüldü? Burada millet boşuna would be mi whose mu tartışıyor desene!!! Sosyal'de iktisat, tarih, edebiyat, arkeoloji, eğitim vs. vardı kardeş. Ne literatüründen bahsediyorsun? ÇEVİRİ BİLGİSİ DE ÖLÇÜLDÜ MÜ? Hiç çalışmadan girmiş 93.75 almış. Yalandan kim ölmüş...

A

Akademik Forum

Guest
Hukuk mesleki dil sınavı ayrı olsun :)

Bence genel olarak bu sınavlar çok kötü, sınav arasında ihtiyacınız olsa tuvalete gidemiyorsunuz, şekeriniz düşse çikolata yiyemiyorsunuz, eskiden izin verilirdi bu tarz şeylere. 2 saat ya da 3 saat , herkes öyle oturamıyor ki saatlerce.
Bazı sorular bana konuyu bildiğim için çok kolay geldi bir de. Hukuk alanındayım ben, hukukla ilgili sorularda pat pat çözdüm, mesela vatandaşlık teorileri diyordu bir soruda, bir soruda uluslararası yargı yerleriyle ilgili birşeyler vardı, hatırlamıyorum detaylı soruları, ama arkeoloji ve tarih sorularında daha çok zaman kaybettiğimi farkettim, daha çok aklım karıştı, birkaç defa okumak zorunda kaldım.
Bence hukuk alanını ayırmaları gerek, herkese alanı daha kolay gelir, akademideki herkes az çok kendi alanında bol bol ingilizce makale okuyor çünkü. Böyle ortaya karışık sosyal bilimler bence olmamalı. Hukuk terimleri ayrı bir dünya.

A

Akademik Forum

Guest
Kolaydı kolay olmasına. Ancak ingilizce bilmeden yapılacak sorularda değil. Ben ingilizce az çok bilen biri olarak kanaatim budur.

A

Akademik Forum

Guest
o soru sanırım
obez ailelerin çocuklarında obezite %80 görülürken sağlıklı kişilerin çocuklarında obezite %10 görülür gibi bişeydi de

cevabı hatırlayamadım

A

Akademik Forum

Guest
sosyaldeki bir iki husus

Sosyal bilimlerde açıklık getirilmesi gereke bir iki hususa dair,

as well as olacak much olsaydı akabinde sıfat gerekirdi. Whose olmaz who cevap çünkü illaki isim geldi diye whose diye düşünmüş olsanız da desire burada cümle akışından net bir şekilde anlaşıldığı gibi fiil olarak kullanılmış. Polemik çıkaracak soru if type sorusu. Would be v ing ile would be v3 arasında pasif veya aktif olmasını belirli eden birşey yoktu. Decrease hem azaltmak hem azalmak anlamındadır. By dediği için continuous pek mantıklı gelmez. Şu vakte kadar birşey oluyor olurdu demek var olurdu demek var. Ancak dikkatten kaçmasın by her zaman perfect yapıyı ister bu aşikar, ve would have v3 illaki real pasy dediğimiz type 3te kullanılacak diye bir kaide yok, pastta olduğu gibi futureda da kullanıldığını görebiliyoruz. Mixed type ile karıştırılmasın o başka. Mesela she would have visite me by now cümlesi kalıbında tabii olarak sürüyle örnek görmekteyiz. Yani illaki onun yeri past değildir, by vardır, futureda da kullanılır doğru cevap would have li olandır.
Dilciyim bu arada.

- - - Güncellendi - - -

as well as olacak much olsaydı akabinde sıfat gerekirdi. Whose olmaz who cevap çünkü illaki isim geldi diye whose diye düşünmüş olsanız da desire burada cümle akışından net bir şekilde anlaşıldığı gibi fiil olarak kullanılmış. Polemik çıkaracak soru if type sorusu. Would be v ing ile would be v3 arasında pasif veya aktif olmasını belirli eden birşey yoktu. Decrease hem azaltmak hem azalmak anlamındadır. By dediği için continuous pek mantıklı gelmez. Şu vakte kadar birşey oluyor olurdu demek var olurdu demek var. Ancak dikkatten kaçmasın by her zaman perfect yapıyı ister bu aşikar, ve would have v3 illaki real pasy dediğimiz type 3te kullanılacak diye bir kaide yok, pastta olduğu gibi futureda da kullanıldığını görebiliyoruz. Mixed type ile karıştırılmasın o başka. Mesela she would have visite me by now cümlesi kalıbında tabii olarak sürüyle örnek görmekteyiz. Yani illaki onun yeri past değildir, by vardır, futureda da kullanılır doğru cevap would have li olandır.
Dilciyim bu arada.

- - - Güncellendi - - -

Dilciyim bu arada.

- - - Güncellendi - - -

Yök'ü tebrik ediyorum, ülkemizin İngilizce seviyesini yükseltti, parayla puan dağıttı. Ülkemiz artık İngilizce biliyor.

Yurtdışında doktora sırasında mother tongue ingilizce olan birine present perfect continyus vs gibi tensleri sormuştuk. O da doktora yapıyırdu. Ben bilmiyorum bunları demişti. yds den 65 alamayan biri olarak konuşma ve anlamada herhangi bir sıkıntım yok. Alt yazılara filmlerde bakmam bile. Hintlilere logaritma cetveli ezberletmek gibi bişey bence 65 sınırı.
Bir sürü insan var yds den 80 ve üstü alıp da iki kelam ya da muhabbete gelince kemm küm diye tıkanan "YÖK ingilizce seviyesini yükseltti " diyenelere soruyorum; 87,5 alıp 50 dakika boyunca adamların karşısında taşikardi yaşayan insan mı biliyor ingilizceyi. Ama sorsan v3+ ing alır, yok virgülden sonra şu gelmezz deyip vs. vs.But olursa olumsuz yok fiilin zaman uyumunun vs gider böyle. Okuduğunu anlayan ve anlatan aynı zamanda akıcı ingilizcesi olan hocalar için YDS deki ilgisiz kelimeler, çeldirici resmen tuzak babında sorulan sorular mıydı memleketin ingilizce kalitesi. amerikada normal bir insana ne yaptığımı anlattım doktoroda businnes managment okumuş bu zevat tek kelime anlamadı. Halbuki ben bunu proflarla tartışabiliyorum. Ama 65 alamıyordum ... çünkü ÖSYM ye göre ben ingilizce bilmiyorum

A

Av.oyk

Guest
Sınav

Ben sosyal bilimlerden girdim. Bazılarının dediği gibi çok kolaydi, bi saatte bitti, kekti vs lafları palavra ve ego tatmini gibi geldi bana. Ben yds ve üds ile kiyasladigimda cok bir fark goremedim. 10- 15 puan oynar.. bilemedin 20. Temeliniz yoksa paragraf soruları zorlardı. Ceviri soruları kolaydı. Yds den 90 üstü alıp bu sınava kolay diyenlere selam olsun. En iyi ingilizce bilen sizsiniz :)

A

Akademik Forum

Guest
Who desire meat will persist diye bir cümle zaten olamaz bilmeden biliyor gibi kendinden emin yorum yapanlara hastayım. Type 3 değil type 2 if.

A

Akademik Forum

Guest
bir kaç havada kalmış soru??

....... proteinler enerji kaynağıdır, enerjinin büyük bölümü karbonhidratlardan sağlanır. (bu soru ya in addition ya da olumsuzluk anlamına gelen birşey olacaktı - even though bu soru muydu emin değilim)

close test 1

affecting
use
bu iki sorudan use sanırım test sorusuydu cevap kesin mi

close test 2
never accounted/ couldn’t account bu soru karmaşık bir gramer sorusuydu cevap bu olmayabilir

tüberküloz
in order to diagnose TB, practical, affordable, correct methods (bu şıklarda vardı ama cevap bu olmayabilir)

bülloz keratopati
1.blisters relive the discomfort (bu cevap yanlış)

alzheimer
mice lı bir yanıt vardı

cümle tamamlama
(In addition to stressing health benefits of exercise), researchers emphasize ……. harm caused by inactivity) çocukların 4/5 i egzersiz yapmamaktadır olabilir

Zika virus ………….., when the disease …… (bunun tamamı ne idi)

( Brain ceassation.. is actepted as indicator) that brain functions (net değil)

A

Akademik Forum

Guest

Dilciyim bu arada.

- - - Güncellendi - - -

Dilciyim bu arada.

- - - Güncellendi - - -

Dilciyim bu arada.

- - - Güncellendi - - -

Yurtdışında doktora sırasında mother tongue ingilizce olan birine present perfect continyus vs gibi tensleri sormuştuk. O da doktora yapıyırdu. Ben bilmiyorum bunları demişti. yds den 65 alamayan biri olarak konuşma ve anlamada herhangi bir sıkıntım yok. Alt yazılara filmlerde bakmam bile. Hintlilere logaritma cetveli ezberletmek gibi bişey bence 65 sınırı.
Bir sürü insan var yds den 80 ve üstü alıp da iki kelam ya da muhabbete gelince kemm küm diye tıkanan "YÖK ingilizce seviyesini yükseltti " diyenelere soruyorum; 87,5 alıp 50 dakika boyunca adamların karşısında taşikardi yaşayan insan mı biliyor ingilizceyi. Ama sorsan v3+ ing alır, yok virgülden sonra şu gelmezz deyip vs. vs.But olursa olumsuz yok fiilin zaman uyumunun vs gider böyle. Okuduğunu anlayan ve anlatan aynı zamanda akıcı ingilizcesi olan hocalar için YDS deki ilgisiz kelimeler, çeldirici resmen tuzak babında sorulan sorular mıydı memleketin ingilizce kalitesi. amerikada normal bir insana ne yaptığımı anlattım doktoroda businnes managment okumuş bu zevat tek kelime anlamadı. Halbuki ben bunu proflarla tartışabiliyorum. Ama 65 alamıyordum ... çünkü ÖSYM ye göre ben ingilizce bilmiyorum

SOSYAL'DE AS WELL AS DİYE DOĞRU BİR CEVAP YOKTU. CLOZE'DAKİ desire ise VERB DEĞİL, NOUN'DUR ve bu nedenle DOĞRU CEVAP WHOSE OLACAKTIR.

- - - Güncellendi - - -

EATERS WHOSE DESIRE FOR MEAT WILL PERSIST neyi tartışıyorsunuz Allah aşkına...

if 3 yapısı, yani if V2, would be reduced by 2050 - şimdiki veya gelecek zamanın farazi halidir. if 4 - yani if had V3, would have V3 olabilmesi için by 1950 gibi geçmiş zaman yapısı olması gerekir. Dilciyim bu arada:)

A

Akademik Forum

Guest
Who desire meat will persist diye bir cümle zaten olamaz bilmeden biliyor gibi kendinden emin yorum yapanlara hastayım. Type 3 değil type 2 if.

Güzel kardeşim, "persist" sözü bana ait. O zaman cevap vereyim. Zaten "who desire" değil "whose desire" will persist diyorum. Senin hasta olmana gerek yok. Canını sıkma, çünkü bilmediğim konuda konuşmam. Az sonra detaylıca gelecek zaten. Sonucumu da yazarım istersen açıklanınca. Keşke soru ve cevapları yazsalar da tartışmaya gerek kalmasa. Orijinal metni de bulduk. Biraz değiştirmişler. Kafalar netleşsin diye yazıyorum. En ufak tereddütüm yok. Sınavı 1 saat dolmadan bitirdim, kalan zamanda da hem kontrol ettim, hem de cevapları ezberlemeye çalıştım. Saat 13.00 sularında da 64 cevabı arkadaşlarımla paylaştım. Beklediğim puan 98,75. O da yorgunluktan. Son 28 yılın ortalaması (98+). 51 yaşındayım. İlk girdiğimde 1989'du. Aldığım not o zaman da 98 idi. Ama senin inanmana gerek yok.