9 temmuz 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti

A

Akademik Forum

Guest
Aşırı aşırı kolay demişsiniz. o zaman kesinikle 100 almanız lazım. eğer almadıysanız 100 bu tür ifadeler kullanmayınız.

Sadece baraja takılanlar için yapılmış özel bir sınav bu. Yorumlarda sıkça bahsedildi sınavın tutarsız olduğu testin yarısı aşırı kolay, çeyreği orta, son çeyreği de zor sayılabilecek sorulardan oluşuyor. Dolayısıyla YDSden 80-85 alan bunda 85-90 alır ki bu da pek bir şey ifade etmez. Çünkü YDS'den 30-40 alan niceleri sınavın yarısını oluşturan aşırı kolay sorular sayesinde 50-60 rahat alacaktır ve akademik başvurularda rakip sayısı hunharca artacaktır.

Yüksek puan almanızın nesi kötü değil mi?
O zaman bize de özel bir ALES sınavı yapsınlar adı da YÖKALES olsun ve bir sürü dandik soru içersin. Diyelim ki 87 puanım YÖKALES sayesinde 90-95 olsun. Neden olmasın nasıl olsa ALES sınavı da akademik düzeyimizi ölçmeyen mantık sorularından ibaret. Dilde yapıldığı gibi aleste de herkes eşitlenmiş olsun. Sen de paşa ol ben de paşa olayım hepimiz paşa olalım :)
Var mısınız?
 
A

Akademik Forum

Guest
Iste tamda bunu demek istemiştim ingilizce tek başına bir seyi ifade etmiyor. Ales ve yazılı sözlü mulakatlar ve sinavlar neticesinde seçimler yapiliyor. Kaldiki bunlarin tamami iyi olsa bile buda yeterli değil cogu zaman.
 
A

Akademik Forum

Guest
50-60 ile hangi ön değerlendirmeye girebiliyorsunuz ki bunun rakip sayısını aşırı arttıracağını düşünüyorsunuz? Akademik kadroya başvuru barajı 50 ama bu kimseyi listeye sokamayan bir puan keza çok az başvuru olmadığı sürece 60da bir işe yaramaz. Yani bahsettiğiniz puanlar insanlara en fazla yüksek lisans-doktora başvurusu yaptırır daha ötesinde pek bir işe yaramaz. Halihazırda yüksek puanı olan kişiler için de en fazla 5-10 puan arası bir oynama yapıyor. Gerçekçi düşünüldüğünde çok bir artısı olmadığından 50-60 puan alan sayısını arttırıyor diye eleştirilecek bir sınav değil yökdil. Bırakın yani 80i olan da 85 yapsın hakkıdır artık, bunun neyinden bu kadar rahatsız oluyorsunuz?
 
A

Akademik Forum

Guest
Sorular

Arkadaşlar ben soruları neden göremiyorum acaba?
Her tarafına defalarca baktım sistemin.
 
A

Akademik Forum

Guest
Yds yada YOKDIL sinavlarinin zorluk derecesine karar verecek merci bizler degiliz onun icin bosuna ahkam kesmenin bir anlami yok. Ingilizcesi biraz iyi olanlar istiyorki kimse iyi not alamasin.
Bundan 5- 10 yil once bagil degerlendirme sistemi uygulanmayan gecme notu 60 olan üniversitelerde ortalamalarin 70-80 olmasi cok zordu. Bizim bolum birincimizin 82 ortalamasi vardi mesela. Simdilerde bu ortalamalari yakalamak oldukca kolay. Sizin baktiginiz acidan bakilirsa buda adil degil. Ulkemizde maalesef egitim sisteminin surekli degisim gostermesi sadece dil sinavlarinda degil bir cok sinavda madurlar olusturuyor. Ales sinavina gelince bu sinav bana gore en az dil sinavlari kadar hic bir seyi olcemeyen insanlarin yuksek not alabilmek icin bosuna vakit harcadıkları bir sinav şeklidir. Daha çok ornek verilebilir sinavlarimizla ilgili olarak. YOKDIL sinavi akademisyen olmak isteyenlerler yada akademik.yükselme icin baraj niteliginde bir sinavdir. Birakin insanlar dil yuzunden bütün enerjilerini bitirmesinler. Docenlik icin yillardir dil engeline takilanlar vardi. Bu sinav bir kurtulus olacakti derken docentlik kriterleri eskiye gore oldukca zorlastirildi. Eskiden 3 yayinla docent olunurken simdi bu kriter yeni kriterin yaninda devede kulak kaldi. Simdi ne yapalim oturup ağlayalim mi? Form köşelerinde docentligini eski kriterlere gore alanlara camurmu atalim. Hayir dun dündür bugün bugündür. Herkes isine baksin camur atmanin anlami ve kimse faydasi yok.
 
A

Akademik Forum

Guest
When soruyu hatirlamadim ama doğru cevap idi when
Lesson than değil
More than olacaktı
Boşluk more important sonraki boşlukta da than there are Amerika gibi bir şeydi
 
A

Akademik Forum

Guest
Vay be bu sinavda ilk kez cevapların tamamına ulaştım.helal olsun hatırlayıp yazana.
 
A

Akademik Forum

Guest
Lütfen yerinde yorumlar.

Arkadaşlar bu forum bilgi paylaşmak için yapıldi diye biliyorum. Ama her bilgi edinmek amacıyla baktığımda gereksiz bir didişme görüyorum. Lütfen bu gereksizligin üstesinden gelin artık.
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar cevaplarin tamamimin oldugu bir paylasim varmi. Ankaradilin verdiği yarim cevaplarin disinda.
 
A

Akademik Forum

Guest
Ilk sinavdan 62.5 aldin 2 soruyla 65 kacirdim. Bu sinava hazirlanip girmistim fakat ilk sinava göre açıkça daha zor bir sinav oldu. Bunun sebebi ilk sinavdan sonra sorular cokkkk kolaydi diye yaygara koparan, hayatinda ingilizceden baska birseyden anlamayan ve yüksek puan alanlari kiskanan dilci arkadaslardir. Umarim bu yaygaracilar hayatta ingilizce disinda da secici kriterler oldugunun farkina biran evvel varirlar.
 
A

Akademik Forum

Guest
Sosyal Bilimler de 1.sorunun cevabını hatırlayan var mi şıklarda hissiyat,neutral vardi

- - - Güncellendi - - -

Değerli dostlar, öncelikle merhaba.

Ben Eylül 2015'te 2.5 aylık orta tempo bir çalışma ile YDS'den 80 almıştım. O zamanlar bu puan çok değerliydi. Ancak malumunuz, YÖKDİL'den sonra YDS'den alınan bu puanların 'değeri' azaldı, ki bence bu puanlar YÖKDİL'e göre daha 'gerçek' puanlardı. Ben ilk YÖKDİL'e girmedim. Çünkü, planım bu yaz 3 ay tekrar çalışıp, YDS'den 90 almaktı. Çünkü maalesef alanımdaki rakipleri eleyebilmem için 80 yetmiyor. YÖKDİL'den alınan sonuçları duyunca üzülmedim, yıkıldım. Yalnızca kendi adıma değil, yıllarca çalışıp YDS'den zorla 65 alabilenler için de üzüldüm.

Lafı uzatmayayım, son bir aydır YÖKDİL'e hazırlanıyorum. Bu bağlamda, 1 ayda 1000-1500 arası soru çözdüm, kitaplar okudum, bilmediğim yaklaşık 1000 (ek) kelimeyi ezberledim. Durumum fena değil, lütfen yanlış anlamayın bunu böbürlenmek maksatlı değil, tespit mahiyetinde söylüyorum, İngilizce bilgim gerçekten iyidir.

İyi ki lafı uzatmadın diyorsunuz belki, özür dilerim. Sosyal Bilimler alanından girdiğim bu sınavımdan 80 - 87,5 arası bekliyorum. Büyük ihtimal bu ikisinin ortasında bir not gelecektir. Yani hüsran. Bu sınavla ilgili yorumumu sorarsanız, zor değil, SAÇMAYDI. Şu an öfkeden, hayal kırıklığından kendimi yanlış ifade ediyor olabileceğimden durumu çok fazla detaylandırmak istemiyorum. Ancak sistemimize üzülüyorum, halimize üzülüyorum. Bu sınavla ilgili yorumlarıma devam edecek olursam; şunu söyleyebilirim, ben mecbur kalmadıkça daha da bu sınava girmem. YDS daha zor olabilir, YDS'nin de eksik yönleri olabilir ancak bence YDS'nin soruları zor, saçma değil. Yapamazsak en azından saçma olduğu için değil, zor olduğu için yapamayız, ilki insanı daha fazla yıpratıyor.

Paylaşmak istediğim çok ek var ama sizleri daha fazla yormak istemem. Lütfen şu hayat emeğin karşılığını versin, lütfen. Esen kalın.

Bu kadar yazmışım, sonucumu da paylaşayım. 85 almışım. Kötünün iyisi. Yetmiyor, en az 87.5 gerekirdi. Onu da Eylül YDS'de alacağım. Tavsiyem, 50 - 75 arası bir notu hedefliyorsanız bu sınava girin. Daha yükseği için YDS'yi öneriyorum. Bu sınavda daha çok hatalı soru var ve soruları YDS'ye oranla çok daha saçma.

Herkese iyi günler.
 
Üst