9 temmuz 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti

A

Akademik Forum

Guest
YÖKDİL ile alakalı memnuniyetsizliklerini belirtip, YDS'nin çok daha iyi (?) bir sınav olduğunu iddia eden arkadaşlar; tam olarak bu düşüncelerinizin temelinde yatan bilemsel dayanak nedir; inanılmaz merak ediyorum. Her iki sınavda İngilizcenizi asla ve asla ölçmeyen, ne amaçla yapıldığını hiçbir zaman anlayamayacağımız sınavlardır.

İki sınav arasındaki farka gelecek olursak, YÖKDİL kesinlikle YDS'den az ya da daha çok mantıklı/mantıksız bir sınav olmadığı gibi, aksine, tamamen aynı ayardadır. :) Şahsen, IELTS'den 8.5, TOEFL IBT'den 117 almış biri olarak, YDS'den 88,75 aldım. Sınavların İngilizce 'bilgisi' ölçme konusundaki tutarlılığını sizlerin bu bağlamda değerlendirmesini rica ediyorum, ki her iki sınavda hemen discourse hataları hem de syntax açısından aşırı derecede dil hataları ile doludur. Dünkü YÖKDİL sınavı, tıpkı YDS gibi mantıksız, ne ölçtüğü belirsiz ve bir o kadar da sıkıcı bir sınavdı. Maalesef ki, ülke eğitim sistemimiz böyle saçmalıklarla dolu olduğundan, uzunca bir süre bu ve benzeri şeylere insanlar kafa yormaya devam edecek gibi. :)
 
A

Akademik Forum

Guest
İyi de çelişkili şıkların olması mı hoş? Bu mu İngilizce seviyesinin tespitini doğrulaştıran? Şıkların çeldirici olması mı?
 
A

Akademik Forum

Guest
Akademik

Bu sefer de açıklanması yine uzun mu sürer acaba :( biran önce açıklasalar
 

Rocky-Marciano

Öğrenci
YDS nere Yökdil nere, arada büyük bir uçurum var. YDS 2014 ve sonrasında 78 - 90 arası yakın notları olan biri olarak açık ve net söylüyorum YDS ile yökdil kesinlikle aynı klasmanın sınavı değil.

Sınavın kolaylığını bütün aşamalarda gözlemleyebilirsunuz.
Öncelikle en önemli ve bariz fark paragraflarda ve çevirilerde.

Paragraflarda YDS çelişkili şıklarla doluyken Yökdil'de duğru şıkkı kaçırmak daha zor.

Çevirilerde ise (daha sonra gireceklere çok önemli bir taktiktir) tamamında birbirinden bir veya iki kelime ile ayrılan iki şık vardı. Bu iki şıkkı tespit edip ikisinin farkını belirleyip soru ile kıyaslanarak bulunabiliyordu. İlk kez 30 saniyeye çeviri sorusu çözdüm.

Yıllar sonra bir soruyu okumadan Not only but also'yu işaretledim ve doğru çıktı :D

Teşekkürler YÖK, sayende ülkemizin ingiliççe seviyesi uçtu :D

Paragraflarda çelişkili şıklar arasında kalmak da İngilizce seviyesini uçurmuyor. Listening, reading, speaking ve writing ölçen bir sınav olmadıktan sonra hepsi aynı.
 
A

Akademik Forum

Guest
Nedir bu insanlardaki ingilizce cilginligi anlamadim. Yds yada yokdil sinavindan iyi bir not almakla is bitmiyor. Ingilizceniz cok iyi olabilir ama bunu bir imtiyaz gibi gorenler yanlis yoldalar bence. Ingilizce egitiminin turkiyedeki ve bilhassa devlet okullarindaki verilen seviyesi belliyken herkesin cok iyi ingilizce bilmesi zaten mumkun degil. Ingilizce bölümlerde okuyup buralarda milleti hor gorenlerin mutlaka bir kuyruk acisi vardir diye tahmin ediyorum.
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar bu isi yapanların kendine guveni yok bence. Yoksa OSYM gibi 80 sorunun tamamini yayinlarlardi. ilk sinav gibi 10 gunde sonuclari belli olan sinavi insallah yine demlensin diye bekletmezler.
 

sinan1907

Öğrenci
İyi de çelişkili şıkların olması mı hoş? Bu mu İngilizce seviyesinin tespitini doğrulaştıran? Şıkların çeldirici olması mı?

Eğitimci insanlar olarak bir sınavın geçerliliğinin ve güvenilirliğinin nelere göre değerlendirildiğini bilmeniz lazım. Çoktan seçmeli testte çeldiriciler olmazsa olmazdır. Ayrıca sınavda çok kolay, kolay, orta, zor ve çok zor seviye sorular olması gerekir. Fakat bu yökdil bile (öncekinden güya zor) 30-40 soruya çeldirici koymayı unutmuş. En sondaki okuma parçaları YDS seviyesiydi diyebilirim. Geri kalan sorular (mesela boşluk doldurmanın bazıları ve anlamı bozan cümleler) normaldi normal olmasına ama bunlar tek başına sınavın geçerliliğini düşük olmaktan kurtarmıyor malesef. Ama zaten geçerlilik isteyen kim ki.
 
Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Yök istemiş sınavı çıkarmış ydsye de eşdeğer tutmuş, istediği puanı alınca bayram edecek insanların sürekli yds daha zor demesi ne mana cidden? Onu daha çok seviyorsanız girer ondan da yüksek puan alırsınız. Okuduğunu anlamayan adam şıklara cevap bu da yazsanız yapamaz bu kadar basit. Bunları yazarken ydsnin daha zor olduğunu biliyorum ama bu sınav rekabeti artırdığı için buna da çalışıp giriyorum. Her sınavdan sonra sızlanmaktan iyidir herkese tavsiye ederim.
 
A

Akademik Forum

Guest
Akindil muhtemel cevaplara baktım
34 doğru,10 yanlışım var
Geri kalan 36 sorudan 6 tanesi tutarsa 50 alabilecem
Tutar mı dersiniz ?
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar fen bilimlerinden anlam butunlugunu bozan cumle ve cumle tamamlama sorularindan hatirladiklariniz varsa lutfen paylasin.
 
A

Akademik Forum

Guest
Soruların çok ufak bir kısmı aday erişimine açılmış.

Geçenki Yökdil'e giren arkadaşlar, sistemde hepsini yayınlamayacaklar mı acaba bu soruların???
 
A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar soruların % 10 luk kısmı yayınlanmış fakat kafamı karıştıran bişey var. sistemde soru kitapçığınız A diyor fakat ben sınava C kitapçığından girdiğimi hatrlıyorum. bir yanlışlık olabilir mi sizce?
 
mart ayındaki yökdil ve ilkbbahar yds sınavına girmedim ancak 9 temmuz yökdil ağır geldi çok kolay sorular olduğu gibi çok zor sorular vardı. akademik olarak bakacak olursak bu tür sınavlardan 60 ve üstü alabilen birisinin sözlüksüz kitap, makale olmadı en azından haber okuyabilmesi gerek. okumakla da kalmayıp konuşabilmesi gerek. ancak 70 80 alanlar bile konuşamadığı gibi bir metni de okuyup çeviremiyor. akademik olarak ingilizce biliyor sayılıyoruz ama ingilizce ile alakamız yok
resmi prosedür sadece o yüzden kolay olsa zor olsa ne olacak öenmli olan birilerini elemek ya da kollamak işine dönüşüyor
 

Duke Nukem

Öğrenci
YDS ve YÖKDİL arasındaki fark zorluk değil saçmalık katsayısı. YÖKDİL biraz daha saçma ve biraz daha üstünkörü hazırlanmış bir sınav. En yakın anlamı bulma sorularındaki Google Translate faciası mesela.

YDS nin de diyalog soruları var mesela saçmalık katsayısında buna yaklaşan. Al birini vur ötekine.
 
A

akademischh

Guest
kitapçik kodi

Kitapçik bende de farkli görunüyor. C yerine A.sanırim sadece A kitapçıği yayimlaniyor. Umarım yanlışlık yoktur.
 
Üst