YÖKDİL mi YDS mi Neyin Peşindesiniz
Ya arkadaşlar neyin hesabı neyin peşindesiniz anlamıyorum doğrusu. Bu sınavlardan 100 alsan başın göre ermez. Sonuçta bir baraj konmuş lisanüstü eğitim için. Zaten amacın ing eğitim veren bir yerde yapmaksa 100 bile yerine göre kesmez. Listening, wriring, speaking yetkinliklerde ister. Diğer durumlarda artık her geçen gün google benzeri araclar bile büyük oranda ceviri yapabiliyor. Gelecekte saat yada cep tel uygulamasıyla simultane ceviriler de olacak. Artık kelime kelime ceviri yerine cok kullanılan cümlelerin bile çevirileri oluyor. Özetle gelecekte bu geçen yıllara boş yere bir birimizle uğraşıp egolarımızı tatmin ettiğimiz boşa geçen gençlik çağlarına gülüp geçeceğiz, hayıflnacağız belkide.
İyi yapan da az yapanda aklı selimle değerlendirip kendi kendimizin önüne set çekip, yetkilileri de sıkıntıya sokmayalım. İyi niyetle düşünülmüş, emek verilerek hazırlanan bizlere de bir yerde fırsar sunan, tıkanmışlığı gidermeye yarayacak uygulamalara destek verelim. Boş yere moral motivasyonlarımızı kırmayalım. İşi eleştiri gözüyle bakarsak her birimiz her şeyde daha mükemmelini arayıp bu işin sonunu getiremeyiz.
Hepinize hayattaki akademik hedeflerinize ulaşmalada ayrı ayrı başarılar diliyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.
Ender