Akademik Kadrodan M.E.B'e Geçiş

K

kalmakal

Guest
2 yıl Arş. Gör. olarak çalışanlar özel dershanelerde (ya da özel okullarda) çalışabilir mi? Şu tapta onlar da pedagojik formasyon şartı öne sürüyor (galiba 2014'te bununla ilgili bir kanun veya yönetmelik belirlenmiş, bundan dolayı iş ilanlarında hep pedagojik formasyon şartı bulunuyor).
 
Y

yöndemci

Guest
ingilizce alanından ihtiyaç tamamlanamadığı takdirde sizin dediğiniz gibi sertifika vs alanlar başvurabiliyor.Ancak arkadaşlar eğer bu denli ihtiyaç olsaydı eskiden olduğu gibi ingilizce öğrt alımlarında kpssye gerek duyulmazdı.Sizin istediğiniz şey eskiden ing öğrt açığı olduğunda gerçekleşiyordu.O dönemde mesela odtü mezunları ing öğrt olarak atanabiliyordu.Bizim lisedeki ing öğretmenimiz odtü felsefe mezunuydu mesela.Kendisi İngilizce bilmiyordu
Halihazırda bu şekilde ücretli öğretmenlik yapılabiliyormuş (mesela Türk Dili ve Edebiyatı mezunları İngilizce ücretli öğretmenlik yapabiliyormuş). İhtiyaç olsaydı varsayımınız şu yağdayda geçersiz kalıyor.
 

hakmakine

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam, 2 yıl üzeri araştırma görevlisi olarak çalışıp kpss de yeterli puanı alarak öğretmenlik başvurusu yaptığımızda bizlerden formasyon belgesi isteniyor mu ? Eski usulde istenmiyordu, formasyondan muaf tutuluyorduk ancak güncel durum hakkında araştırmama rağmen net bilgiye ulaşamadım.
 
M

mrymmrl

Guest
50/d arş. gör.liliği mi yoksa öğretmenlik mi?

Öncelikle merhaba hocalarım.Bu yıl mezun oldum.Mezun olmadan önceki seneler araştırma görevlisi kadrolarına mezun olduktan sonra başvurmayı düşünüyordum.Ales,dil,gano vs hep bunun için hazırlanmıştım.Çünkü hedefim hep akademisyen olmaktı.Fakat son çıkan genelgeden dolayı 50/d kadrosuna başvurmaktan çekiniyorum.Sonuçta akademisyen olmak için araştırma görevlisi olmak zorunda değiliz.Bu sene KPSS'ye girdim.Atanmama yetecek puanı aldım.Sanırım atansam daha mantıklı diye düşünüyorum.Yine de forumda tecrübeli hocalar olduğu için sizin de fikrinizi almak isterim.
 
Üst