Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Bimer başvuruları dava açma süresini durdurmuyor. Doğrudan kuruma başvurmanız gerekmektedir. Samsun Bölge 3. İdari dava dairesi 2 ay önce bu şekilde karar verdi.

mem24

Öğrenci
hocalarım merhaba güvenlik soruşturması yapılırken ikamet ettiğimiz adres mi baz alınıyor yani oranın emmniyetinden mi araştırma yapiliyor acaba ?

fzt-istanbul

Öğrenci
belgeleri üniversiteye ocak ayında verdim emniyet nisan ayında üniversiteye gönderdik diyor üniversite dosyan burada değil diyor 6 ay oldu bekliyorum bu durumda olan var mı

A

Akademik Forum

Guest
Bimer başvuruları dava açma süresini durdurmuyor. Doğrudan kuruma başvurmanız gerekmektedir. Samsun Bölge 3. İdari dava dairesi 2 ay önce bu şekilde karar verdi.

Süre konusunu biri açıklayabilir mi? Üniversite bize tebligat göndermediği sürece dava süresi konusunda bir kısıt var mı? Örneğiin 6 ay bekledik, üniversite hala süreç devam ediyor diyor ve bu böyle gidiyor diyelim. Bu durumda dava hakkını kaybetme söz konusu olabilir mi? Olursa ne kadar sürede olur?

Nil91

Öğrenci
Hayır Tebligat elinize gelmeden dava açamazsınız Geldikten sonra süre başlar 60 gün içinde dava açmanız gerekir
Süre konusunu biri açıklayabilir mi? Üniversite bize tebligat göndermediği sürece dava süresi konusunda bir kısıt var mı? Örneğiin 6 ay bekledik, üniversite hala süreç devam ediyor diyor ve bu böyle gidiyor diyelim. Bu durumda dava hakkını kaybetme söz konusu olabilir mi? Olursa ne kadar sürede olur?

hocalarım merhaba güvenlik soruşturması yapılırken ikamet ettiğimiz adres mi baz alınıyor yani oranın emmniyetinden mi araştırma yapiliyor acaba ?

senin yaşadığın yerin emniyeti araştırma yapıyor

şimdi ben de tecrübelerimi anlatacağım

- - - Güncellendi - - -

Nisan ortası kazandım ünivi.
an itibarıyla 3 ay oldu. bu 3 ay neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir (hepimizde olduğu gibi)

Emniyet güvenlik şubeyi arayın dediler aradım cevap yok
rektörlük zaten bir şey bilmiyor
evdekiler halden anlamıyor
araya torpil koyup bu işlerini halledenler çok fazla.
belkide her zaman olduğu gibi bu torpilliler yüzünden sıra bize gelmiyor ..
Bana da yap dediler hallet işini.
yahu biz torpille bir yerlere gelseydik şuan bal kaymaktık.. istemez eksik olsun..
alesi ydsyi bilumum sınavların sonuçlarını vs vs bekleyen nesiliz.. "queue generation" diyorum ben bize..

enerji umut emek alın teri istek vs çöp oğlu çöp oldu 30 yıl içinde...
"ben bir şey yapmadım kardeşim". Neden bunları yaşıyorum? benimle aynı siklette olan Norveçli biriyle aramdaki fark 100 bin ışık yılı oldu..
cemaatçi değilsin diye işe almazlar burs vermezler..şimdi X partili değilsin diye işimiz hayalimiz çer çöp boyutunda..
haa bunları yazdım noldu? yazarak bir şeyler olmasaydı faili meçhuller olmazdı bu kadar..tarihe kayıt düşmüş olayım..

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar 6 7 8 aydır bekleyenler var herkese sabırlar dilerim sabretmekten başka çare yok kendinize güveniyorsanız bu süreçte oyalanacak bir şeyler bulun yoksa elinizden zaten bir şey gelmiyor bari kendinizi yemeyin çünkü soruşturma bitse üniversite de bekletebiliyor aylarca ve siz kimseye bir şey soramıyorsunuz o yüzden hayırlısını dileyip akademisyeniz sonuçta içinde bulunduğunuz durum ne olursa olsun en azından bir bildiri bir makale türkçede olsa yazmaya çalışın teziniz yoksa tabiki. Ve unutmayın gerçekten elimizden gelen bir şey yok sorgulayamıyoruz kendi kendimizi yiyoruz sadece şu var ataması yapilmayacaklara haber veriliyor bizlere bir şey gelmediyse sabredicez o yüzden herkese sabırlar dilerim.

halisfb

Öğrenci
efendi bey ben memurum öğretim görevliliğini kazandım kurumum emniyet muvafakat kimseye verilmiyor ben de istifa edip geçeceğim ancak güvenlik soruşturması malum 2-3 ay sürüyor ben istifa etmeden güvenlik soruşturmasını üniversite başlatıyor mu güvenlik soruşturması sonuçlanınca hemen istifa eder oraya başlarım kurum istifayı kabul ediyor istifada sorun yok lütfen benim için çok önemli allah rızası için bir cevap yazabilir misin

Moderatör tarafında düzenlendi:
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar üniversitedeki personel atamanıza komisyon karar verecek dedi. Herkesin ataması bu şekilde mi yapılıyor yoksa bana özel bir durum mu ?

A

Akademik Forum

Guest
Komisyon kimlerden oluşuyor biliyor musunuz? Birde benim için dpt den görüş istenmişti. Görüş olumluysa komisyonun olumsuz yanıt verme ihtimali var mıdır ?

A

Akademik Forum

Guest
Benim bitti

Uni ınönü adres elazığ
Belge teslim 13 şubat
Güvenlik soruşturmasının uniye ulaşması haziranın ilk haftası
Bu gün muvafakatinizi gönderdik dediler
(Halihaizrda firat unide calisiyorum).
Komisyon gelen soruşturma sonucunu değerlendiriyor. Ben 50 gün komisyonu bekledim nesela.
Bekleyenlere allah sabır versin

A

Akademik Forum

Guest
Sizde komisyonun değerlendirmesini gerektiricek güvenlik soruşturmasından kaynaklı bir durum mu vardı acaba? Yoksa başka ünide çalışmanıZdan kaynaklı olarak mı komisyon değerlendirmesine ihtiyaç duyuldu ?

A

Akademik Forum

Guest
Herkese Merhaba,
Ben kamu kurumunda devlet memuru olarak çalışmaktayım.Şuan araştırma görevlisi için halihazırda bulunan kadrolara başvuruda bulunmak istiyorum.
Çalıştığım kurum da muvafakatname vermiyor.
Ben üniversiteye kabul edilirsem eğer çalıştığım kurumdan , güvenlik ve arşiv soruşturmasından önce mi yoksa sonra mı istifa etmem gerekecek?

dnz_dryy

Öğrenci
Çoğu üniversite önce güvenlik soruşturmasını başlatıyor sonra istifayla gelebilirsin diyor ama çok nadir olarak istifa etmeden güvenlik soruşturmasını başlatmayan kurumlarda var.

A

Akademik Forum

Guest
Doktora programı.

Değerli arkadaşlar ben halen devlet memuruyum, doktora programı için başvuru yapmayı düşünüyorum bunda da güvenlik soruşturması isteniyor mu?