Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Altındağ1

Öğrenci
İkametgah: Ankara/Çankaya
Üniversite: Bozok
Üniversiteden Evrak Çıkışı: 05.05.2017
Soruşturma Sonucunun Üniversiteye Ulaşmas: 01.08.2017
Atamamın Yapılacağı Kadro: Yardımcı Doçent

50/D kadrosunda görev yapmama ve ÖYP'li olmamama rağmen (2010 yılında cari usül ile atanmıştım) muvaffakat ile geçiş yapabiliyormuşum. Soruşturma aşaması bitti artık muvaffakat için süreç başlayacak. Soruşturması devam eden tüm meslektaşlarıma sabır dilerim, gerçekten çok yıpratıcı bir süreç.

A

Akademik Forum

Guest
Herkese Merhabalar,

Vakıf üniversitelerinden birine girip güvenlik soruşturmasına dair bilgisi olan var mı? Bazı yerlerde bir dilekçe alıp işe başlatıyorlar sonra güvenlik geliyor deniyor emin olamadım.

Birde şu an ki adresim sistemde okuduğum üniversitenin yurdu gözüküyor, malum referandumda oy kullandık o yüzden aldırdım. Daha güvenlik soruşturması için belgeleri doldurmadım. Adresin burada olması bir sorun yaratır mı acaba? Ailemin yanına geri mi alsam?

A

Akademik Forum

Guest
Bende yeni başvuru yapıyorum Yrd Doc kadrosuna

Öğrendiğim kadarı ile Mitten rapor alıyorlarmış kabul etmeden önce

Raporun sonuclanması ne kadar sürüyurmus

A

Akademik Forum

Guest
Komisyon kişinin atanmasına karar verdikten sonra rektörün komisyon kararına aykırı hareket ederek tutanağı imzalamama ihtimali var mıdır ?

A

Akademik Forum

Guest
A

Akademik Forum

Guest
İkamet İl/İlçe: Antalya/Muratpaşa
Üniversite: İskenderun Teknik
Evrak Teslim Tarihi: 27.01.2017

5 ay geçti, Umarım Artık Eli Kulağındadır :) En kısa zamanda göreve başlama tarihini de buraya yazabilme dileğiyle..

Arkadaşlar Sonunda Hayırlı Güzel Haberi aldım, Haftaya görevime başlıyorum :)
02.02.2017 Evrak Teslim son tarihi idi. Güvenlik soruşturmamın bittiği ve Atamamın yapıldığını 03.08.2017 'de telefonla öğrendim. Darısı Tüm Bekleyenlerin Başına

A

Akademik Forum

Guest
Kapatılan üniversitelerde 8 ay akademisyenlik yapan bir kişi devlet üniversitelerinin birinde öğretim görevlisi kadrosu kazanırsa ve güvenlik soruşturması da temiz gelirse süreç nasıl işler.
Rektörün yine de kabul etmeme durumu oluyor mu?
Yoksa belirli bir komisyon mu karar veriyor?

A

Akademik Forum

Guest
hızlı gerçekleşen göreve başlama

İyi günler arkadaşlar çalıştığım üniversitede rektörün bir tanıdığı Öğretim görevlisi olarak atandı. Ve çok kısa zaman sonra göreve başladı. Bu nasıl oluyor? Normalde Güvenlik ve Arşiv araştırması herkes için uygulanmıyor mu? Ya da sürecin hızlı işlemesi için rektörün bir müdahalesi olabiliyor mu? Bu kadar insan beklerken söz konusu kişinin atandıktan kısa bir süre sonra göreve başlamasına gerçekten de çok şaşırdım.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam sizin sıkıntılı bir durumunuz ya da değerlendirme komisyonuna giden bir sorununuz oldu mu ? Bekleme süresinden dolayı soruyorum. Aynı durumdayım.

N

Nur B

Guest
Güvenlik Soruşturması Durum Öğrenme

Merhabalar. Polis adresime geleli yaklaşık 1.5 ay kadar oldu, güvenlik soruşturması ile ilgili bilgiyi emniyet veya valilikten öğreniliyor sanırım bilgi veriyorlar mı? Nasıl durumunu öğrenebilirim? Sonuca dair herhangi bir belge geliyor mu bize? İkamet:Kayseri kadrom ve yaşadığım il Ankara

mmmakademik

Öğrenci
8 ay sonra olumsuz haberi aldım. Rektörlüğe verdiğim dilekçeden sonra "Güvenlik soruşturmanızın sonucu olumsuz değerlendirildiğinden atamanız yapılamamıştır" diye tebligat göndermişler. Dava açıcam. Dava konusunda bilgisi olan varsa paylaşırmısınız? Davayı ikamet ettiğin şehirde mi yoksa başvuru yaptığın Üniversitenin olduğu şehirdemi açıyorsun bunu merak ediyorum. Bekleyen arkadaşlara olumlu neticelenmesi dileğiyle sabır dilerim.