Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
8 ay sonra olumsuz haberi aldım. Rektörlüğe verdiğim dilekçeden sonra "Güvenlik soruşturmanızın sonucu olumsuz değerlendirildiğinden atamanız yapılamamıştır" diye tebligat göndermişler. Dava açıcam. Dava konusunda bilgisi olan varsa paylaşırmısınız? Davayı ikamet ettiğin şehirde mi yoksa başvuru yaptığın Üniversitenin olduğu şehirdemi açıyorsun bunu merak ediyorum. Bekleyen arkadaşlara olumlu neticelenmesi dileğiyle sabır dilerim.

Hangi üniversite hocam?

A

Akademik Forum

Guest
Atama

Hocam Merhabalar benim bir kaç sorum olacak.
Bir üniversiteye öğretim görevlisi olarak atandım evraklarımı teslim ettim üniversite kargoya verildiğini söyledi.Bu kargo PTT mi ? Kargo süresine göre daha mı uzun sürer ikamet ettiğim adrese ? Birde bu süreçte YÖK'e dosya gidiyor mu orda da evrak kayıt gibi süreçler oluyor mu ? Gidiyorsa bu Da süreci uzatacaktır muhtemelen

A

Akademik Forum

Guest
mmmakademik bende dava açtım davayı ikamet ettiğin şehirde açabilirsin neden olumsuz çıktı

A

akademik forum

Guest
Peki soruşturma olumsuz çıkan ve atama yapılmayan kişi çalışıyor ise halen çalıştığı kurumda çalışmaya devam ediyor sanırım değil mi?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, ben 33a lı bir araştırma görevlisiyim. Doktoraya başlayacağım üniversiteye 35. madde ile görevlendirildim. YÖK geçen hafta onaylayıp yazımı üniversiteye gönderdi. Gideceğim üniversite güvenlik soruşturması yapılacağını söylüyor görevlendirme olsa da. Bu durumla karşılaşan var mı? Eşim de MEB'de YÖK'ün atama kararıyla eş durumu istedi ve gideceğimiz şehre yerleşicez. Ama bu güvenlik soruşturması görevlendirme olsa da 2-3 ay sürebilir mi. Bu durum biraz tuhaf olacak. Eşim eş durumundan gideceğimiz şehirde, ben güvenlik soruşturması sürerse 3 ay bulunduğumuz şehirde kalacağım. [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam bununla ilgili bilginiz var mıdır

M

Misafir Misafir

Guest
Bir soru

2011de, kapatılan ünilerden birinde 1 yıl çalışmış olmak güvenlik soruşturmasında engel teşkil eder mi?

A

Akademik Forum

Guest
Öğretim görevliliği

Güvenlik soruşturmasın da tam olarak neler inceleniyor bilgisi olan varsa yazabilir mi

A

Akademik Forum

Guest
Güvenlik soruşturması

Merhaba ben de bir şey danışmak istiyorum. Şu an hem MEB'de hem de üniversitede güvenlik soruşturmam sürüyor ikisini ard arda kazandım ancak tercihim üniversite olacak. Emniyeti aradığımda öğretmenliğin ortalama 1 hafta içinde sonuçlanacağını, üniversitenin ise 1 ayı bulacağını öğrendim. Benim durumuma benzer bir durumda olan var mı? MEB'e başlayıp üniversite güv. sor. sonuçlanınca istifa mi etmeliyim, yoksa böyle beklemeye devam mı. Burdaki yorumları okuyunca 1 ayı geçmesinden korktum..

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba ben de bir şey danışmak istiyorum. Şu an hem MEB'de hem de üniversitede güvenlik soruşturmam sürüyor ikisini ard arda kazandım ancak tercihim üniversite olacak. Emniyeti aradığımda öğretmenliğin ortalama 1 hafta içinde sonuçlanacağını, üniversitenin ise 1 ayı bulacağını öğrendim. Benim durumuma benzer bir durumda olan var mı? MEB'e başlayıp üniversite güv. sor. sonuçlanınca istifa mi etmeliyim, yoksa böyle beklemeye devam mı. Burdaki yorumları okuyunca 1 ayı geçmesinden korktum..

Sayın hocam OHAL'de istifa nın çok zorlu ve problemli olduğunu biliyorum bu yüzden istifa işini düşünmeyin bence üniversiteyi bekleyin derim istifa konusunu iyice araştırın hocam meb ihtiyaç duyulan bir bölümde iseniz istifanızı onaylamama hakkına sahiptir bilginize

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar merhaba, Zonguldak'a Yar. Doc. olarak atandim, ikamet Istanbul 9 Haxiran'da evraklarim gonderilmis emniyete ama hala okula ulasan birsey yok, bence yaz doneminin yogunlugunu, atamalari ve bayram tatilini icine kattigimizda sanirim 1 ay daha bekleyin, 2 ayda tamam olur diye dusunmeyin bakin 93 gun oldu hala bekliyorum, cocugun okulundan dolayi evi tasidim, calistigim ozel univ.den de ucretsiz izin aldim, ayni durumda olup da Istanbul'dan hala bekleyenler yazabilir mi

kingking

Öğrenci
ben şubatta bingöl universitesine atandım ve belgelerimi şubatta teslim ettim. ikametim manisa. kapatılan üniversitelerden birinden mezunum. 2 haziran cuma günü olumsuz olan tebligat elime ulaştı. :( söz konusu üniversite mezunu olmam dışında lanet insanlarla bir alakam yok. tebligatta 60 gun içinde İdari mahkeme yoluna başvurabilirsiniz , atamanız uygun bulunmamıştır yazıyor. ne için atanamadığımı bile bilmiyorum :( zaten onlarla bir ilgim olsa başvuru yapmazdım. Benimle aynı durumda olanlar, soruşturması olumsuz olduğu için mahkemeye başvuranlar var mı

atama iptallerinde imzaları kim atıyor. birim yöneticisi mi? rektör mü?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Arkadaslar merhaba, Zonguldak'a Yar. Doc. olarak atandim, ikamet Istanbul 9 Haxiran'da evraklarim gonderilmis emniyete ama hala okula ulasan birsey yok, bence yaz doneminin yogunlugunu, atamalari ve bayram tatilini icine kattigimizda sanirim 1 ay daha bekleyin, 2 ayda tamam olur diye dusunmeyin bakin 93 gun oldu hala bekliyorum, cocugun okulundan dolayi evi tasidim, calistigim ozel univ.den de ucretsiz izin aldim, ayni durumda olup da Istanbul'dan hala bekleyenler yazabilir mi

Hocam ben de Ankara'da bekliyorum. MEB'in 19 Temmuz'da sonuçlanan sınavlarını kazananlara öncelik verildi. Onlar göreve başlayacak, ben de onların bittiğini sıranın Yök'e verildiğini öğrendim.

A

Akademik Forum

Guest
Insallah kardesim, o zaman 1 aya kadar ya da Eylul sonunda personel daire baskanliklarimiza kagitlarimiz gonderilir saniyorum, beklemek yipratici, bilmedigim bir sehire ortada hicbir kagit yokken colugu cocugu tasiyip goturmenin sorumlulugu daha da yipratici, insan ben ne yapiyorum diyor

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar 96 gunun sonunda guvenlik sorusturma kagidim Istanbuldan Zonguldak'a gonderilmis, cok sukur bekleyenler icin biran evvel evraklarinin ulasmasini temenni ederim, gercekten cok sor bir surec, evi tasidigim gun mutlu haberi aldim

luceyn

Öğrenci
Arkadaşlar hali hazırda çalışanlar için güvenlik soruşturması hangi süreçte yapılıyor? Rektör atama kararını imzaladıktan önce mi sonra mı? Muvafakat ve istifa süreçleri bu aşamadan sonra mı yapılıyor? Bilen varsa bize yardımcı olabilir mi?