Hocam kesinleşen bir cezan olmadığı sürece güvenlik soruşturmana yansıyacak olumsuz bir şey yok. O yüzden güvenlik soruşturman tamamlanır sonra mahkemen (1-2 yıl içerisinde) tamamlanır ve suçun kesinleşirse aynı suçu 5 yıl içerisinde işlemediğin sürece sorun olmaz. İçini ferah tut. Ama bu yazdıklarından azade bir örgüt bağın bir başka sorun varsa onu bilemem. Bu konuyu kafana çok takma, yakıcı yıkıcı bir eylemin yoksa sadece protestolara katıldıysan ve taş atma v.b. eylemin yoksa sorun yoktur demek.
Sonuç alabildiniz mi?Merhaba arkadaşlar, benim soruşturmam yaklaşık 35 gündür rektörlükte imza bekliyor. Aradığımda rektör yoğun, komisyon toplanacak gibi cevaplar alıyorum. Benimle birlikte alınanların atamaları yapılmış sanırım. Sizin soruşturmanız geç geldi gibi şeyler söylüyorlar bekletiyorlar. bu kadar uzun süre beklemek normal mi, daha önce bekleyen oldu mu.
Sonuç alabildiniz mi?
SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam ne yazık ki bir sonuç alamadım. Fakat iki gün önce okulu aradım telefona bakan personel komisyon sizi alıp almamak konusunda kararsız kaldı dedi. akıl alır gibi değil, böyle bir şey olabilir mi hiç bir gerekçe çok dedim. Personel ayrıntıları bende bilmiyorum fakat bu kadar uzun sürdüyse olumsuz gelebilir kanaatimce dedi. Zaten uzun sürdü bu hafta ya da haftaya bir sonuç çıkacağını düşünüyorum dedi, yani bir sonuç çıkmadı ama durumda bu. net bir bilgi alamıyorum, süreç o kadar keyfi duruyor ki herkes kanaatince bir şeyler söyleyebiliyor. Bu arada 4.5 ay oldu.
6 aydır olumlu-olumsuz bir cevap yok. ikamet istanbul, üniversite istanbul. en sonunda bölüm başkanına mail yazdım. çünkü aradığımda kimsenin bir şeyden haberi yok
Araştırma Görevliliği Hocam, ne yazık ki durum bu. Yıllarca emek verdim, memur olmamın önünde hukuksal olarak hiçbir engel yok aylardır bekliyorum. ve bir personel "olumsuz" olabilir hazırlıklı olun diyor. Sağlıklı bir bilgi almakta ne yazık ki mümkün olmuyor, soruşturmanız uzun sürdü diyerek oyalıyorlar fakat soruşturmamın iki aydır ellerinde olduğunu biliyorum. Neden oyalıyorlar onu anlamıyorum.
Öncelikle geçmiş olsun benim de çok benzer bir durum başıma geldi. Puanlarımı yükseltip yıllarca emek verdim ve bir devlet üniversitesinde araştırma görevliliğini kazandım. Güvenlik soruşturmam 4 aydır okulda rektör imzası ve komisyon onayı için bekletildi. En sonunda yakın bir zamanda güvenlik soruşturmamın olumsuz olduğu bu nedenle atamamın yapılmayacağına dair tebligat aldım. Sicilim temiz herhangi bir davam vs yok. Tek sebebin geçmişte kapatılan üniversitede okumam olduğunu düşünüyorum. Ancak ben o okula ösym puanım ile yerleştim ve tam burslu bir şekilde okudum. Başka bir bağlantım olmadığından dava açmayı düşünüyorum. Kesinlikle şahsıma büyük bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Benzeri bir durum yaşayan veya bu konu ile ilgili bilgi sahibi olan var mı?
Sizin okuduğunuz tarihler 2013 aralık öncesi mi sonrası mıydı? Mezuniyet ne zaman gerçekleşti ki buna takmışlar? Bu konuda tam bir netlik de yok sanırım kimi giden de sorun olmayabiliyorken kimilerinde sorun çıkıyor bu da bi ayrı tutarsızlık o ayrı;ama aileden ihraç nedeni dışında birçok neden davayla kazanılabiliyormuş . .
Ben 2012 girişliyim. O dönemde böyle bir durum yoktu ve ben normal bir vakıf üniversitesi olduğunu düşünerek gittim. Böyle bir durum olduğunu bilmiyordum. Daha sonra bu olaylardan dolayı geçiş yapmaya çalıştım ancak olmadı. Üniversiteler kapatıldı, başka bir üniversiteye yerleştirildim ve oradan mezun oldum. Ailemde ihraç yok. Süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum. Benimle aynı durumlarda olan başka bir arkadaşımın başka bir okulda ataması yapıldı. Sanırım atama kararları rektörden rektöre bile değişebiliyor.
Aynen öyle kardeşim bence de, rektör riske girmek istemezse onaylamıyor ya da duruma göre gardını alıyor onaylıyor benim anladığım kadarıyla da Allah yardımcın olsun ne deyim valla
Öncelikle geçmiş olsun benim de çok benzer bir durum başıma geldi. Puanlarımı yükseltip yıllarca emek verdim ve bir devlet üniversitesinde araştırma görevliliğini kazandım. Güvenlik soruşturmam 4 aydır okulda rektör imzası ve komisyon onayı için bekletildi. En sonunda yakın bir zamanda güvenlik soruşturmamın olumsuz olduğu bu nedenle atamamın yapılmayacağına dair tebligat aldım. Sicilim temiz herhangi bir davam vs yok. Tek sebebin geçmişte kapatılan üniversitede okumam olduğunu düşünüyorum. Ancak ben o okula ösym puanım ile yerleştim ve tam burslu bir şekilde okudum. Başka bir bağlantım olmadığından dava açmayı düşünüyorum. Kesinlikle şahsıma büyük bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Benzeri bir durum yaşayan veya bu konu ile ilgili bilgi sahibi olan var mı?