Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Üniversite: Bursa
Ikametgah : Elazığ
Okula evrak teslim: 19 Nisan
Soruşturmanın tamamlandığı tarih : 20 Mayıs
Üniversitenin imza için çağırmasını bekliyorum.

A

Akademik1025

Guest
Anne baba ve kardeşlerle farklı şehirlerde ikamet etmek süreci uzatır mı arkadaşlar? Malum formda onların da kimlik bilgileri istenmişti. Varmı fikri olan?

mimunt

Öğrenci
ikamet Antalya evrak teslim 10.02.2019 soruşturma sonuçlanması 25.03.2019 işe başlama 10.04.2019 aynı kadroya atanan 2 araştırma görevlisi daha var halen sonuçlanmadı atamaları.

1adem

Öğrenci
İptal kararı sonucu başlangıç yaparsanız üniversiteye dilekçeyle başvurup talep ettiğinizde ödüyorlar, ödemezse ayrı tam yargı davası açıp da alabiliyorsunuz. Ama mutlaka mahkeme kararı sonucu başlangıç yapmanız lazım. Genelde tekrar devleti zarara uğratmamak adına dilekçeyle ödüyorlar başladıktan sonra..

Hocam merhabalar, özelden mesaj atmaya çalıştım ancak mesaj kutunuz doluymuş :). Forumdan okuduğum kadarı ile, yürütmeyi durdurma davası sonrası hakkında bilginiz var. Bende yürütmeyi durdurma davası açtım ve kazandım. Geriye dönük maaşlar için nasıl bir yol izlemek gerekir? Mahkemeyi açtığım tarihi mi yoksa üniversitenin atamamın yapılamayacağını bildirdiği tarihi mi baz alarak geriye dönük maaş için işlem yapmalıyım? Dilekçe yeterli oluyor mu?Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

- - - Güncellendi - - -

Ankara'da güvenlik soruşturması süren arkadaşlar için tavsiyem, öncelikle CİMER üzerinden aynı isteği, cumhurbaşkanlığı, içişleri bakanlığı ve ankara valiliğine gönderin. Yapmış olduğunuz başvurular işleme alınmaya başladıktan sonra, şahsen güvenlik şubeye gidin ve bilgi almaya çalışın. Size bilgi veremeyeceklerini söyleyeceklerdir ancak ısrarcı olmanızı tavsiye ederim. Telefon ile asla ulaşamazsınız, çünkü yoğunluk sebebi ile fişi çektikleri söyleniyor. Şahsen gidip, GS'nin durumunu öğrenmede ısrarcı olmanızı tavsiye ediyorum, çünkü benim GS tam 1 yıl sürdü, ve ben şahsen gittiğimde bir hata olduğunu fark ettiler ve 2 hafta sonra üniversiteden karar çıktı. Ancak 2 ay zaten normal bir süreç, 2 aydan sonra her kanaldan bilgi almaya çalışın yoksa süreç anlamsız şekilde uzayabiliyor. Herkese iyi haberler dilerim.

kuzzgun

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, ikametim Ankara. Bugün Ankara il emniyete gittim.
27 Martta evrakları üniversiteye teslim etmiştim belgelerim 1 Nisan'da Ankara il emniyete ulaşmış.
Belge teslimi bölümünden sayı ve tarih verdiler.
Belgelerinizin son durumu için bu sayı ve tarih ile öveçlerdeki güvenlik şubeye danışın dediler.
Bilen arkadaşlar yanıtlayabilirse sevinirim.
İnternette öveçlerde güvenlik şube olduğuna dair bir bilgi bulamadım.
Güvenlik şube ile ilgili bilgi verebilir misiniz acaba, Ankara'da nerededir, orada nasıl bir yol izlediniz?
Teşekkür ederim.

h.ç

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, ikametim Ankara. Bugün Ankara il emniyete gittim.
27 Martta evrakları üniversiteye teslim etmiştim belgelerim 1 Nisan'da Ankara il emniyete ulaşmış.
Belge teslimi bölümünden sayı ve tarih verdiler.
Belgelerinizin son durumu için bu sayı ve tarih ile öveçlerdeki güvenlik şubeye danışın dediler.
Bilen arkadaşlar yanıtlayabilirse sevinirim.
İnternette öveçlerde güvenlik şube olduğuna dair bir bilgi bulamadım.
Güvenlik şube ile ilgili bilgi verebilir misiniz acaba, Ankara'da nerededir, orada nasıl bir yol izlediniz?
Teşekkür ederim.

Ankara Öveçler Güvenlik Şubeye gidebilirsiniz. İçeriye girmenize izin vermiyorlar. Dışarıda bekleyen polisler oluyor, onlar kendi cep telefonları ile içeriyi arayıp sizin kimlik numaranız ile soruyorlar. Orada da sadece devam ediyor veya valiliğe gönderdik bilgisini paylaşıyorlar. Onun dışında detay bilgi almanız mümkün değil.

Çok emin olmamakla birlikte 454 numaralı ego otobüsü öveçler güvenlik şubeye yakın bir yerden geçiyor.

kuzzgun

Öğrenci
Ankara Öveçler Güvenlik Şubeye gidebilirsiniz. İçeriye girmenize izin vermiyorlar. Dışarıda bekleyen polisler oluyor, onlar kendi cep telefonları ile içeriyi arayıp sizin kimlik numaranız ile soruyorlar. Orada da sadece devam ediyor veya valiliğe gönderdik bilgisini paylaşıyorlar. Onun dışında detay bilgi almanız mümkün değil.

Çok emin olmamakla birlikte 454 numaralı ego otobüsü öveçler güvenlik şubeye yakın bir yerden geçiyor.

Hocam çok teşekkür ederim. Bugün öveçlere gittim. Soruşturma tamamlanıp üniversiteye gönderilmiş.

zalimski

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Özel bir ünide öğretim görevlisi kadrosuna girdim 13 haziran tarihinde aranıp güvenlik soruşturmamın olumsuz olduğunu söylediler. Nedeni ise 2015 yılında aldığım cumhurbaşkanına hakaret suçundan 11 ay 20 günlük hapis cezası. Ancak mahkeme bunu HAGB(hükmün açıklanmasının geriye bırakılması)ye çevirdi ve yaklaşık 10 aylık bir süreç kaldı. Ancak suç memurluğa engel durumlardan değil. İdare mahkemesine gitmeye düşünüyorum. Sizce durum ne olur, nasıl neticelenir?

mehmett.ucarr

Öğrenci
Merhaba. Güvenlik soruşturmanız aslında olumsuz gelmiyor. Üniversite olumsuz diye adlandırıyor. Güvenlik ve arşiv soruşturmasında ilgili kişinin soruşturması olumsuzdur şeklinde yazıp atamayı yapacak kuruma bu şekilde bir evrak göndermiyor emniyet yani anlayacağınız. Sadece emniyet sizin ile ilgili geniş kapsamlı hakkınızda bütün bilgi ve belgeyi atamayı yapacak olan kuruma gönderiyor. Bir nevi sizin CV'niz gibi düşünebilirsiniz. Üniversite sizin hakkınızdaki her şeyi o belgede görüyor ve ona göre kararını veriyor. Ama şunu söyleyeyim sizin için verilmiş olan HAGB sizin atanmanız için normal şartlarda sorun teşkil etmez ancak üniversite soruşturmanızda yazan ceza hükmünün içeriğini göremediği için öyle bir karar alıyor ve sizi atamıyor. Güvenlik soruşturmalarında hakkınızda olan bir dava ya da sonuçlanan bir dava var ise içeriğini göremedikleri için direk red kararı verip atama yapmıyor. Siz geç kalmadan idare mahkemesinden davanızı açın ortalama zaten 8 ay gibi bir sürede davanız sonuçlanır ve kazanırsınız.

jajo

Öğrenci
Merhaba, atamam bu hafta yapıldı, Şubat başında vermiştim. 4ay sürdü yaklaşık ve ikametgahım Ankara'ydı. Bilgi olması için yazmak istedim, kolay gelsin herkese...

zalimski

Öğrenci
Teşekkür ederim mehmet bey. Üniversite bugün ilişiğimi kesti. Onlar da YÖK'ten korktukları için böyle yaptıklarını söylediler. Eğer biz seni işe kabul edersek yök bizim başımızı ağrıtır tarzı konuşuldu. Öncelikle yürütmeyi durdurma davası açacağız. Duruma göre idare mahkemesine gideceğim.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba. Güvenlik soruşturmanız aslında olumsuz gelmiyor. Üniversite olumsuz diye adlandırıyor. Güvenlik ve arşiv soruşturmasında ilgili kişinin soruşturması olumsuzdur şeklinde yazıp atamayı yapacak kuruma bu şekilde bir evrak göndermiyor emniyet yani anlayacağınız. Sadece emniyet sizin ile ilgili geniş kapsamlı hakkınızda bütün bilgi ve belgeyi atamayı yapacak olan kuruma gönderiyor. Bir nevi sizin CV'niz gibi düşünebilirsiniz. Üniversite sizin hakkınızdaki her şeyi o belgede görüyor ve ona göre kararını veriyor. Ama şunu söyleyeyim sizin için verilmiş olan HAGB sizin atanmanız için normal şartlarda sorun teşkil etmez ancak üniversite soruşturmanızda yazan ceza hükmünün içeriğini göremediği için öyle bir karar alıyor ve sizi atamıyor. Güvenlik soruşturmalarında hakkınızda olan bir dava ya da sonuçlanan bir dava var ise içeriğini göremedikleri için direk red kararı verip atama yapmıyor. Siz geç kalmadan idare mahkemesinden davanızı açın ortalama zaten 8 ay gibi bir sürede davanız sonuçlanır ve kazanırsınız.

Teşekkür ederim mehmet bey. Üniversite bugün ilişiğimi kesti. Onlar da YÖK'ten korktukları için böyle yaptıklarını söylediler. Eğer biz seni işe kabul edersek yök bizim başımızı ağrıtır tarzı konuşuldu. Öncelikle yürütmeyi durdurma davası açacağız. Duruma göre idare mahkemesine gideceğim.

Yukarıda özel üniversite demişsiniz. Bu durumda iş kanuna tabisiniz zannederim. İş akdiniz fesh edildiğine göre davayi iş mahkemesinde açmanız gerekmiyor mu? İdare mahkemesi kamu kurumlarının kararlarının denetlendiği mahkemelerdir diye biliyorum. Bir hukukçu arkadaş bilgildndirebilir mi gerçekten merak ediyorum.

mehmett.ucarr

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

Yürütmeyi durdurma davasını zaten idare mahkemesine açacağınız idare davasına ek olarak yürütmeyi durdurmalı şeklinde talepte bulunarak yapabilirsiniz. Ayrıca yürütmeyi durdurma isteseniz bile yürütmeyi mahkeme durdurmayacaktır çünkü sizin atamanız ile ilgili verdikleri red kararını üniversite bir sebebe bağladığı için mahkeme sizin yürütmeyi durdurma isteğinizi reddeder.

M

Misafir 4545

Guest
Komisyon

arkadaşlar merhaba, güvenik soruşturmam yaklaşık üç haftadır komisyon onayı bekliyor. Aradığımda yaz tatili olduğu için komisyonun toplanmadığını, bu hafta toplandığını fakat yarım kaldığını, tamamlanınca beni arayacaklarını söylüyorlar. Evraklarımı 4 martta teslim ettim, 2 ayda ataması yapılanlar oldu. Komisyon süreci uzun süren oldu mu? Süreç hakkında bilgi veren olursa çok sevinirim, zaman geçtikçe stres de artıyor, gerçekten yıpratıcı bir süreçmiş.